Görüş Bildir
Haberler
1899'u Sevenler Buraya! Black Mirror'dan Humans'a Beyninizden Kıvılcımlar Çıkacak 15 Efsane Simülasyon Filmi

1899'u Sevenler Buraya! Black Mirror'dan Humans'a Beyninizden Kıvılcımlar Çıkacak 15 Efsane Simülasyon Filmi

10.12.2022 - 20:32 Son Güncelleme: 12.12.2022 - 12:29

Gizem ve bilim kurgu türü hayranlarının gönlünü fethedecek bir listeyle geldik! Seyrettiğinizde her bir sahnesi zihninizde gerçek bir etki yaratacak bu dizilerden kendinizi alamayacaksınız. Dark'ın yapımcısının imzasını taşıyan 1899 dizisi, bilim kurgu sevenlerin epey dikkatini çekti. Biz de 1899'u sevenlerin mutlaka izlemesi gereken, simülasyonu konu alan birbirinden ilginç 15 maddelik bir dizi listesi hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Osmosis (2019) - IMDb: 5.8

15. Osmosis (2019) - IMDb: 5.8

İnsanların gerçek aşkı bulmasını sağlayacak bir programı konu alan, hayli ilginç bir filmle karşınızdayız! Paul ve Esther adında iki kardeş, Osmosis adında bir program geliştirir. İnsanların beyin fonksiyonlarını inceleyen yapay zekâ programı sayesinde dünyanın herhangi bir noktasında ruh eşinize kavuşabiliyorsunuz. Kardeşlerin tüm amacı bu program sayesinde insanların ruh eşlerini bulup mutlu olmalarını sağlamak. Acaba aşkta ve işte ne gibi gelişmeler olacak?

14. Weird City (2019) - IMDb: 5.9

14. Weird City (2019) - IMDb: 5.9

Kurgusal ve hayalî bir şehir olan Weird’da olaylar gizemli bir şekilde gelişiyor. Dizinin her bölümünde farklı, enteresan olaylar yaşanırken işlenen konularla da heyecanınıza heyecan katılıyor. Weird şehrinde iki farklı sınıfa ait insanlara yer veriliyor. İnsanlar, çizginin üzerinde ya da altında olarak zengin ve fakir şeklinde ikiye ayrılıyor. Dizinin bölümlerinde kendi hayatımızdan da izler bulabiliriz. Sosyal medya bağımlılığı, çevrim içi ilişkiler gibi sosyal konuları içeriyor. Birbirinden farklı, garip olaylar dizi boyunca insanlar tarafından normal algılanıyor. 

13. Kiss Me First (2018) - IMDb: 6.2

13. Kiss Me First (2018) - IMDb: 6.2

Sanal gerçekliği konu edinen ve aklınızı başınızdan alacak Kiss Me First, bambaşka bir dünyanın kapısını aralıyor. Leila, sanal gerçeklik oyununa kendini kaptıran yalnız bir kadın olduğu için farklı tatlar arar. Oyunun içerisinde başka bir karakter olan Tess ile tanışır. Tess'in Leila'ya göre dürtüsel ve doyumsuz bir karakteri vardır. Leila için tekinsiz bir arkadaş diyebiliriz. Oyundaki Red Pill kıyılarında üyelerden birinin kaybolması ile gelişen olaylarla Leila, farklı bir dünyada olduğunu hisseder. Bunun dijital bir dünya olmadığından şüphe duymaya başlar. Olaylar geliştikçe sanal gerçekliğin gerçek yaşamın içinde barındığını iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

12. Caprica ( 2009 - 2010) - IMDb: 7.1

12. Caprica ( 2009 - 2010) - IMDb: 7.1

Caprica, bilim kurgu alanına adını kazıyan dizilerden Battlestar Galactica serisinin bir parçası olarak çekilir. Dizi, Battlestar Galactica'nın 58 yıl gerisine gidiyor ve olaylar Caprica gezegeninde geçiyor. İnsanlığı temsil eden 12 koloniden biri olan Caprica, robotik Cylon ırkının nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Barış ve huzur içinde yaşayan insan ırkının yapay zekâyla kendine nasıl bir son hazırladığını izlemek sizi etkileyecek.

11. Altered Carbon (2018 - 2020) - IMDb: 7.9

11. Altered Carbon (2018 - 2020) - IMDb: 7.9

Dizi, bambaşka bir yaşamda, 2384 yılının San Francisco’sunda geçiyor. Distopik bir yaşamı konu alıyor. Gelişen teknoloji sayesinde insan vücutları, başka bedenlere transfer edilebiliyor. İnsan vücuduna yerleştirilen kortikal yığın adı verilen implantlar, insanlara yeni bir beden verebiliyor ve yaşamak ya da ölmek yalnızca bir seçenek hâline geliyor. Peki, sizce ölümü seçmek ya da sonsuza dek yaşamak nasıl olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Almost Human ( 2013 - 2014 ) - IMDb: 7.9

10. Almost Human ( 2013 - 2014 ) - IMDb: 7.9

Dizide, 2048 yılına gelindiğinde teknolojinin yaşamın her alanına girmesiyle birlikte siyasi ve toplumsal düzende sıkıntılar yaşandığına şahit oluyorsunuz. Terör olayları, uyuşturucu ve silah satışları yüksek oranda artış gösteriyor. Polisler bu durumu kontrol altına alamadığı için Androidlerle iş birliği yaparak suçluları yakalamaya çalışıyor. Son derece gelişmiş bu Androidler, insana çok benziyor. Aksiyon dolu bir polisiye bilim kurgu arıyorsanız doğru yapımı buldunuz!

9. Humans (2015 - 2018 ) - IMDb: 7.9

9. Humans (2015 - 2018 ) - IMDb: 7.9

Drama ve bilim kurguyu bir arada sevenler için son derece iyi bir seçim: Humans! Modern köleler olarak yaratılan robotlar, gizli yazılımlarla bilinçlenmeye başlıyor ve olaylar git gide karmaşıklaşıyor. Dizi, yapay zekânın insan yaşamını her açıdan nasıl etkileyeceğini çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Dört sezondan oluşan Humans, bilim kurgu türünün dikkat çeken yapımları arasında yer alıyor, ona bir şans vermenizi tavsiye ediyoruz.

8. Upload (2020 - ... ) - IMDb: 7.9

8. Upload (2020 - ... ) - IMDb: 7.9

Upload, ölümden sonraki hayatın gerçekliğini yaşamak isteyenler için kaçırılmaması gereken diziler arasında yer alıyor. Olaylar, günümüze biraz daha yakın bir zaman diliminde, 2033 yılında geçiyor. Nora, üst düzey bir VR şirketinde çalışıyor. Şirket, öldükten sonra müşterilerin istedikleri şekilde bir sanal gerçeklik sistemi üzerinde yaşamalarını sağlıyor. Nathan'ın araba kazasında ölmesi sonucu kız arkadaşı Nora, onun VR dünyası içinde yaşamasını sağlıyor. Nathan’ın tüm hayatı artık bir sanal dünyanın içinde.

7. The Peripheral (2022 - ... ) - IMDb: 8.1

7. The Peripheral (2022 - ... ) - IMDb: 8.1

Dünya'nın nasıl yok olduğunu ve gelecekteki evrenin nasıl olacağını merak edenlerin gözlerini ayıramayacağı bir diziyle karşınızdayız! Flynne Fisher, annesi ve abisiyle Amerika'nın ücra bir köşesinde yaşar. Flynne, 3D ürünler üreten bir işte çalışır. Abisiyse metaverse oyunları oynayarak para kazanmaya çalışır ve onun geçemediği bölümleri Flynne geçer. Oyunda yüksek bir seviyeye geldiğindeyse denemesi için ona prototip bir cihaz yollanır. Cihazı başına taktığı anda cihaz, beyin fonksiyonları ile bağlantıya geçer. Flynne kendisini Londra’da bir sanal gerçekliğin içerisinde bulur. Oyunda karakterinin ölmesi sonucunda kendisini bambaşka bir olayın içinde bulacaktır.

6. Love, Death + Robots ( 2019 - ...) - IMDb: 8.4

6. Love, Death + Robots ( 2019 - ...) - IMDb: 8.4

Kara komedi tadında bir bilim kurgu dizisi olan Love, Death + Robots farklı konuları ele alıp işliyor. Bilim kurgu, fantastik, korku ve komedi türlerinden oluşan hikâyeleri izlerken kimi zaman çok şaşıracak kimi zaman kahkaha atacaksınız. Dizinin her bir bölümünde, teknolojinin insan hayatına olan etkisi ele alınıyor. Yapay zekânın farklı kullanımlarını sunan enfes bir yapım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Person of Interest ( 2011 - 2016) - IMDb: 8.5

5. Person of Interest ( 2011 - 2016) - IMDb: 8.5

Kiralık ajan olup ülkeyi kötülerden kurtarmak ister miydiniz? Öyle bir düşünceniz varsa tam size göre bir dizi önerimiz var! CIA'den ayrılmış olan ajan John, yazılım geliştirme uzmanı olan Harold Finch tarafından düzeni korumak için kiralık olarak tutulur. Devlet için geliştirdiği özel yapay zekâ programıyla terör saldırılarının önüne geçmeyi amaçlar. Güvenliği sağlamak için çabalayan ikilinin birileri tarafından fark edilmesi çok uzun süremeyecektir.

4. Westworld ( 2016 - 2022 ) - IMDb: 8.5

4. Westworld ( 2016 - 2022 ) - IMDb: 8.5

İnsanların eğlenmek için gittiği bir kasaba olan Westworld, aslında iç dünyasında bambaşka bir sanal gerçekliği barındırıyor. Westworld içinde yer alan robotlar 'ev sahibi', bu esrarengiz simülasyona katılan insanlar ise 'ziyaretçi' olarak isimlendiriliyor. İnsanlar bu simülasyon içerisinde ev sahibi konumundaki robotlara istediklerini yapmakta özgürler. Ancak bir gün, beklenmedik şekilde işler değişir. Her şey düzgün ilerlerken ana bilgisayarda yaşanan bir aksaklık, beklenmedik olayların yaşanmasına yol açar. Türünün en dikkat çeken yapımlarından olan Westworld'ü mutlaka izlemesiniz!

3. Battlestar Galactica ( 2004 - 2009 ) - IMDb: 8.7

3. Battlestar Galactica ( 2004 - 2009 ) - IMDb: 8.7

Simülasyon konusunun işlenmeye başlandığı ilk yapımlar arasında yerini alan bu dizi, bilim kurgu sevenlerin listesinin en başlarında! Cylon adını verdikleri robotlar ve insanlar, 12 kolonide yaşar. Cylonlar, insanlar tarafından yaratılır ama zaman ilerledikçe insanlara düşman olurlar. Battlestar Galactica, uzay aracı insanlığın son umudu olur. Uzaydan ve Cylonlardan kaçmak için elinden geleni yaparlar.

2. Black Mirror (2011 - 2019) - IMDb: 8.8

2. Black Mirror (2011 - 2019) - IMDb: 8.8

11 yıldır zirvesini koruyan bir dizi ile karşı karşıyayız! Distopik, esrarengiz bir yapım olan dizi her bölümde farklı bir konuya değiniyor. Teknolojinin hâkim olduğu çağda insanların bu düzene karşı nasıl hareket edeceklerini ve hayatlarında nelerin değişebileceğini gözler önüne seriyor. Gelecekte kullanılması muhtemel olan cihazlar, demo şeklinde izleyiciye gösteriliyor. Diğer yandan insanların ahlaki değerlerine de yer veriyor.

1. Ricky and Morty (2013 - ...) - IMDb: 9.1

1. Ricky and Morty (2013 - ...) - IMDb: 9.1

Justin Roiland ve Dan Harmon tarafından yetişkinler için yapılan bir animasyon dizisi olan Ricky ve Morty’nin boyutlar arası yolculuğu eğlenceli bir dille anlatıyor. Çılgın bir bilim insanı olan dedenin torunuyla olan tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alıyor. Her bölümünde farklı bir maceraya atılıyorsunuz. Dönemin en ünlü yapımlarından olan bu diziye mutlaka bir göz atmalısınız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Başlıklarla afişler bir sıra kaymış... .... Westworld uzak ara en iyisi.... .... 🤪

Gizem Yenikler

1899 güzeldi tavsiyeler için teşekkürler.