Görüş Bildir
Haberler
Kolayca Yapıp Tadına Doyamayacağınız 12 Düşük Karbonhidratlı Atıştırmalık

Kolayca Yapıp Tadına Doyamayacağınız 12 Düşük Karbonhidratlı Atıştırmalık

Günlük enerjimizin yaklaşık üçte biri atıştırmalardan geliyor. Bu nedenle, atıştırma söz konusu olduğunda neyi ne kadar tüketeceğimizi bilmek önemlidir. Daha az karbonhidrat alıp sağlıklı beslenmek isterseniz kolayca yapabileceğiniz lezzetli atıştırmalık tariflerini sizler için derledik. 

Not: Bir diyet programına başlamadan önce sizin için uygun olan beslenme listesi için uzmana danışmanız önerilir.

1. Çikolatalı chia puding

1. Çikolatalı chia puding

Chia tohumları iltihap ve iltihapla ilişkilendirilen kilo alımını azaltmaya, insülin duyarlılığını artırmaya, açlığı azaltmaya ve trigliserit düzeylerini düşürmeye yardımcı olan sağlıklı yağlarla yüklüdür. (Kaynak)

Tek yapmanız gereken, 1 fincan tam yağlı süte 4 yemek kaşığı chia tohumu eklemek. Bu karışıma 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırın ve 4 saat buzdolabında bekletin. Yemeye başlamadan üzerine muz dilimleri ve bitter çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.

2. Yumurta

2. Yumurta

Yumurtayı haşlayın veya güzel bir omlet yapın. Ekmeksiz şekilde yediğiniz sürece hem uzun süre tok tutar hem de enerji verir. Bir yumurta 68 kalori, yaklaşık 5.5 gram protein, yağda çözünebilir ve suda çözünen vitaminler ve mineraller içerir. (Kaynak) Doktorunuz yasaklamadığı sürece günün her öğünü yumurta yiyebilirsiniz.

3. Lahana cipsi

3. Lahana cipsi

Siyah kahve veya yeşil çay ile birlikte gevrek bir şeyler yemek ister misiniz? Lahana cipsini tercih edebilirsiniz.

Kabaca 1 bardak lahana doğrayın, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharat ekleyin. 200 derecelik fırında pişirin.

4. Brokoli mücver

4. Brokoli mücver

Brokolinin sağlıklı bir gıda olarak tanıtılmasına artık pek ihtiyacı yok sanırız. Antioksidan ve vitamin deposu brokolinin kansere karşı etkili olduğu bilinmektedir.

Brokoli, mücver için brokolinin çiçeklerini rendeleyin. 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı kepekli un, tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı biber ekleyin. İyice karıştırın ve şekil vererek az yağlı tavada iki tarafını da pişirin.

5. Yoğurt salatası

5. Yoğurt salatası

Bir atıştırmalık olarak yoğurt salatası tüketebilir, sindirimini artırabilir, hücrelerinizi yenileyebilir ve vücudunuza iyi bir vitamin, mineral ve diyet lifi kazandırabilirsiniz. (Kaynak)

Bir su bardağı kıyılmış salatalık, istediğiniz kadar doğranmış domates, Bir su bardağı yoğurt, yarım yemek kaşığı limon suyu, tuz, kişnişi karıştırın.

6. Havuç ve humus

6. Havuç ve humus

Havuç ve humus, antioksidanlar, protein, mineraller, sağlıklı yağlar ve diyet lifi için mükemmel kaynaklardır. (Kaynak)

Nohutları bir gece önceden ıslayın. Daha sonra haşlayın ve ince, dış tabakayı çıkarın. Tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı kırmızı biberi nohutla birlikte karıştırıcı kabına ekleyin. Pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye kadar blender'dan geçirin. Havuç veya salatalık ile tüketin.

7. Balık çubukları

7. Balık çubukları

Bu, nefis bir keyif verici atıştırmalık. Balıklar, iltihaplanmayı azaltan, iltihaplanmaya bağlı kilo alımını önleyen ve kalbi koruyan omega-3 yağ asitleri ile yüklüdür. (Kaynak)

Balık filetolarını dilimleyin ve dövün. Bir yumurta, buğday unu ve ekmek kırıntısı  (isteğe bağlı) ile kaplayın. 20 dakika buzdolabında bekletin ve zeytinyağlı tavada pişirin.

8. Kavrulmuş kabak çekirdeği

8. Kavrulmuş kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği proteinler, sağlıklı yağlar, para-aminobenzoik asit, steroller ve diğer biyoaktif bileşikler açısından zengindir. Çalışmalar, kabak çekirdeğinin yalnızca glikoz düşürücü, lipid düşürücü ve bağışıklık güçlendirici etkilere sahip olmadıklarını  aynı zamanda mesane taşı oluşum riskini de azalttığını göstermiştir. (Kaynak)

Kabak çekirdeklerini baharatlayıp az zeytinyağında kavurun.

9. Ev yapımı granola bar

9. Ev yapımı granola bar

Evde yaptığınız granola barlar tatlı isteğinizi bastırırken aynı zamanda size sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidirler.

Granola tarifi için 👇

10. Bitter çikolata

10. Bitter çikolata

Atıştırmalık bir şeyler aradığınızda % 80'inin üzerinde kakao oranına sahip olan bitter çikolataları tercih edebilirsiniz. Tabii tüm paket değil, yalnızca birkaç parça.

11. Antep fıstığı

11. Antep fıstığı

Antep fıstığı kilo vermede yardımcıdır (Kaynak). Metabolik sendrom riskini azaltmak, tokluk sağlamak, diyabetle savaşmak ve inflamasyonu ve oksidatif stresi azaltmak için bir avuç dolusu tuzsuz kabuklu Antep fıstığı tüketin (Kaynak).

12. Avokado Guacamole sos

12. Avokado Guacamole sos

Avokado E, C ve A vitaminleri, sağlıklı yağ asitleri, diyet lifi ve antioksidanlar bakımından zengindir. (Kaynak)

Lezzetli guacamole hazırlamak istediğinizde yarım avokado tüketebilirsiniz. Sos için 1 avokado, 1 diş sarımsak, yarım küçük domates, doğranmış yarım soğan, yarım limon suyu ve tuzu karıştırın. Kişniş ekleyerek tat verin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
21
13
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın