Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmi Sevenler Buraya: Dünyanın En İyi Korku Filmi Yönetmenleri ve Onların En Sevilen Filmleri

Korku Filmi Sevenler Buraya: Dünyanın En İyi Korku Filmi Yönetmenleri ve Onların En Sevilen Filmleri

Beyza
28.01.2023 - 23:19

Korku filmleri çoğu zaman ilgi çekici ve heyecanlıdır. Özellikle de Alfred Hitchcock, Wes Craven, John Carpenter gibi ünlü yönetmenlerin filmlerde imzaları varsa. Eğer siz de korku filmi izlemeyi çok seviyorsanız bu içeriğe bayılacaksınız. İşte gelmiş geçmiş en iyi korku film yönetmenleri ve onların en sevilen filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock

Korku filmi dendiğinde akıllara gelen ilk isim şüphesiz ki Hitchcock'tur. 13 Ağustos 1899 tarihinde İngiltere'de doğan Hitchcock, 1920'de Famous Players Lasky adlı ABD şirketinin Londra şubesinde sessiz filmlerin ara yazı tasarımlarını hazırlayarak sinema dünyasına girdi. Daha sonra ise 70'e yakın korku filmi yöneterek korku filmi dünyasında isminden söz ettirmeyi başardı. 

Gelin Hitchcock'un en sevilen filmlerine bir bakalım...

Sapık – Psycho (1960)

Sapık – Psycho (1960)

IMDb: 8.5

Marion ve sevgilisi Sam, paraları olmadığı için evlenemezler. Ancak Marion'un patronu ona bankaya yatırması için kırk bin dolar verir ve Marion bu parayı çalar. Yaşadığı yeri terk eden Marion o geceyi geçirmek için bir motel bulur. Motelin sahibi Norman Bates ise Marion'un arkadaşıdır ve onu kalması için evine davet eder. Marion'un bu daveti kabul etmesi ise her şeyin rayından çıkmasına neden olur...

Ölüm Korkusu – Vertigo (1958)

Ölüm Korkusu – Vertigo (1958)

IMDb: 8.3 

Dedektif Ferguson bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını maalesef kurtaramaz ve bu ölümden sonra yükseklik korkusu yaşamaya başlar. Bu korku ise süre geçtikçe vertigo hastalığına dönüşür. Emekli olmak zorunda kalan Ferguson'a bir gün bir iş teklifi gelir. Ferguson'un arkadaşı onu karısını izlemesi için kiralar...

Cinayet Var – Dial M For Murder (1954)

Cinayet Var – Dial M For Murder (1954)

IMDb: 8.2

Eski tenisçi olan Wendice, zengin karısı ile birlikte Londra'da yaşar. Wendice tenis kariyerinden eşi mutsuz olduğu için vazgeçer ancak karısı onu aldatır. Karısının aldattığını öğrenen Wendice, intikam almaya karar verir ve bir cinayet planı hazırlar...

Wes Craven

Wes Craven

Gençlik / korku sineması denildiği zaman akla gelen ilk isim Wes Craven'dir. Birçok ünlü filmin yaratıcısı olan Craven, bugüne kadar 30'un üzerinde filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapmıştır. Craven'in en sevilen filmleri ise şunlardır;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elm Sokağı Kabusu (1984)

Elm Sokağı Kabusu (1984)

IMDb: 7.4

Amerikan korku filmleri arasında çokça sevilen Elm Sokağı Kabusu'nun oyuncuları arasında John Saxon, Johnny Depp, Heather Langenkamp ve Robert Englund yer alıyor. Filmin konusunu ise Los Angeles'taki insanları öldüren biri oluşturuyor. İnsanların rüyalarına giren Freud Krueger kurbanlarını ise genellikle çocuklardan seçiyor.

Gece Uçuşu - Red Eye (2005)

Gece Uçuşu - Red Eye (2005)

IMDb: 6.5

Bir Amerikan psikolojik gerilim filmi olan Gece Uçuşu'nda Miami'ye giden bir terörist tarafından suikasta yakalanan otel müdürü konu ediliyor.

John Carpenter

John Carpenter

John Carpenter, korku sinemasının kültleşmiş ''Halloween'' serisinin ve ünlü kurgusal seri katil ''Michael Myers'' in yaratıcısıdır. Filmlerin yönetmenliğinin yanı sıra senaristliğini de yapan Carpenter en sevilen korku filmi yönetmenlerinden bir tanesidir.

Şey - The Thing (1982)

Şey - The Thing (1982)

IMDb: 8.2

Kurt Russell'ın başrolü canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda; Keith David, Wilford Brimley, David Clennon, T.K. Carter, Richard Masur, Donald Moffat gibi oyuncular bulunuyor. Filmin konusu ise şu şekilde; Bir araştırma grubu Antartika'da karların altında bir şey keşfeder. Daha sonra ise birtakım gizemli olaylar gerçekleşir.

Yabancı - Halloween (1978)

Yabancı - Halloween (1978)

IMDb: 7.7

Cadılar Bayramı zamanının kült filmlerinden bir tanesi olan Yabancı, altı yaşındaki Myers'in ablasını öldürmesini konu ediniyor. Filmde 15 yıl zaman atlaması yaşanıyor ve Myers ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden kaçarak hayatına geri dönüyor. Myers'in dönmesi insanların da hayatını tehlikeye atıyor ve Myers'in hayatının merkezi bir anda cinayet oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dario Argento

Dario Argento

İtalyan korku sineması denince akla ilk gelen isim şüphesiz Dario Argento'dur. Argento, ''Gore Tarzı'' diye adlandırılan kanlı / vahşetli korku sinemasının babası olarak kabul edilir. Ünlü yönetmen Suspiria filmi ile adından söz ettirir.

Suspiria (2018)

Suspiria (2018)

IMDb: 6.5

Yeniden uyarlama olan film, 1977 yılının Berlin'ini anlatıyor. Filmin konusu ise şu şekilde; Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Tam Susie'nin geldiği zamanlarda, okulun başka bir öğrencisi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.

Tobe Hooper

Tobe Hooper

Amerikalı yönetmen korku filmlerinin en önemli isimlerinden bir tanesidir. Teksas Katliamı ile ün kazanan yönetmen günümüzde hala film çekmeye ve isminden söz ettirmeye devam ediyor.

Teksas Katliamı (1974)

Teksas Katliamı (1974)

IMDb: 7.4

Filmin başrollerinde Paul A. Partain, Marilyn Burns ve Edwin Neal’ın yer alır. Filmin konusunu ise Teksas'a seyahat eden bir grup gencin katledilmesi oluşturur.

Kötü Ruh - Poltergeist (1982)

Kötü Ruh - Poltergeist (1982)

IMDb: 7.3

1982 ABD yapımı doğaüstü korku filminde JoBeth Williams, Craig T. Nelson, Heather O'ROURKE ve Beatrice Straight'ın başrolleri paylaşır.  Filmin konusunu ise evleri kızlarını kaçıran kötü niyetli hayaletler tarafından işgal edilen bir aile oluşturur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

David Lynch

David Lynch

Rahatsız edici bir film aradığınızda aklınıza gelebilecek ilk isim şüphesiz Lynch'tir. Genelde psikolojik gerilim tarzında filmleriyle adından söz ettiren Lynch'in ses getiren birçok filmi bulunur.

Mulholland Drive - Mulholland Çıkmazı (2001)

Mulholland Drive - Mulholland Çıkmazı (2001)

IMDb: 7.9

Mulholland Çıkmazı psikolojik gerilim, gizem ve dram türlerindeki 2001 çıkışlı bir Amerikan Fransız filmidir. Filmin başrollerinde ise Naomi Watts, Laura Elena Harring ve Justin Theroux gibi isimler yer alır. Filmin konusunu Los Angeles'a gelip halasının evinde kalırken hafızasını kaybedip aynı evde saklanan Rita ile karşılaşan ve onunla arkadaş olan Betty Elms adlı, gözü yükseklerde bir oyuncunun hikayesi oluşturur.

Mavi Kadife - Blue Velvet (1986)

Mavi Kadife - Blue Velvet (1986)

IMDb: 7.7 

ABD yapımı gerilim filminin başrollerinde Kyle MacLachlan, Isabella Rossellini, Dennis Hopper ve Laura Dern gibi isimler yer alır. Filmin konusunu ise bir komşusunun arka bahçesindeki çim arazide kesik bir kulak bulan kolej öğrencisi Jeffrey Beamount' un hikâyesi oluşturur.

Guillermo Del Toro

Guillermo Del Toro

Meksikalı ünlü yönetmen Toro, Pan'ın Labirenti isimli filmi ile öne çıkmıştır. İzleyiciler tarafından sevilen birçok filme imza atan ünlü yönetmen Hellboy serisinin de yönetmenliğini üstlenmiştir.

Pan'ın Labirenti (2006)

Pan'ın Labirenti (2006)

IMDb: 8.3 

10 yaşındaki Ofelia, hamile ve hasta olan annesiyle birlikte 1944 yılında yüzbaşı olan üvey babasının yanına taşınır. Ofelia ve annesinin yeni taşındıkları bu ev aynı zamanda orman içinde bir karakoldur ve bu evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent bulunur. Labirentin içerisindeki Pan adındaki gerçeküstü bir yaratık, küçük kızın tüm yaşamını değiştirir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hellboy (2004)

Hellboy (2004)

IMDb: 6.8 

60 yıl önce, İkinci Dünya Savaşı sırasında cehennem alevleri içinde doğan Hellboy, dünyaya kötülük yapması için getirilir. Ancak Hellboy karanlık geçmişine rağmen iyi biri olur ve dünyayı kötülüklere karşı korur.

George A. Romero

George A. Romero

Zombi filmlerinin mimarı olarak gösterilen Romero, çektiği distopik korku filmlerinde modern toplumun zihnine zombi algısını yerleştirmeyi başarmıştır.

Yaşayan Ölülerin Gecesi - Night of the Living Dead (1968)

Yaşayan Ölülerin Gecesi - Night of the Living Dead (1968)

IMDb: 7.8

1968 ABD yapımı bir zombi filmi olan Yaşayan Ölülerin Gecesi, yedi kişilik bir ekibin zombilerden kurtulmak için verdiği savaşı anlatıyor.

Ölülerin Şafağı - Dawn of the Dead (2004)

Ölülerin Şafağı - Dawn of the Dead (2004)

IMDb: 7.3

Açıklanamayan bir veba ile gezegenin nüfusu hayatta kalmak için sürekli insan eti ve kan arayan korkunç zombiler haline gelirler. Vebadan kaçan bir grup insan bir alışveriş merkezine sığınır ve hayatta kalmaya çalışırlar. Ancak aynı zamanda hayatta kalabilmek için kendilerini zombilerden korumayı öğrenmek zorundadırlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nilgün Coşkun

Bunların çoğu gerilim kategorisine giriyor bence... Hani James Wan?!... Hani Konjuring serisi?!... Anabella serisi?!.. Liste eksik olmuş gibi geldi bana...

Hoess

Hahahaha iyi yakalamışsınız

benegesserit

David lychnin sayılan iki filmi için korku diyemeyiz hele blue velvet e asla

Sinan Saatçi

O adamın filmlerinde kağıt kalem almak gerekiyor adam ressam olduğu için filmleri bir o kadar karmaşık Fil Adam hariç