Görüş Bildir
Haberler
Korkmaya Hazır Olun! Tepedeki Ev'den Korku Seansı'na Perili Evleri Merkezine Alan, En İyi Dizi ve Filmler

Korkmaya Hazır Olun! Tepedeki Ev'den Korku Seansı'na Perili Evleri Merkezine Alan, En İyi Dizi ve Filmler

01.01.2023 - 10:02

Çocukluğumuzun korku hikâyelerinin vazgeçilmez unsuru perili evleri mutlaka duymuşsunuzdur. İlgiyle dinlediğimiz bu hikâyeleri izlemekten hoşlanıyorsanız harika bir listeyle karşınızdayız. Tabii izlemeye cesaretiniz varsa! Birbirinden korkunç, gizemli bazen de eğlenceli perili ev maceralarına dâhil olmak isterseniz listemizdeki yapımları mutlaka izlemelisiniz. İşte korkutucu hikâyeleriyle en iyi perili ev temalı film ve diziler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Haunted Mansion / Perili Köşk (2003) - IMDb: 5.1

16. The Haunted Mansion / Perili Köşk (2003) - IMDb: 5.1

The Haunted Mansion isimli filmde karısına ve çocuklarına zaman ayıramayan bir emlakçı, iş yoğunluğu nedeniyle evlilik yıldönümünü unutur. Hatasını tatil sözü vererek telafi etmeye karar veren Jim, büyük bir malikânenin satış işlerini üstlenir ve bir gece ailecek eve giderler. Evde doğaüstü olayların yaşandığını fark eden aile, bir çıkmazın içine girer. Yönetmen koltuğunda Rob Minkoff'un oturduğu film, komedi unsurlarıyla keyifli bir seyir vadediyor.

15. Winchester / Gizemli Ev (2018) - IMDb: 5.4

15. Winchester / Gizemli Ev (2018) - IMDb: 5.4

Winchester malikânesi, yapımı yıllar süren çalışmanın sonunda tamamlanır. Yerleşim yerinden uzak olan bu devasa malikâne; âdeta çıkmaz bir sokağa, sonu olmayan bir labirente benzer. Çıkışı mümkün olmayan bu malikânenin hayalet sakinlerinin Winchester ailesi ile kapatılacak bir hesabı vardır. yönetmenliğini Michael Spierig ve Peter Spierig'in üstlendiği film, korku dolu sahneleriyle sizi içine çekecek!

14. Ju-On: Origins (2020) - IMDb: 6.1

14. Ju-On: Origins (2020) - IMDb: 6.1

Ju-On: Origins isimli filmde kendini doğaüstü olayları araştırmaya adamış bir araştırmacı, bir anne ve kızının başına gelen korkunç olayı araştırmaya koyulur. Anne ve kızın lanetli bir evde başına ne geldiğini bulmaya çalışır. Ancak işler hiç kolay ilerlemez çünkü bu gizemli ev, kendisinin de başına bela olmuştur. Yoshiyoshi Arakawa, Yuina Kuroshima ve Seiko Iwaidô gibi isimlerin başrolü paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise Takashige Ichise oturuyor.

13. Crimson Peak / Kızıl Tepe (2015) - IMDb: 6.5

13. Crimson Peak / Kızıl Tepe (2015) - IMDb: 6.5

Genç yazar Edith Cushing çocukluk travmalarının üstünü örter. Gizemli bir yabancı olan Thomas Sharpe ile evlenen Edith, hayatında yeni bir sayfa açmak ister. Kocasının ve kız kardeşinin yaşadığı eve taşınan Edith, çok geçmeden bu evde bir şeylerin normal olmadığının farkına varır. Kocasının sandığı gibi biri olmadığını fark eden genç kadın, çok geçmeden kan kırmızısı toprakların hayaletlerle dolu olduğunu keşfeder.

12. Rose Red (2002) - IMDb: 6.6

12. Rose Red (2002) - IMDb: 6.6

Devasa bir konağın uyuyan doğaüstü güçlerini uyandırmaya karar veren psikoloji profesörü Dr. Joyce Reardon, psişik bir gezi düzenlemeye karar verir. Paranormal altı kişiyi konağa davet eden profesör, bu sayede konakta ölen kişilerin sırlarını keşfetmeye başlar. Baş rollerini Nancy Travis, Matt Keeslar ve Kimberly J. Brown'ın paylaştığı filmle Rose Red Konağı'nın sırlarına daha yakından tanık olmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Baby's Room (2006) - IMDb: 6.8

11. The Baby's Room (2006) - IMDb: 6.8

Juan ve Sonia çifti nihayet küçük kızları ile beraber hayal ettikleri gibi bir eve taşınır. Ancak bu ev iki yıl içinde beş kiracı değiştirmiştir. Çift, kısa süre sonra bebek telsizinden garip sesler duymaya başlar. Çok geçmeden evde yalnız olmadıklarının farkına varan aile, bebek telsizinin bulunduğu odaya bir kamera yerleştirir. Gördükleri karşısında dehşete düşen aile, perili evle başa çıkabilecek mi dersiniz?

10. Stir Of Echoes / Dehşetin Yankıları (1999) - IMDb: 6.9

10. Stir Of Echoes / Dehşetin Yankıları (1999) - IMDb: 6.9

Chicago'daki bir evde, öldürülmüş bir kadının ruhu dolaşır. Onu duyabilecek biriyle iletişim kurmak isteyen ruh, üç kişilik bir ailenin eve taşınması ile bu arzusunu yerine getirir. Ailenin altı yaşındaki erkek çocuğu ruhla konuşmaya başlar. Anne ve babası başlarda çocuğun hayali arkadaşı olduğunu düşünür. Bir süre sonra bir partide hipnoz edilen Tom da sürekli tecavüz edilip öldürülen bir kadını görür ve bu kadının kim olduğunu araştırmaya koyulur. Stir Of Echoes, korku ve gizem dolu sahneleriyle uzun süre hafızanızda yer edecek.

9. A Tale Of Two Sisters / Karanlık Sırlar (2003) - IMDb: 7.1

9. A Tale Of Two Sisters / Karanlık Sırlar (2003) - IMDb: 7.1

Perili evi konu alan yapımlardan A Tale Of Two Sisters isimli filmde iki kız kardeş, ayrılmak zorunda kaldıkları evlerine bir süre sonra geri dönerler. Annelerinin ölümünün ardından üvey annelerinin eve yerleştiğini gören kardeşler, onunla sürekli sorun yaşar. Tek problem bu değildir ve bir de evde doğaüstü olaylar meydana gelir. Jee-woon Kim tarafından yönetilen film, yaklaşık iki saat boyunca sizi ekrana kilitleyecek!

8. House / Ev (1977) - IMDb: 7.3

8. House / Ev (1977) - IMDb: 7.3

Sırada 1977 yapmı Nobuhiko Ôbayashi imzalı bir film var. Yaz tatilini teyzesinin evinde geçirmeye karar veren Oshare, sınıf arkadaşları Fanta, KunFuu, Gari, Sweet, Mac ve Melody ile bir yolculuğa çıkar. Genç kızın macerası, büyük bir konakta son bulur. Bu konağın sıradan bir yer olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Doğaüstü olayların ve korkutucu manzaraların gün yüzüne çıktığı konakta zaman geçirmek hiç de kolay olmaz.

7. The Haunting (1963) - IMDb: 7.4

7. The Haunting (1963) - IMDb: 7.4

The Haunting isimli filmde Hill House malikânesi, hayaletlerin varlığıyla ün salar. Hayaletlerin gerçekten var olup olmadığını araştırmaya koyulan Dr. Markway, korkunç ölümlerin yaşanıp yaşanmadığını anlamak için birtakım deneyler yapar. Uyku sorununu bahane ederek üç kişiyi malikâneye çağıran doktor, çok geçmeden evin gerçekten lanetli olduğunun farkına varır. Bu evden kurtulmak ise düşündüğü gibi kolay olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. El Orfanato / Yetimhane (2007) - IMDb: 7.4

6. El Orfanato / Yetimhane (2007) - IMDb: 7.4

Çocukluk yıllarını bir yetimhanede geçiren Laura, yetimhane çalışanları ve arkadaşları tarafından hep sevgi görür. 30 yılın ardından Laura, kocası ve oğluyla yetimhaneye geri döner. Uzun yıllardır faaliyet göstermeyen yetimhaneyi restore ettirip hasta çocuk ve yaşlılar için bakımevi hâline getirmek isteyen Laura, burada bir şeylerin ters gittiğini anlar. J.A. Bayona'nın bakış açısıyla beyaz perdeye aktarılan El Orfanato,korku ve gizemi iliklerinize kadar hissettirecek!

5. The Conjuring / Korku Seansı (2013) - IMDb: 7.5

5. The Conjuring / Korku Seansı (2013) - IMDb: 7.5

Gerçek bir hikâyeye dayanan The Conjuring isimli filmde doğaüstü olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren çiftinin gördüğü korkunç bir vaka ele alınıyor. Perron ailesinden telefon alan Ed ve Lorraine Warren çifti, korkutucu bir göreve atıldıklarının farkında varmazlar. Âdeta dünyadan izole olmuş bir çiftlik evine giden çift, Perron ailesinin karanlık bir varlık tarafından kuşatıldığı görür. Bu vakayı çözmeye çalışan Warren çifti doğaüstü varlıkla başa çıkabilir mi dersiniz?

4. The Others / Diğerleri (2001) - IMDb: 7.6

4. The Others / Diğerleri (2001) - IMDb: 7.6

Kocasını İkinci Dünya Savaşı'nda kaybeden ve iki çocuğuyla konakta yaşayan Grace, çocuklarının güneş ışığına hassasiyeti olduğu için onları sürekli güneşten korumaya çalışır. Bir gün ihtiyar bir çift ve dilsiz genç kızı ev işlerini yapmaları için işe alır. Grace'in kızı, Victor adında bir gencin kendileriyle beraber yaşadığına inanır. Bunun gerçek olabileceğini fark eden Grace, evdeki çalışanlardan şüphelenir. The Others ile son ana kadar ne olacağını asla tahmin edemeyeceğiniz bir gerilime hazır mısınız?

3. The Innocents (1961) - IMDb: 7.8

3. The Innocents (1961) - IMDb: 7.8

Bayan Giddens, tecrübesiz bir mürebbiyedir. Flora ve Miles adlı yetim çocuklara bakmakla görevlendirilen Giddens, yerleştiği evde garip olayların yaşandığını keşfeder. Çocukların eski öğretmeni Bayan Jessel, bir yıl önce intihar etmiştir. İlişki yaşadığı uşağın da bu evde öldüğünü öğrenir. Uşağın ve eski öğretmenin hayaletiyle karşılaşan Giddens, hayaletlerin çocukların ruhlarını ele geçirmeye çalıştığını fark eder. Ancak bunu durdurmak için büyük bir savaş vermesi gerekir.

2. The Shining / Cinnet (1980) - IMDb: 8.4

2. The Shining / Cinnet (1980) - IMDb: 8.4

Etkileyici senaryosu ve Jack Nicholson'nın başarılı oyunculuğuyla klasikler arasına giren The Shining; korku, gerilim ve gizemi iliklerinize kadar hissettirecek! Overlook Oteli'nin bakımını üstlenen yazar Jack Torrance, ailesiyle birlikte otele taşınır. Bir süre sonra otelde birtakım metafiziksel olaylar gelişmeye başlar. Jack'in küçük oğlu doğaüstü sezgilere sahip olduğu için otelde ruhani varlıkların olduğunu anlar. Geçmiş ve gelecekten gelen bu ruhları ailesine kanıtlamak ister. Jack ise bu doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve günbegün aklını kaybetmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Haunting Of Hill House / Tepedeki Ev (2018) - IMDb: 8.6

1. The Haunting Of Hill House / Tepedeki Ev (2018) - IMDb: 8.6

Perili evi konu edinen yapımları sıraladığımız listemizde zirvenin sahibi, The Haunting Of Hill House! Beş çocuklu Crain ailesi, maddi durumunu toplamak için çaba sarf eder. Aile, sonunda hayalini kurduğu tepedeki bir eve taşınır. Hugh, Olivia ve çocukları Steven hariç diğer dört çocuk evde garip sesler duyduklarını iddia ederler. Sesler günden güne artar ve Crain ailesi korkutucu manzara ile karşı karşıya kalır. 10 bölümden oluşan mini dizi, gerilim dolu geceler için izleme listenizde mutlaka yer almalı!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın