Görüş Bildir
Haberler
Brad Pitt'li Mr&Mrs Smith, Johnny Depp'li Turist! En Sevilenlerden En Az Bilinenlere Angelina Jolie Filmleri

Brad Pitt'li Mr&Mrs Smith, Johnny Depp'li Turist! En Sevilenlerden En Az Bilinenlere Angelina Jolie Filmleri

04.12.2022 - 11:35

Dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie'nin filmlerinden en az bir tanesini izlemeyen herhalde yoktur! Dillere destan güzelliği kadar oyunculuğuyla da dikkat çeken Angelina Jolie'nin rol aldığı pek çok proje gişe rekorları kırsa da, sizin için hazırladığımız listede daha önce görmediğiniz filmler olduğuna eminiz! Gelin, başarılı oyuncunun yer aldığı 15 sinema filmine yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Lookin'to Get Out / Çıkmaya Bakıyorum (1982) IMDb: 5.1

15. Lookin'to Get Out / Çıkmaya Bakıyorum (1982) IMDb: 5.1

1982 yapımı filmde Angelina Jolie ilk defa sinema sahnesi ile tanışıyor. Jon Voight tarafından yazılan ve Hal Ashby tarafından yönetilen filmin sonlarına doğru Voight'in kızı Angelina Jolie de filmde rol almış! Filmin oyuncuları arasında Jon Voight, Ann-Margret ve Burt Young bulunuyor. Filmde, pokerde kaybeden Alex, borçlu olduğu adamlardan kaçmak için en iyi arkadaşı Jerry ile şehirden ayrılıyor ve olanlar oluyor.

14. The Tourist / Turist (2010) IMDb: 6.0

14. The Tourist / Turist (2010) IMDb: 6.0

Turist filmi, kırık kalbi onarmak için İtalya'ya giden Amerikalı turist Frank'ın Elise isimli bir kadını işlediği suçu örtmek için kullanmasını konu alıyor. Angelina Jolie'nin başrolünde yer aldığı 2010 yapımı film, Altın Küre'de Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday gösterildi. Yönetmenliğini Florian Henckel von Donnersmarck'ın yaptığı filmin oyuncuları arasında Angelina Jolie'nin yanı sıra Johnny Depp, Paul Bettany, Steven Berkoff, Timothy Dalton, Rufus Sewell ve Bruno Wolkowitch yer alıyor.

13. Sky Captain And The Word Of Tomorrow / Sky Captain ve Yarının Dünyası (2004) IMDb: 6.1

13. Sky Captain And The Word Of Tomorrow / Sky Captain ve Yarının Dünyası (2004) IMDb: 6.1

Film 1939 yılının New York'unda alternatif bir evrende geçiyor. Uçan robotların saldırısından sonra ünlü bilim insanları ortadan kayboluyor. Bir muhabir de robotların kökenini ve kaybolan bilim insanlarının gizemini araştırmak için bir pilotla iş birliği yapıyor. Kerry Conran'ın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncuları arasında Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Michael Gambon ve Giovanni Ribisi oynuyor. Film, Angelina Jolie'ye, Favori Aksiyon Kadın Oyuncu Dalında People's Choice Ödülü de kazandırdı.

12. Eternals / Ebediler (2021) IMDb: 6.3

12. Eternals / Ebediler (2021) IMDb: 6.3

Angelina Jolie'nin vizyona giren bu son filminde dünyada yaşayan ve dünyanın tarihiyle medeniyetlerini şekillendiren ölümsüz varlıkların ırkı Eternalslar anlatılıyor. Filmde Angelina Jolie'ye Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Don Lee ve Lia McHugh eşlik ediyor. Yönetmenlik koltuğunda da Chloé Zhao oturuyor.

11. Gone in 60 Seconds / 60 Saniye (2000) IMDb: 6.5

11. Gone in 60 Seconds / 60 Saniye (2000) IMDb: 6.5

Angelina Jolie'nin 2000 yapımı aksiyon filminde uzun zaman önce hırsızlığı bırakarak benzinlikte çocuklara go kart dersi veren usta araba hırsızının kardeşini kurtarmak için hırsızlığa geri dönmesi konu ediliyor. Tek başına bunu yapması zor olduğu için dağıttığı ekibini yeniden iş başına çağıran Memphis, kardeşini kurtarabilecek mi? Scott Rosenberg'in yazdığı, Dominic Sena'nın yönettiği filmde Angelina Jolie ile Nicolas Cage başrolleri paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mr&Mrs Smith / Bay ve Bayan Smith (2005) IMDb: 6.5

10. Mr&Mrs Smith / Bay ve Bayan Smith (2005) IMDb: 6.5

Bay&Bayan Smith, başrollerini Brad Pitt ile Angelina Jolie'nin paylaştığı 2005 yapımı aksiyon filmi. Filmde dışarıdan bakıldığında sıradan bir evlilik yaşamları olduğu sanılan John ve Jane, rakip organizasyonlar adına çalışan tetikçilerdir ve birbirlerine sık sık yalan söylemektedir. Birbirlerini yok etme görevi alan çift bunu başaramayınca şirketleri tarafından ölüm listesine alınır ve gerilim büyük bir heyecan ile filmin sonuna kadar iliklerinize işler!

9. A Mighty Heart / Güçlü Bir Yürek (2007) IMDb: 6.6

9. A Mighty Heart / Güçlü Bir Yürek (2007) IMDb: 6.6

Film konusunu gerçek bir olaydan alıyor. Amerikan gazeteci Daniel Pearl'ün 2002 yılında Pakistan'da kaçırılarak öldürülmesi, gazetecinin dul eşinin bakış açısıyla anlatılıyor. Filmde Mariane Pearl, kaçırılan kocasını bulmak için çılgın bir arayış içine giriyor. Filmde Angelina Jolie, Altın Küre'de Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu ve SAG'da ise Sinema Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday gösterilmiş. Filmin yönetmenliğini Michael Winterbottom yapmış.

8. The Bone Collector/ Kemik Koleksiyoncusu (1999) IMDb: 6.7

8. The Bone Collector/ Kemik Koleksiyoncusu (1999) IMDb: 6.7

Angelina Jolie ile Denzel Washington'un başrollerini paylaştığı film, felçli olduğu için hareket edemeyen eski bir cinayet masası dedektifi Lincoln Rhyme'nin ortağı Amelia Donagy ile birlikte New York'u korkutan bir seri katilin izini sürmesini konu alıyor. Yönetmenliğini Phillp Noyce'un yaptığı filmin diğer oyuncuları arasında ise Queen Latifah, Michael Rooker ve Mike McGlone yer alıyor.

7. The Good Shepherd/ Kirli Sırlar (2006) IMDb: 6.7

7. The Good Shepherd/ Kirli Sırlar (2006) IMDb: 6.7

Robert De Niro'nun yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Matt Damon, Angelina Jolie ve Robert De Niro yer alıyor. Geniş bir yardımcı oyuncu kadrosuyla 2006 yılında çekilen casus filmi, konusunu gerçek olaylardan alan kurgusal bir film özelliği taşıyor. Film CIA görevlisi Edward Wilson isimli karakterin 1961'de başarısız bir operasyon olan Domuzlar Körfezi İstilası'nın ardından fotoğraf ve teyp kaydı almasıyla başlıyor.

6. Wanted/Aranıyor (2008) IMDb: 6.7

6. Wanted/Aranıyor (2008) IMDb: 6.7

Wanted, babası kiralık katil olan bir gencin hikayesini anlatıyor. Hayal kırıklığı içerisindeki ofis çalışanı Wes, babasının profesyonel bir suikastçı olduğunu öğreniyor. Babası gibi kiralık katil olmak isteyen Wes'i, Fox ile Sloan çalıştırarak iyi bir suikastçı olmanın inceliklerini öğretiyor. Wanted, Timur Bekmambetov'un yönettiği filmin başrollerinde James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp, Thomas Kretschmann, Common ve Angelina Jolie yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Gia (1998) IMDb: 6.9

5. Gia (1998) IMDb: 6.9

Film, Angelina Jolie'nin Gia Garangi'nin hayatını canlandırdığı biyografik bir drama. 1970'lerde ilk süper modeller arasında yer alan Gia'nın hayatı, sektördeki hızlı yükselişi ve zamansız ölümünün anlatıldığı yapım Emmy, Altın Küre ve SAG'da ödüller aldı. Michael Cristofer'in yönettiği filmde Angeline Jolie, Mercedes Ruehl ve Faye Dunaway başrolleri paylaşıyor.

4. Playing by Heart / Çarpraz Hayatlar (1998) IMDb: 7.0

4. Playing by Heart / Çarpraz Hayatlar (1998) IMDb: 7.0

Türkçeye Çarpraz Hayatlar olarak çevrilen filmde gönül işleriyle uğraşan 11 kişinin hikâyesine yer veriliyor. Birbirlerini tanımayan ama birbirlerinin hayatlarına etki eden karakterlerin ilişkileri, komedi-drama tadında izleyicilere aktarılıyor. Angeline Jolie bu yapımla National Board of Review'in Yükselen Performans Ödülü'nü kazandı. Filmde Angelina Jolie'ye eşlik eden oyuncular arasında Sean Connery de bulunuyor. Film, 49. Berlin Uluslararası Film Festivali'ne de katıldı.

3.George Wallece / (1997) IMDb: 7.1

3.George Wallece / (1997) IMDb: 7.1

George Wallace, Alabama valisi George Wallace'ın hayatını anlatıyor. Mini dizide, Gary Sinnise ile Angelina Jolie başrolleri paylaşıyor. Hem Angelina Jolie hem yapım, eleştirmenler tarafından büyük övgüler aldı. Bu sayesinde Angelina Jolie ilk kez En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Altın Küre Ödülü aldı. Ayrıca yapım, Emmy ödülüne de aday gösterildi. Eğer filmi hâlâ en kısa zamanda izlemelisiniz!

2. Girl, Interrupted / Aklım Karıştı (1999) IMDb: 7.3

2. Girl, Interrupted / Aklım Karıştı (1999) IMDb: 7.3

Yazar Susanna Kaysen'in 1960'ların sonunda akıl hastanesinde geçirdiği 18 ay, Aklım Karıştı isimli filmde anlatılıyor. Film, Susanna Kaysen'in Claymoore Akıl Hastanesine girmesini ve orada kaldığı süreçte yaşadıklarını konu alıyor. Türkçe ismi Aklım Karıştı olan filmde Angelina Jolie'ye Clea DuVall ve Winona Ryder eşlik ediyor. Film, Angelina Jolie'ye Altın Küre, SAG ve Akademi Ödülü kazandırdı.

1. Changeling / Sahtekar (2005) IMDb: 7.8

1. Changeling / Sahtekar (2005) IMDb: 7.8

Angelina Jolie'nin başrolünü oynadığı Changeling, polisiye türünde bir dram filmi. Kederli anne Christine Collins karakterine hayat veren Jolie, küçükken değiştirilen bebeğini arayan bir anneyi canlandırıyor. Filmin diğer oyuncuları arasında John Malkovich, Geoff Pierson, Jeffrey Donovan, Jason Butler Harner, Colm Feore, Amy Ryan ve Michael Kelly rol alıyor. Film Altın Küre, SAG, Bafta ve Akademi Ödülleri'ne aday gösterildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel filmler izledim hepsini.

ömer

Angelina jolie’nin olduğu her film. sarışın (orjinal) olmayıp hayran olduğum tek ünlü….

Sinan Saatçi

Video ekranım Lara Croft olmak ile birlikte neden bu seriden ve hayatın benim filmleri es geçildi hadi onu da geçtim son dönem sükse yapan Malefiz serisini d... Devamını Gör

Sinan Saatçi

Telefon ekranı diyecektim video ekranı ne mk