Görüş Bildir
Haberler
Kodak, Yeni Dijital Super 8’i ‘Film Şeritlerine’ Kayıt Yapıyor

Kodak, Yeni Dijital Super 8’i ‘Film Şeritlerine’ Kayıt Yapıyor

Onedio Teknoloji
06.01.2016 - 15:01 Son Güncelleme: 06.01.2016 - 20:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kodak’ın, bugün CES’te göstereceği ilginç bir ürün vardı. Endüstriyel tasarımcı ve Jawbone COO’su Yves Behar, Kodak iş birliği yaparak bir kamera başyapıtını modernize ederek hayata geçirdi. Yeni kameralar entegre mikrofon, dijital kadraj gibi özelliklere, ve USB kablosu ya da SD slotu gibi tonla bağlantı seçeneğine sahip. Bu özellikler zamanında piyasanın tozunu attıran Super 8 kameralarında yoktu.

Eski ile yeniyi de birleştiren Kodak, yeni Super 8 kamerasını “film kasetleri” ile çalışır şekilde üretmiş. Kodak şefi Jeff Clarke, the Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada kasetlerin 50 dolar ile 75 dolar arasında maliyete sahip olacağını, kameranın ise 400 ile 750 dolar arasında fiyatı olacağını belirtti. Çekimlerden sonra, görüntüleriniz için iki seçeneğiniz olabilecek: ya görüntülerinizin dijital kopyasına sahip olacaksınız ya da projektöre koyabileceğiniz 8 milimetre filme kayıt edilecek.

Gelen tepkilerin bir kısmı ise 1982 yılında üretimi durdurulan Super 8 kameraların dış görünüşlerinin yeni modelde devam ettirilmesinin daha hoş görüneceği yönünde. 

Kesin fiyatlandırma konusunda bilgiler netleşmese de Kodak’ın sitesinden yapılan açıklamaya göre eski-yeni Super 8 kameralar önümüzdeki sonbaharda çıkacak.

Kaynak: http://gizmodo.com/kodak-reveals-a-di...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
1
0
0
0
0