Görüş Bildir
Haberler
Komünist Başkan'dan Mesai Saati Çıkışı: 'Çalışma Saatini 8'in Altına Düşüreceğiz'

Komünist Başkan'dan Mesai Saati Çıkışı: 'Çalışma Saatini 8'in Altına Düşüreceğiz'

Ulaş
09.11.2021 - 09:50

'Komünist Başkan' olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye personelinin çalışma saatini 8'in altına düşürmek istediklerini açıkladı. Maçoğlu, 'Önümüzdeki süreçte 8 saatin de altına inmek istiyoruz. Bir işçi ailesine zaman ayırmazsa mutsuzlaşır. Tunceli'de çalışan herkes sendikalıdır. Kimseye zorla sendikalı olun veya zorla sendikasız olun demeyiz. Sendikalı olmaları için yönlendirme yaparız. Ben de sendika üyesiydim.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Teke Tek programında konuşan Maçoğlu, 'Toplumun ihtiyaçlarıyla ilgili yerel yönetimlerin de görevi olduğunu hissettirmek istiyoruz. Şimdi üreticilerle yapıyoruz. Kriterimiz üretim alanlarını temiz tutmak, o gıdaya hiçbir katkı koymadan, analizlerini yaptıktan sonra satmak. Duygunuz o yönde değilseniz çok zor. Kendinizi oradaki alanda görmeye başladığınızda size büyük bir mutluluk veriyor. Belediyeler kamusal yararı gözeten çalışma yürüttüğünde önünde fazla engel yok. İşçi, köylü, çiftçi, kadınlar, gençlerle üretmek istediğinizde kimse engel olamaz, olmuyor da' diye konuştu.

'Önümüzdeki süreçte 8 saatin altına inmek istiyoruz...'

'Önümüzdeki süreçte 8 saatin altına inmek istiyoruz...'

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kadın meclisimiz bir birim kurdu. Kadınlar regl, menapozla ilgili aylık izin uyguluyorlar. Neden bir toplulukla ilgili kararı bir başka topluluk alsın ki? İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili neden erkek bir belediye başkanı alsın ki? Kadınlar daha doğru, daha olgun ve daha sürdürebilir kararlar alıyorlar. Artık kamuda normal kadrolu işçi alamıyorsunuz, taşeron üzerinden alıyorsunuz. Biz orada planlama yaparken süreç içerisinde önce 2 bin 800 lira alan işçilere 600-700 zam yaptık. Sonrasında herkese eşit zam yaptık. 5 bin lira en alt 5 bin 600 lira en üst alan olarak tespit ettik. Senede 4 ikramiye veriyoruz. O maaşların dışında mesai yapılmıyor. Önümüzdeki süreçte 8 saatin de altına inmek istiyoruz. Bir işçi ailesine zaman ayırmazsa mutsuzlaşır. Tunceli'de çalışan herkes sendikalıdır. Kimseye zorla sendikalı olun veya zorla sendikasız olun demeyiz. Sendikalı olmaları için yönlendirme yaparız. Ben de sendika üyesiydim. İşyerinde temsilcisiydim. O dönemlerden buraya gelinen süreçte eksik gördüğüm bir şey vardı. Bizler eşitliği savunuyorsak cinsiyet meselelerinde hassas olmalıyız. Yüzde 50 kadın olması lazım.

'Ülke değerlerine kötü söz söylemeyiz, kimseyiz kutsamayız...'

'Ülke değerlerine kötü söz söylemeyiz, kimseyiz kutsamayız...'

Biz sosyalistler baktığınızda bir meseleye değer veririz, ülkenin kurucuları, siyasi partilerin genel başkanları, ülkenin değerlerine kötü söz söylediğimizi kimse söylemez. Kimseyi kutsamayız. Biz Marks, Lenin ve benzeri birçok ustanın da adını kutsal mahiyette almayız. Bilimsel, doğru, kamucu yanına bakarız. Eksikliklerini eleştiririz, doğrularını söyleriz. Türkiye'deki süreçte iktidara, genel başkanlarına kötü söz söylemem. Ama eleştirilecek yanlarını söylerim. Bu tür tartışmalar karşıtlık yaratma çabasıdır. Bunu doğru bulmayız. Biz kimseyi ayrıştırarak karşıtlık siyaseti üretmeyiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
20
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hülyaa

keşke, en azından başkanların yarısı bu şekilde düşünse de üretimimiz artsa