Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmi Aşıkları Buraya! Az Bilinen ve İzlemeden Geçmemeniz Gereken Korku Filmleri

Korku Filmi Aşıkları Buraya! Az Bilinen ve İzlemeden Geçmemeniz Gereken Korku Filmleri

14.11.2018 - 09:57 Son Güncelleme: 15.11.2018 - 09:59

Her sene vizyona korku filmleri giriyor ama bazıları geri planda kalıyor. Geri planda kalmış ve az bilinen korku filmlerini derledik. Size de mısırınızı patlatıp korkmak kaldı...

Film açıklamaları bültenlerden alıntıdır. 

Kaynak; IMDB

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Babadook (2014)

The Babadook (2014)

Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Yönetmenliğini ve senaristliğini Jennifer Kent'in üstlendiği film, yavaş yavaş dengesizleşen ve karanlığa çekilen oğlunu geri kazanmaya çalışan Amelia'nın, oğlunu etkileyen doğaüstü bir varlıkla giriştiği mücadeleyi ele alıyor. Filmin başrollerinde Essie Davis ve etkileyici performansıyla adından söz ettiren çocuk oyuncu Noah Wiseman yer alıyor!

IMDB

It Follows (2014)

It Follows (2014)

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

David Robert Mitchell'ın Cannes Film Festivali'nde övgüyle karşılanan filminin başrollerinde Linda Boston, Heather Fairbanks ve Aldante Foster bulunuyor.

IMDB

You're Next (2011)

You're Next (2011)

Davison ailesi, ailenin büyüklerinin evlilik yıldönümleri vesilesiyle şehirden uzak izbe bir evde toplanırlar. Bu kutlamanın davetsiz ilk misafiri ise ailenin genç üyelerinden Crispian'ın yeni kız arkadaşı Erin'dır ve başlarda ortama bu durumun gerginliği hakim olur. Ancak kısa süre sonra yaşanmaya başlayacak olan sürpriz dehşet, aile bireylerinin zihinlerindeki tüm korku tanımlarını yerle bir eder. Crispian ve kardeşi Drake'in tartıştığı sırada evin camlarından giren bir maskeli katiller çetesi, tüm aileyi savunmasız bir şekilde kıskıvrak yakalar. Kaçacak yeri olmayan kurbanlar bir gece boyunca dehşet içerisinde canlarını savunurken beklenmeyen sürprizler yaşanacaktır.

Filmin yönetmenliğini Adam Wingard üstlenirken başrollerinde Sharni Vinson, Joe Swanberg ve AJ Bowen bulunuyor.

IMDB

Kill List (2011)

Kill List (2011)

Elindeki işi yüzüne gözüne bulaştırdıktan sonra yeni görev üstlenen bir tetikçi üç cinayet için garanti vererek önceki başarısızlığına dair sağlam bir bedel ödeyecektir. Başlangıçta kolay bir iş gibi görünen olay çok geçmeden farklı bir biçimde çözülmeye başlar. Öyle ki katilin kalbi dipsiz karanlıklara doğru yola çıkacaktır. Bedel sözcüğü hiç ummadığı bir anlamda gerçek olacaktır. Hayatı yönetenin kişinin kendisinden ziyade çok daha yüksek bir güç ve enerji olduğu aşikardır. Ve elbette duruma teslimiyet kaçınılmazdır.

IMDB

The VVitch: A New-England Folktale (2015)

The VVitch: A New-England Folktale (2015)

17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. Robert Eggers'in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie ve Harvey Scrimshaw gibi isimler bulunuyor.

IMDB

İçeriğin Devamı Aşağıda

Don't Breathe (2016)

Don't Breathe (2016)

Nefesini Tut kör bir adamın evine girip hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen bir grup genci temel alıyor. İstismarcı annesinden kurtulup, kız kardeşini her ikisi için de sonu yokmuş gibi görünen bu hayattan kurtartamaya kararlı Rocky, arkadaşları Alex ile Money'nin planları oldukça basittir, kör bir adamın evinde kilitli tuttuğu odaya girmek, onun engelli oluşundan yararlanarak da evini soymak. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Zira hafife aldıkları ev sahibi aslında oldukça tehlikeli bir adamdır. Planda yanıldıklarını anladıklarında kusursuz bir suç yerine ölümcül bir hata işlediklerini görürler. 

Gerilim türündeki film, Kötü Ruh filminin yönetmen koltuğundan aşina olduğumuz Fede Alvarez'in imzasını taşıyor. Başrollerini Dylan Minnette, Stephen Lang, Jane Levy, Daniel Zovatto, Sergej Onopko ve Jon Donahue'nun üstlendiği yapımın senaryosunda ise yönetmenle birlikte Rodo Sayagues imzası bulunuyor.

IMDB

Lights Out (2016)

Lights Out (2016)

David F. Sandberg'in 2013 yılı imzalı kısa filminden bu kez uzun metraj olarak beyazperdeye uyarladığı film ailesine dadanan bir doğaüstü varlığın gizemini çözmeye çalışan Rebecca'yı temel alıyor. Rebecca küçük kardeşini kurtarabilmek için bu gizemli varlığı yok etmenin bir yolunu bulmaya çalışıyor. Filmin başrolünü Point Break'in Samsara'sı olan güzel yıldız Teresa Palmer üstleniyor.

IMDB

The Decent (2005)

The Decent (2005)

Kocası, kızı ve arkadaşları ile birlikte tatile çıkan genç ve hoş bir kadın, trajik bir kazaya şahit olurlar. Aradan bir yıl geçtikten sonra genç kadın yine arkadaşları ile bir gün yürüyüşe çıkar. Bir mağara içinde düşen bir kaya nedeni ile orada mahsur kalırlar. Sahip oldukları donanım yetersizliğinden ötürü hayatta kalmak adına zorlu bir mücadele başlar. Bu sırada da kana susamış yaratıklarla karşılaşırlar. Gruptaki herkes bir takım sebeplerden ötürü birbirleri ile zıt düşerler. Artık herkes tek başınadır. Hayatta kalma yolunda kendilerinden sorumlu olduklarınıN farkındadırlar.

IMDB

[Rec] (2007)

[Rec] (2007)

Gazeteci Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Çünkü tam da TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo'nun, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir sürpriz olarak karşılarına çıkacaktır. İspanya sineması, korku sinemasına farklı boyutlar getirmeye devam ediyor. Bu anlamda görüntülerini bütünüyle filmdeki kameraman Pablo’nun çekimlerinden izlediğimiz [Rec], Jaume Balaguero ve Paco Plaza'nın birlikte yazıp yönettiği, birçok organizasyondan ödüller ayrılmış dikkate değer bir korku/gerilim örneği. The Blair Witch Project ile ortaya çıkan, Cloverfield ve The Last Horror Movie gibi örnekleriyle de devamı gelen standart el kamerası çekimiyle çekilen film, yarattığı ürkütücü atmosfer ve özellikle gerilimin tavan yaptığı son 15 dakikasıyla klasikler arasına girmeye aday.

IMDB

The Mist (2007)

The Mist (2007)

Stephen King'in alameti farikası bilinmeyen bir kasaba, tutucu insanlar ve onlarla çelişen hür düşünceli gençler ve çatışmaları... İşte böyle bir diyarı kaplayan bir sisin arka planında filmde muhafazakar tutuculuk ile serbest düşüncenin mücadelesi de yeralmaktadır. Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz. Çağdaş korku romanı yazarı King’in uzun bir hikayesinden yola çıkarak çekilmiş bu film, oldukça gerilim dolu saatler geçireceğimizi vaadeder gibi...

IMDB

İçeriğin Devamı Aşağıda

May (2002)

May (2002)

Büyüme çağında takmak zorunda olduğu korsan bantı ile kapatılmış tembel gözünün de etkisi ile zor bir çocukluk geçirmiş yalnız bir genç kadının, etrafındaki insanlarla bağlantı kurmaya yönelik çaresiz çabaları da sonuç vermemektedir. Genç bir kadın olduğunda bile tek arkadaşı annesi tarafınfan hediye edilmiş bir oyuncak bebektir. Çevresindeki insanlarla tanışmaya ve arkadaş olmaya çalışması giderek ölümcül bir kargaşaya dönüşecektir.

IMDB

Teeth (2007)

Teeth (2007)

Dişli Vajina anlamına gelen ve kadın cinsel organının sahip olduğu dişler aracılığıyla erkek cinsel organını koparacağına inancına dayalı Vagina Dentata rahatsızlığına sahip olan, ancak bünyesindeki bu garip durumu ergenlik dönemine gelince anlayan Dawn, çevresinde saf ve bakirelik konusunda tutucu bir genç kız olarak tanınmaktadır. 

Zamanla okula gelen yakışıklı bir genç aklının iyiden iyiye karışmasına neden olur ve mevcut düşüncelerinde değişiklikler oluşmaya başlar. Hoşlandığı genç erkekle yakınlaşan Dawn'ın gönül ilişkisinin seyri, vajinasındaki dişler nedeniyle hiç de normal gelişmeyecektir. 

Mitchell Lichtenstein imzalı 2007 yapımı Teeth, zaman zaman seks konusunda insana soğuk terler döktürecek kadar sert ve kanlı, zaman zaman da mizah öğeleri ile donatılmış, ilginç bir film.

IMDB

The House of the Devil (2009)

The House of the Devil (2009)

Çocuk bakıcılığı yaparak geçinen Samantha , bakıcılık yapmak için gittiği evde farklı amaçlar için kullanılmak istemektedir ve ne yapacağını bilemez...

IMDB

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

A Girl Walks Home Alone at Night  (2014)

İran'da bulunan Bad City kasabası dünyanın geri kalanından soyutlanmış, suçla örülü bir yerdir. Özellikle de gece çöktüğünde kasaba, fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarının olur. Ancak bu tekinsiz kabanın sokaklarında geceleri yapayalnız gezinen bir başka figür daha vardır; bir kadın vampir, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşer. Arash ise şu hayatta belki de en kıymetli varlığı olan klasik arabasını, uyuşturucu bağımlısı babasının borçları nedeniyle satan genç bir adamdır. Arash bir gece arabasını sattığı kişiden geri almak için evine gittiğinde adamın ölmüş olduğunu fark eder. Böylece, olay mahalinde tüm soğukkanlılığıyla bekleyen vampir 'Kız' ile aralarındaki tuhaf ilişki başlamış olur... 

Ana Lily Amirpour ilk uzun metrajlı filminde Yeni İran Sineması'nı türler arası bir yolculuğa çıkararak senenin en ses getiren yapımlarından birine imza atıyor. Filmin başrollerinde başlıca rollerini ise Sheila Vand, Arash Marandi ve Marshall Manesh paylaşıyor.

IMDB

The Loved Ones (2009)

The Loved Ones (2009)

Lola mezuniyet gecesine sınıf arkadaşı Brent'i davet eder fakat Brent teklifi reddeder ve kendisini dehşetle dolu bir gecenin içinde bulur.

Avusturyalı yönetmen Sean Byrne’nin ilk uzun metraj çalışması olan “The Loved Ones” 2009 yılında Toronto Uluslararası Film Festivalinde “Midnight Madness” bölümünde gösterildi ve People’s Choice Award ödülünü kazandı.

IMDB

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
63
31
24
19
15
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

bir korku filmi tutkunu bunları az biliyorsa o zaman korku filmi tutkunu değildir. zaten... 60lardan 70lerden 80lerden olsa neyse şu filmleri bilmeyeni döve... Devamını Gör

Shine

GERÇEKTEN AZ BİLİNEN korku filmleri olduğuna emin misiniz? Liste bilindik.

okisi

lan bende heyecan yaptım gözümden kaçan bişeyler var heralde diye ya korku filmi sevmeyenler sizler çok şanslısınız izlenecek o kadar çok filminiz varki kısk... Devamını Gör