Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmlerinin En Unutulmaz 10 Yönetmeni

Korku Filmlerinin En Unutulmaz 10 Yönetmeni

Alper T.
05.11.2014 - 21:45 Son Güncelleme: 06.11.2014 - 16:36

1. Alfred Hitchcock

1. Alfred Hitchcock

Korku ve gerilim sineması denince akla ilk gelen yönetmelerden biri kuşkusuz Hitchcock'tur. 13 Ağustos 1899'da İngiltere'de doğan Hitchcock, 1920'de Famous Players Lasky adlı ABD şirketinin Londra şubesinde sessiz filmlerin ara yazı tasarımlarını hazırlayarak sinema dünyasına girdi.  İlk sinema filmi olan ''Number 13'' ü 1922'de çektikten sonra 1976 yılına kadar 70'e yakın korku/gerilim türünde film yönetmiştir. 1960'da çektiği ''Psycho'' filmi, günümüz korku sinemasına kadar uzanan yolculuğun mihenk taşı olarak kabul edilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Wes Craven

2. Wes Craven

''Teen Slasher'' diye adlandırılan Gençlik/Korku sineması denince akla ilk gelen şüphesiz Wes Craven'dir. Elm Sokağı Kabusu serisi ve Freddy Krueger'in yaratıcısı olan Craven, bugüne kadar 30'un üzerinde filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenmiştir.

3. John Carpenter

3. John Carpenter

Genellikle korku ve bilim kurgu tarzında işler çıkaran Carpenter, korku sinemasının kültleşmiş ''Halloween'' serisinin ve ünlü kurgusal seri katil ''Michael Myers'' in yaratıcısıdır. Filmlerin sadece yönetmenliğini yapmakla kalmayıp senaristliğini ve müziklerini de üstlenen Carpenter, komple bir sanatçıdır. En az Halloween serisi kadar kültleşmiş bir diğer korku klasiği ''The Thing'' filmi de Korku/Bilim Kurgu türünün öncülerindendir.

4. Dario Argento

4. Dario Argento

İtalyan korku sineması denince akla ilk gelen isim şüphesiz Dario Argento'dur. ''Gore Tarzı'' diye adlandırılan kanlı/vahşetli korku sinemasının babası kabul edilir. 1977 yapımı ''Suspiria'' filmi ile adından söz ettiren ünlü yönetmen, sinema dünyasına katkıda bulunmaya devam etmekte.

5. Tobe Hooper

5. Tobe Hooper

''Teksas Katliamı'' efsanesinin yaratıcısı olan Amerikalı ünlü yönetmen, korku türünün önemli isimlerindendir. 1974'te çektiği ''Teksas Katliamı'' filmi korku sinemasında o kadar ses getirdi ki ardından günümüz de dahil olmak üzere onlarca devam filmi çekilmeye çalışıldı, ancak hiçbiri ilk filmin etkisini yaratamadı. ''Poltergeist'', ''Salem's Lot'' gibi önemli filmlerde de Hooper'ın imzası bulunuyor.

6. George A. Romero

6. George A. Romero

Zombi ekolünün mimarı olarak gösterilen Romero, çektiği distopik korku filmlerinde modern toplumun zihnine ''zombi'' algısını yerleştirmiştir. 1968'de yönettiği ''Night of the Living Dead'' filmiyle başarıyı yakalayan ünlü yönetmenin diğer önemli filmler ise; ''Dawn of the Dead'', ''Land of the Dead'', ''The Crazies'' 'dir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. David Lynch

7. David Lynch

Rahatsız edici bir film aradığınızda başvuracağınız ilk isim şüphesiz Lynch'tir. Genelde psikolojik gerilim tarzında filmleriyle öne çıkan Lynch'in ses getiren filmleri ise; ''Mulholland Dr.'', ''Blue Velvet'' ve ''Lost Highway'' 'dir.

8. Guillermo Del Toro

8. Guillermo Del Toro

Çeşitli festivallerde adını sıkça duyduğumuz Meksika'lı yönetmen ''Pan'ın Labirenti'' filmiyle dikkat çekmiştir. 1973 yapımı ''Don't Be Afraid of the Dark'' filminin remake'i ile beğeni toplayan Del Toro, Hellboy serisinin de yönetmenliğini üstlenmiştir.

9. James Wan

9. James Wan

Son yıllarda çektiği filmlerle adından söz ettiren ve gelecek vaadeden Malezya asıllı genç yönetmen, Hollywood sinemasında korku türünde birçok başarılı işe imza atmıştır. Tüm dünyada fenomen olmuş ''Saw'' serisinin yaratıcısı olan Wan, ''Insidious'', ''The Conjuring'' gibi filmlerle de beğeni toplamıştır.

10. Hasan Karacadağ

10. Hasan Karacadağ

Her ne kadar ''Üç Harfliler'' mevzusuyla Türk insanına gına getirmiş olsa da Karacadağ'ın sinemamızdaki hakkı yenmemeli. Son günlerde 100. yılını kutladığımız Türk Sineması'nda eksikliğini hissettiğimiz korku türü için emek sarf eden ender sinemacılardan Hasan Karacadağ ''Dabbe'' serisiyle korkutmaya devam edecek gibi görünüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
5
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın