Görüş Bildir
Haberler
Tatil Trafiği Sabaha Kadar Sürdü, Yollar Adım Adım

Tatil Trafiği Sabaha Kadar Sürdü, Yollar Adım Adım

Yüksel Venedik
03.10.2014 - 00:10 Son Güncelleme: 03.10.2014 - 13:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin dün öğlen saatlerinden itibaren yola çıkmalarıyla başlayan trafik yoğunluğu, bu sabaha kadar sürdü. Trafik sabah adım adım ilerliyor.

İstanbul'dan Kocaeli'ne doğru hem TEM otoyolu, hem D-100 karayolunda sabah erken saatlerde bile araçlar adım adım ilerlerken, bazı küçük maddi hasarlı kazalar nedeniyle ulaşım zaman zaman durdu. Normal zamanlarda günde 25-30 bin aracın geçiş yaptığı TEM otoyolundan, dün öğlenden bu yana 24 saat bile dolmadan geçen araç sayısı, trafik sabaha kadar durmadığından şimdiden 100 bini aştı.

FERİBOTLAR YETİŞEMİYOR

Yarın başlayacak 4 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle bugünün de idari izinli kabul edilmesi nedeniyle dün öğlen saatlerinden itibaren İstanbul Çamlıca gişelerinden İzmit yönüne doğru araç trafiği yoğunlaşmaya başladı. Yalova, Bursa ve Ege'ye gidecek olan ve İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen araç sürücüleri, Gebze Bayramoğlu turnikelerinden Eskihisar'a geçerek buradaki feribot iskelelerine akın etti. İDO burada normal günlerde ortalama 10 feribot çalıştırırken, yoğunluk nedeniyle dün öğlenden sonra sayıyı 20'ye çıkardı. İlerleyen saatlerde İDO'nun 20 feribotu ile diğer şirkete ait feribotlar doldur- boşalt sistemiyle bekleme yapmadan çalışmalarına rağmen kuyrukları sabaha kadar eritemedi.

TEM DE, D-100 DE ADIM ADIM

Saatler ilerledikçe Eskihisar'daki kuyruklar Gebze'ye doğru 5-6 kilometre uzadı. Burada sıra beklemek istemeyen sürücüler İzmit Körfezi'ni dolaşmak için TEM ve D-100'den İzmit'e akın etti. Bu nedenle D-100'ün İzmit kent içi geçişi de inanılmaz bir yoğunluk yaşadı.

TEM otoyolu ile D-100 Karayolunda da trafik adım adım ilerleyebildi. Bu iki yoldaki yoğunluk sabah saatlerine kadar devam etti. Gün aydınlanmasına rağmen iki yolda da yoğunluğun devam ettiği görüldü.

24 SAAT DOLMADAN 100 BİN ARAÇ GEÇTİ

Bu arada yapılan tespitlere göre, normal dönemlerde sadece tek yöne günde ortalama 25- 30 bin arası araç geçmesine rağmen, dün saat 14.00'den bu sabah saat 08.00'e kadar, diğer turnikelerden çıkışlar hariç TEM'in Kocaeli geçişinden geçen araç sayısının 100 bini aştığı belirlendi. 24 saate ulaşıldığında bu sayının 130-140 bine ulaşması bekleniyor.

Bölge Trafik yetkilileri ise, yoğunluğun bu gece de devam etmesinin beklendiğini, İstanbul yönünden halen Anadolu yönüne doğru yoğun bir trafik olduğunu belirttiler. Kocaeli Bölge Trafik Müdürü Levent Aktay, öğleye yaklaşılırken halen dolu olan TEM otoyolunda her 10 kilometrede bir trafik ekibi bulundurulduğunu ve küçük maddi hasarlı kazalara anında müdahale ederek yolun açık tutulmaya çalışıldığını söyledi.

Aktay, yol güvenliği ve olası kazalara müdahale edilebilmesi için sürücülerin emniyet şeridine girmemelerini de istedi.

KOCAELİ TEM OTOYOLU'NDA TRAFİK YOĞUNLUĞU GECE DE DEVAM ETTİ

Kurban Bayramı tatili dolaysıyla yola çıkanların, TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde oluşturduğu yoğunluk gece de devam etti. Trafik ekipleri, herhangi olası kazalara karşı güzergahta önlemlerini artırdı.

Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin oluşturduğu trafik, TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde yoğunluğa sebep oldu. Tatilcilerin öğle saatlerinden itibaren yola çıkmasıyla oluşmaya başlayan trafik yoğunluğu, gecenin ilerleyen saatlerinde de artarak devam etti. Kocaeli'den İstanbul istikametine doğru ise herhangi bir yoğunluğun olmadığı gözlendi. 

Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/93199/t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0