Görüş Bildir
Haberler
Klostrofobisi Olanların İzlerken Soğuk Terler Dökeceği, Tek Mekânda Geçen Korku ve Gerilim Filmleri

Klostrofobisi Olanların İzlerken Soğuk Terler Dökeceği, Tek Mekânda Geçen Korku ve Gerilim Filmleri

Merhabalar. Korku ve gerilim filmlerinin mekânları diğer filmlerden daha çok dikkat çekiyor. Bu filmlerin kapalı ve tek mekânlarda geçmesi korku ve gerilim seviyesini de artırıyor diyebiliriz. Bu içerikte tek mekânda geçen korku filmlerini listeledim.

Keyifli seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rope (1948)

1. Rope (1948)

Aynı evde yaşayan iki başarılı üniversite öğrencisi Philip ve Brandon, eski sınıf arkadaşları David Kentley'i iple boğarak öldürdükten sonra bir akşam yemeği partisi düzenleyerek mükemmel suçu işlediklerini ve kendi zekalarını kanıtlamaya çalışır.

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, John Dall, Farley Granger

2. Rear Window (1954)

2. Rear Window (1954)

Tekerlekli sandalyeye mahkum bir fotoğrafçı, Greenwich Village avlusundaki apartman penceresinden komşularını gözetliyor ve manken kız arkadaşının şüpheciliğine rağmen içlerinden birinin cinayet işlediğine ikna oluyor.

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey

3. Misery (1990)

3. Misery (1990)

Ünlü bir yazar olan Paul, romanlarının sadık bir hayranı olan Annie Wilkes tarafından şans eseri bir araba kazasından kurtarıldıktan sonra, gördüğü ilginin yalnızca bir esaret ve istismar kâbusunun başlangıcı olduğunu fark eder.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth

4. Identity (2003)

4. Identity (2003)

Kötü bir yağmur fırtınası ve kasırga sırasında ıssız bir Nevada motelinde mahsur kalan ve daha önce birbirini hiç görmemiş on yabancı, teker teker öldürüldüklerini anladıklarında birbirleriyle tanışırlar.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

5. Death and the Maiden (1994)

5. Death and the Maiden (1994)

Adsız bir üçüncü dünya ülkesine geçen filmde siyasi bir aktivist kadın, doktor konuğunun bir zamanlar kendisine hükümet adına sistematik işkence etmiş bir adam olduğuna ikna olmuştur ve bir gece içinde onunla hesaplaşmaya çalışır.

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Sigourney Weaver, Ben Kingsley, Stuart Wilson

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. House on Haunted Hill (1959)

6. House on Haunted Hill (1959)

Enteresan bir milyoner olan Frederick Loren, bir parti düzenler ve kendisi ve karısıyla bir gece boyunca büyük, ürkütücü, kiralık bir evde kilitli kalmayı kabul eden beş kişiye 10.000 dolar teklif eder. Frederick, konuklarına kendilerini korumaları için silah da verir.

Yönetmen: William Castle

Oyuncular: Vincent Price, Carol Ohmart, Richard Long

7. Panic Room (2002)

7. Panic Room (2002)

Kendisini aldatan kocasından boşanmış bir kadın olan Meg Altman ve şeker hastası kızı Sarah, Manhattan'da yeni satın aldıkları dört katlı evin güvenli ortamına sığınırken, üç adam kayıp bir serveti aramak için zorla içeri girer. Evde sığınak olarak kullanılan bir panik odası bulunmaktadır.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker

8. Flightplan (2005)

8. Flightplan (2005)

Eşinin ölümünden sonra zor günler geçiren bir kadın olan Kyle ve kızı, son derece modern bir uçakla Berlin'den Amerika'ya evlerine uçar. 30.000 fitte çocuk ortadan kaybolur ve hiç kimse onun uçakta olduğunu kabul etmez. Çocuğu kaybolan kadın çıldırma noktasına gelir.

Yönetmen: Robert Schwentke

Oyuncular: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean

9. The Descent (2005)

9. The Descent (2005)

Bir grup kadın mağara keşfi sırasında yeraltında kapana kısılır. Kaşifler kapana kısıldıkça ve sonunda insana çok benzeyen garip bir yırtıcı türü tarafından takip edildiğinde, keşif hayatta kalma mücadelesine doğru gider.

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid

10. Ghost Ship (2002)

10. Ghost Ship (2002)

Bir kurtarma ekibi, Bering Denizi'nin ücra bir bölgesinde cansız bir şekilde yüzen, uzun süredir kayıp olan 1962 tarihli bir yolcu gemisini keşfeder ve kısa süre sonra, uzun süredir ölü olan sakinlerinin hâlâ gemide olabileceğini fark eder.

Yönetmen: Steve Beck

Oyuncular: Julianna Margulies, Gabriel Byrne, Ron Eldard

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cube (1997)

11. Cube (1997)

Çok çeşitli kişiliklere ve yeteneklere sahip tamamen birbirine yabancı altı kişi, istemeden ölümcül tuzaklar içeren sonsuz labirentlerle dolu bir küpün içerisine yerleştirildiğini fark eder. Durumu anlamak ve kurtulmak için birbirlerini tanımak zorundadırlar.

Yönetmen: Vincenzo Natali

Oyuncular: Nicole de Boer, Maurice Dean Wint, David Hewlett

12. Vacancy (2007)

12. Vacancy (2007)

Evli bir çift, ıssız bir motelde mahsur kalır ve odalarında gizli video kameralar bulur. Çok geçmeden, kaçmazlarsa bir enfiye filminin sonraki kurbanları olacaklarını anlarlar.

Yönetmen: Nimród Antal

Oyuncular: Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley

13. Don't Breathe (2016)

13. Don't Breathe (2016)

Kör bir adamın evini soyarak büyük bir servetle çekip gitmeyi uman üçlü hırsız, göründüğü kadar çaresiz olmayan kör adamla amansız bir mücadeleye girişir. Kör adam aslında bir seri katildir ve belki de sıradaki kurbanları kendileri olacaktır.

Yönetmen: Fede Alvarez

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

14. Below (2002)

14. Below (2002)

Dünya Savaşı denizaltısı olan Tiger Shark, bir İngiliz ilkyardım gemisine yardım eder ve üç kişiyi denizaltıya alır. Ancak yeni katılan kişilerden sonra denizaltında garip olaylar meydana gelir. Nazi tehdidiyle karşı karşıya kalan ekip aynı zamanda hayaletlerle de mücadele etmek zorundadır.

Yönetmen: David Twohy

Oyuncular: Bruce Greenwood, David Crow, Matthew Davis

15. 1408 (2007)

15. 1408 (2007)

Doğaüstü olayları çürütmek konusunda uzman olan ve bu konuda kitaplar yazmak için araştırmalar yapan bir adam, Dolphin Oteli'ndeki efsanevi 1408 numaralı odaya yerleşir. Yerleştikten kısa bir süre sonra gerçek bir terörle yüzleşir.

Yönetmen: Mikael Håfström

Oyuncular: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın