Görüş Bildir
Haberler
Sense8, Fringe, Doctor Who ve Dahası: Zihninizde Ampul Yakıp Yaratıcılığınızı Artıracak En İyi 15 Dizi

Sense8, Fringe, Doctor Who ve Dahası: Zihninizde Ampul Yakıp Yaratıcılığınızı Artıracak En İyi 15 Dizi

05.11.2022 - 11:35 Son Güncelleme: 27.10.2022 - 11:56

Yaratıcılıkla ilgili hem sizlere ilham olacak hem farkı bakış açıları kazandırabilecek pek çok yapım bulunuyor. Bunlardan bazıları da kaliteli oyuncu kadrosu ve ilham verici konusuyla yaratıcılığı destekleyen diziler olabilir. Hem sizi eğlendirecek hem hayal gücünüzü farklı dünyalara taşıyacak birbirinden başarılı diziler ile tanışmaya var mısınız? O hâlde sizin için özel olarak listelediğimiz başarılı yapımları birlikte inceleyelim. İşte detaylar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. “Genius” Picasso (2008) - IMDb: 7.5

15. “Genius” Picasso (2008) - IMDb: 7.5

National Geographic’in proje olarak başlattığı Genius adlı dizi, tüm dünyaca tanınan başarılı insanların hayatlarını konu ediyor. Serinin ikinci sezonunda ünlü ressam Pablo Picasso yer alıyor. Dizide Picasso’yu ünlü aktör Antonio Banderas canlandırdı. Ünlü İspanyol ressam ile aynı şehirde dünyaya gelen Banderas, sadece ünlü ressamın kırklı yaşlardan ölümüne dek olan yaşantısını sergiledi. Kaliteli yapımıyla yetenekli oyuncularıyla pek çok kişiye iham olabilecek bir dizi olan Genius ile Picasso'nun hayatını keşfedebilirsiniz. Üstelik dizi, başarılı detaylarıyla size ilham kaynağı olacak.

14. Da Vinci's Demons / Da Vinci'nin Şeytanları (2013 - 2015) - IMDb: 7.9

14. Da Vinci's Demons / Da Vinci'nin Şeytanları (2013 - 2015) - IMDb: 7.9

Dizi; Leonardo Da Vinci'nin başarılarını, hayalperestliğini, aşkını ve idealist oluşunu farklı bir bakış açısı ile izleyenlerine yansıtmayı hedefliyor. Kısacası yapım, Leonardo Da Vinci’nin hayatını kurgusal bir şekilde işliyor. Macera, tarih ve drama türünü harmanlayan dizinin yönetmenliğini David S. Goyer, Jamie Payne ve Paul Wilmshurst gibi farklı ünlü isimler üstlendi. Oyuncu kadrosunda ise Blake Ritson, Elliot Cowan, Lara Pulver, Tom Riley, Laura Haddock gibi isimler yer alıyor. Bu başarılı yapımı izlerken hem keyif alacak hem tarihi önemli bir kişi olan Da Vinci hakkında bilgilere sahip olacaksınız.

13. Jessica Jones (2015 - 2019) - IMDb: 7.9

13. Jessica Jones (2015 - 2019) - IMDb: 7.9

Kimyasal bir sızıntıya maruz kalan Jessica Jones, doğaüstü güçlere sahip olur. Jones aynı zamanda dedektiflik yapar fakat özel güçleri olduğu için daima onun gibi özel yeteneklere sahip kişiler için çalışır. Jones'un ilham verici hayatının yaratıcılığınızı arttıracağına eminiz.

12. The Mentalist (2008 - 2015) - IMDb: 8.1

12. The Mentalist (2008 - 2015) - IMDb: 8.1

Eski mesleği sahte bir medyumluk olan ve California Araştırma Bürosu'nda çalışan Patrick Jane, suç konularını kendine has yöntemlerle çözer. Patrick Jane’in temel hedefi ise karısını ve kızını öldüren Red John’ın peşine düşerek intikamını almak. Dizinin başlangıcında “mentalist” kelimesi, “Zekâsını kullanarak hipnoz ve telkin uygulayabilen, düşünce ve davranışlara yön veren uzman.” olarak açıklanıyor. Ayrıca Jane, medyumların dolandırıcı olduğunu her fırsatta öne sürüyor.

11. Sense8 (2015 - 2018) - IMDb: 8.2

11. Sense8 (2015 - 2018) - IMDb: 8.2

Bilim kurgu ve dram türünü harmanlayarak izleyiciye sunulan dizi, farklı ülkeler ve farklı şehirlerde yaşayan sekiz kişinin duyular aracılığı ile birbirleriyle iletişim hâline olmasını konu alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Lana Wachowski olsa da yapım, onun dışında dört farklı yönetmene daha sahip. İzleyicilerine karmaşık duygular yaşatan bu eşsiz serüvene siz de ortak olmak istemez misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Penny Dreadful (2014 - 2016) - IMDb: 8.2

10. Penny Dreadful (2014 - 2016) - IMDb: 8.2

Bilim kurgu, gizem ve gerilim türündeki dizi; Drakula, Frankenstein ve Dorian Gray gibi klasikleşmiş korkunç karakterleri bir araya getiriyor. Aynı zamanda karakterleri farklı yönlerden ele almayı amaçlıyor. Bugüne bildiğiniz önemli karakterlerin farklı yönlerini keşfetmeye ne dersiniz?

9. Fringe (2008 - 2013) - IMDb: 8.4

9. Fringe (2008 - 2013) - IMDb: 8.4

Hamburg-Boston seferini yapan bir uçaktaki yolcular ve mürettebat dahil olmak üzere herkes, kimyasal saldırıya maruz kalır. Konuyu derinlemesine araştırmak üzere FBI Özel Ajanı olan Olivia Dunham ve sevgilisi John Scott görevlendirilir. Ancak John Scott, bir patlama sonrasında komaya girer. Dunham ise kendini daha farklı olayların içinde bulur. Bu olayların içerisinde paranormal bir deneyin yeniden gündeme gelmesi gibi doğa dışı olaylar da yer alır. Diziyi izlerken hem kendinizi gizemli bir dünyada bulacak hem farklı düşünme biçimleri kazanabileceksiniz.

8. Westworld (2016 - ) - IMDb: 8.4

8. Westworld (2016 - ) - IMDb: 8.4

Westworld, zengin sınıfa hitap eden bir eğlence merkezinde gelişen olayları konu alıyor. Yapay zekâlarla yönetilen parka gelen ve eğlenmeyi umut eden ziyaretçiler, umdukları eğlenceli dünyayı bulamaz. Parkta meydana gelen bir arıza nedeniyle peşlerine düşen silahlı kişilerden kaçmaya çalışır. Bilim kurgu türündeki bu sürükleyici hikâyeye tanık olmak isterseniz bu diziye başlayabilirsiniz.

7. Supernatural / Doğaüstü (2005 - 2020) - IMDb: 8.4

7. Supernatural / Doğaüstü (2005 - 2020) - IMDb: 8.4

Fantastik bir türde olan dizi, babaları ortadan kaybolan Dean ve Sam Winchester adındaki iki kardeşin doğaüstü varlıklarla mücadelelerini anlatır. Annelerinin bu yaratıklar tarafından öldürülmesinin ardından iki kardeş, avcı olarak yetiştirilir. Sam, normal bir hayat yaşamak ister ve oldukları yerden ayrılır. Ancak doğaüstü varlıklar Sam’in nişanlısını öldürmesinin ardından yeniden bir mücadele başlar.

6. Vikings (2013 - 2020) - IMDb: 8.5

6. Vikings (2013 - 2020) - IMDb: 8.5

Savaşçı ve ticaret ile uğraşan bir kavim olan Vikingler’in yaşamlarına tanık olurken Ragnor ve adamlarının denizlerle olan mücadelesini izlemeye hazır mısınız? Ragnor’un Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılır. Dizinin hikâyesi ise Avrupa’nın efsanelerine dayanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Doctor Who / Doktor Kim (2005 - ) IMDb: 8.6

5. Doctor Who / Doktor Kim (2005 - ) IMDb: 8.6

BBC yapımı olan ve bilim kurgu türündeki dizi, doktor olarak bilinen insan dışı bir varlık olan Zaman Lordu’nun serüvenlerini anlatır. Doctor Who, TARDİS adı verilen bir polis kulübesi ile hem geçmişe hem geleceğe zaman yolculuğu yapar. Aslında 1963’teki yapımından beri popüler olan dizinin karakterleri değişken olduğundan dizi, izleyiciler tarafından bıkmadan takip edilebiliyor. Bu nedenle dizinin yönetmen kadrosu da tıpkı oyuncu kadrosu gibi bir hayli geniş.

4. Mr. Robot (2015 - 2019) - IMDb: 8.6

4. Mr. Robot (2015 - 2019) - IMDb: 8.6

Siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan ve asosyal biri olan Elliot Alderson, geceleri tamamen farklı bir yapıya bürünen biri. Kahramanımız, geceleri kötülüklerle savaşan ve bu yolda adalet sağlamaya çalışan bir hacker olarak yaşamını sürdürür. Kendi çalıştığı şirkete siber saldırıda bulunan F-Society ile karşılaşır ve olaylar gelişir. Dizi, gizem dolu sürükleyici bir macera sunar. Ayrıca dizi teknoloji tutkunlarının da ilgisini çeken yapımlardan.

3. House MD (2004 - 2014) - IMDb: 8.7

3. House MD (2004 - 2014) - IMDb: 8.7

Dram ve komediyi bir arada sunan dizi, Gregory House adlı başarılı bir doktorun hastaları ile olan maceralarını anlatıyor. Gregory House, kendi ekibiyle pek çok hastaya umut olur. Çoğu vakanın üstesinden gelir. Gregory House ekibindeki uzman doktorlar ile kurduğu hem eğlenceli hem dramatik iletişimi dizinin keyifli kısımlarından biri olur. Dizinin her bölümünde farklı hastalar ve farklı hikayeleri yer alır. Hatta bu özel hikâye Türk televizyonlarına Timuçin Esen başrolü ile Hekimoğlu adıyla uyarlandı.

2. Sherlock (2010 – 2017) - IMDb: 9.1

2. Sherlock (2010 – 2017) - IMDb: 9.1

Dizi, aynı adlı romandan uyarlanan Sherlock Holmes isimli bir dedektifin maceralarını konu edinir. Ayrıca Holmes’ün Dr. John Watson adında tamamen tesadüfen tanıştığı destekçisi var. İki yakın arkadaş, işlerine taşındıkları mahalledeki bir cinayet için polise yardım etmekle başlar ve böylece kendilerini pek çok olayın içinde bulur. Olayların giderek karmaşık bir hâl alması ise konuları daha da derinleştirir. Uzun yıllar popülerliğini koruyan dizinin yönetmenliğini ise Michael Hurst, Rick Jacobson ve Jesse Warn üstlendi.

1. Breaking Bad (2008 - 2013) - IMDb: 9.5

1. Breaking Bad (2008 - 2013) - IMDb: 9.5

Vince Gilligan, Mark Johnson ve Michelle MacLaren yönetmenliğindeki dizi, bir lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White’ın hikâyesini anlatır. Walter White, bir doktor kontrolünde ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Bu nedenle ailesine maddi bir kaynak bırakmak için uyuşturucu yapımında uzman eski öğrencisi Jesse Pinkman ile uyuşturucu ticaretine atılır. Dizinin başrollerini Bryan Cranston ve Aaron Paul paylaştı. Son yılların en başarılı yapımlarından biri olma özelliği taşıyan Breaking Bad, çeşitli ödüllerin de sahibi. Dizinin bir kurgu olduğunu ve gerçeklikle alakası olmadığını belirtmemizde fayda var. Uyuşturucuya teşvikten ziyade dostluğu temel aldığını da ekleyelim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın