Görüş Bildir
Haberler
Komedi Yapımlarıyla İsimlerini Duyurmalarına Rağmen Dramatik Rollerle de Beğeni Toplamış Başarılı Oyuncular

Komedi Yapımlarıyla İsimlerini Duyurmalarına Rağmen Dramatik Rollerle de Beğeni Toplamış Başarılı Oyuncular

Kariyerlerinin büyük bir kısmında komedi yapımlarında yer almış oyuncuları dramatik yapımlarda görmek izleyiciye tuhaf gelebilir. Ancak komedi kökenli olmasına rağmen dramatik rollerde oldukça başarılı olmuş birçok oyuncu var. Sizler için bu yetenekli oyuncuların bir listesini hazırladık. Buyurun...👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/madisonmcgee...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Steve Carell

1. Steve Carell

Steve Carell çoğu kişinin aklında Michael Scott olarak kalsa da Foxcatcher gibi dramatik bir yapımda başarılı olabileceğini gösterdi. Filmde büyük bir servetin varisi ve iki ABD olimpiyat şampiyonunun antrenörlüğünü yapan, John du Pont karakterini canlandırdı.

2. Melissa McCarthy

2. Melissa McCarthy

Melissa McCarthy, Bridesmaids'teki komik rolüyle Oscar adaylığı kazandı, ancak 'Can You Ever Forgive Me?' filmiyle dramatik rollerde de başarılı olabileceğini gösterdi. Faturalarını ödemek için ünlü yazarlar adına sahte mektuplar yazan, bir kadını canlandırdı. McCarthy, bir röportajında  komedi ve dramatik roller afrasında büyük bir fark olmadığını söyledi.

3. Adam Sandler

3. Adam Sandler

Uncut Gems, Adam Sandler’ın ilk dramatik filmi olmasa da bu tarz rollerdeki başarısının daha açık bir şekilde ortaya çıktığı ilk film olabilir. Sandler, eşi Jackie'nin kendisini bu rol için ikna ettiğini söylüyor.

4. Jennifer Aniston

4. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston’u genelde romantik komedi tarzındaki yapımlarda görmeye alıştık. Ancak 'Cake' filminde araba kazası sonrası kronik ağrı yaşayan bir kadını canlandırarak dramatik rollerdeki başarısını izleciye gösterdi. İzleyicinin alışık olmadığı bir rolü oynamakta endişe etse de deneme cesaretini gösterdiğini söylüyor.

5. Will Smith

5. Will Smith

Will Smith, King Richard filminde canlandırdığı rol ile Oscar ödülünü aldı. Bu rolden önce Six Degrees of Separation'da canlandırdığı karakter ile dramatik yapımlarda oynamaya başlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sacha Baron Cohen

6. Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen, Borat ve Bruno gibi karakterleri oynadıktan sonra, kendisini bir filmde başrolde hayal etmenin zor olduğunu söyledi. 'Komediden dramaya geçiş yapmak istemediğim bir şeydi. Daha tuhaf karakterleri oynamaya alışkındım.' dedi. Cohen, The Trial Of The Chicago 7 ve The Spy'da rol alarak dramatik yapımlara geçiş yaptı.

7. Mo'Nique

7. Mo'Nique

Normalde stand-up ve sitcom çalışmalarıyla tanınan Mo'Nique, 2009 yapımı Precious filmiyle, tacizci bir anne olan Mary Jones rolünü canlandırdı.

8. Steve Martin

8. Steve Martin

Steve Martin, 1970'lerde stand-up yapıyor ve  Saturday Night Live'da konuk oyuncu olarak yer alıyordu.1981'de ilk dramatik rolü olan Pennies From Heaven'da başrolü kaptı. İzleyiciler onun yeni tarzını kabullenmek de oldukça zorlandı.

9. Eddie Murphy

9. Eddie Murphy

Eddie Murphy, Saturday Night Live ve  Coming to America gibi komedi yapımlarıyla tanındı. Bir süre oyunculuğa ara verdikten sonra 2016’da dramatik bir filmle geri döndü.

10. Kristen Wiig

10. Kristen Wiig

Kristen Wiig, The Skeleton Twins ve Welcome To Me dizilerinde başrol oynayarak Saturday Night Live’deki performansından uzaklaştı. Wiig, komedi oyuncusu kalıbından çıkıp, dram oyunculuğunu deneme fırsatına sahip olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Robin Williams

11. Robin Williams

Mork & Mindy'nin sona ermesinden sonra Robin Williams, Good Will Hunting ve Dead Poets Society gibi dramalarda rol aldı.

12. Whoopi Goldberg

12. Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg, tek kişilik komedi şovunu yaparken  The Color Purple'ın senaryosunu okuduğunda bu işte yer almak istediğine karar verdi. Goldberg, bu rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi.

13. Kevin Hart

13. Kevin Hart

Kevin Hart komediden sonra True Story'de oynadı ve dramatik rollerde kendine güvendiğini söyledi.

14. Bill Murray

14. Bill Murray

Bill Murray, Caddyshack ve Groundhog Day gibi komik filmlerden sonra Lost In Translation gibi daha ciddi filmlere geçti. Film ile dramatik bir rolü oynamak için gereken yeteneklere sahip olduğunu gösterdi. Dramatik oyunculuğu çoğu kişi tarafından beğenilse de Murray, komediyi tercih ettiğini söyledi.

15. Jim Carrey

15. Jim Carrey

1990'larda komedi yapımlarında yer alan Jim Carrey, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, The Truman Show ve Man On The Moon gibi filmlerle birlikte daha dramatik rollere yöneldi. Carrey dramatik rollerinin kendisi için benzersiz bir deneyim olduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Will Ferrell

16. Will Ferrell

Will Ferrell, bir röportajında “Stranger Than Fiction'da daha dramatik bir rol canlandırmayı gerçekten çok sevdim.” dedi. Ayrıca, en sevdiği komedyenlerin dramalarda başarılı olduğunu fark ettikten sonra, onlardan cesaret aldığını söyledi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bugra Alper Bedir

Maigret / rowan atkinson … mr bean diye bildiğimiz o adamın bilinmez haline inanamayacaksınız 1930lardan müthiş bir dedektif