Görüş Bildir
Haberler
Köpeğe İnsanlık Dışı Eziyetin Cezası 454 TL

Köpeğe İnsanlık Dışı Eziyetin Cezası 454 TL

ATKN
15.12.2014 - 12:26 Son Güncelleme: 15.12.2014 - 15:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde Durmuş Akgün'ün büyükbaş hayvanlarını korumak için arkadaşından aldığı Kangal çoban köpeğini minibüsünün arkasına zincirle bağlayıp, ayakları kanamasına rağmen sürekleyerek götürme görüntüleri, büyük tepki topladı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından harakete geçen jandarma, savcının talimatıyla Akgün hakkında hem 'Hayvanlara eziyet' suçundan adli işlem başlattı, hem de 'Hayvanların Korunması Kanunu' uyarınca 454 TL para cezası kesti. Ayrıca yaralanan Kangal köpeğin, yine veteriner bakımları da jandarma tarafından yaptırıldı.

Güzelbahçe İlçesi'nde büyükbaş hayvan besiciliği de yapan Durmuş Akgün, onları koruması için arkadaşı Nuri Akyıldız'dan, dünyanın en zeki köpeklerinden olan Kangal cinsi çoban köpeğini aldı. Ancak Akgün, Kangal köpeği minibüse bindirmek yerine, onu akıl almaz bir yöntemle evine götürmek istedi. Köpeği, minibüsün arka tamponuna zinciriyle bağlayarak yola çıktı. Yaklaşık 3 kilometreden fazla bir mesafe minibüsün arkasından koşmak zorunda kalan köpek, yorgunluğa daha fazla dayanamayınca, durmaya çalıştı. Ancak sürücünün yoluna devam etmesi üzerine, köpeğin tırnakları ve patileri, asfalt üzerinde sürüklendiği için kanadı.

Bu sırada yoldan geçerken olaya tanık olan Avukat Mediha Lüle de, minibüsün yolunu kesip durmasını sağladı. Ardından da gerekli yasal işlemlerin başlatılması için şikayetçi olacağını söyleyip Durmuş Akgün'ün yoluna devam etmesine izin vermedi. Bunun üzerine Durmuş Akgün'ün çağırdığı köpeğin sahibi Nuri Akyıldız, olay yerine gelip Kangalı geri aldı, traktörünün römorkuna bindirerek götürdü. Arkadaşına da tepki gösteren Akyıldız, onu böyle götüreceğini bilmediğini söyledi.

CEZASIZ KALMADI

Kangal köpeğin yolda minibüs arkasında sürüklenmesi ve ardından da Avukat Mediha Lüle'nin, yaşananlara tepki gösterdiği anlar, Doğan Haber Ajansı muhabirlerince görüntülendi. Haberin görüntü ve fotoğraflarının internet haber sitelerinde ve televizyonlarda yer almasının ardından Vali Mustafa Toprak'ın talimatıyla, Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Araç plakasından kimliği belirlenen Durmuş Akgün, karakola götürüldü. Cumhuriyet savcısının talimatıyla da, 'Hayvanlara eziyet etmek' suçundan adli işlem başlatıldı.

İfadesinde köpeği minibübüne binmek istemediği ve kendisini ısırdığı için bu yöntemle götürmek istediğini ileri süren Durmuş Akgün hakkında, hazırlanan soruşturma evrakı elden savcılığa gönderildi. Bunun yanı sıra Akgün'e, Güzelbahçe Kaymakamlığı adına jandarma tarafından yine 'Hayvanları Koruma Kanunu' uyarınca 454 TL para cezası verildi. Durmuş Akgün'ün verdiği bilgi doğrultusunda da köpeğin sahibi olan Nuri Akyıldız'a ulaşan jandarma, hayvanı teslim alıp birlikte veterinere götürdü, yaralanan ayakları tedavi ettirildi.

VALİ TWİTTER'DAN DUYURDU

Yaşananlara tepki gösterenlerden biri de İzmir Valisi Mustafa Toprak oldu. Talimat verip köpeğe işkence yapan kişinin cezalandırılmasını sağlayan Toprak, hem adli ve idari süreç, hem de para cezası verildiğine dair bilgiyi, fotoğraflarla kendi kişisel twitter hesabından paylaştı. Ancak Vali Mustafa Toprak tweet'inde 2 bin 500 TL idari para cezası verildiği bilgisine yer verdi. Bunun da bir yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığı, o cezanın büyükbaş hayvanlara kesim sırasında yapılan işkencelerden verildiği öğrenildi. Kangal köpek için kesilen cezanın ise, evcil hayvanlara yapılan işkence kapsamında verildiği açıklandı.

Taylan Yıldırım, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0