Görüş Bildir
Haberler
Kobani'de Çatışmalar Yeniden Şiddetlendi

Kobani'de Çatışmalar Yeniden Şiddetlendi

Ulaş
23.10.2014 - 19:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kobani'deki çatışmalar yeniden şiddetlenirken IŞİD günler sonra ilk kez bazı bölgeleri ele geçirdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları IŞİD'in bayrak diktiği Tel Şeir tepesini bombaladı.

IŞİD ile Kobani’deki Kürt güçler arasındaki çatışmalar akşam saatlerinde şiddetlenirken, IŞİD, ele geçirdiği Teş Şeir tepesine bayrak dikti. IŞİD’in bayrak dikmesinin ardından koalisyon güçleri tepeyi bombaladı. Bayrak dikerken Suruç sınırdan da görülebilen bazı silahlı gruplar, bombalamanın ardından gözden kayboldu.

Sınırdaki AFP muhabiri, Kobani’nin birçok bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandığını aktarırken, Türkiye tarafına yoğun ağır makinalı silah ve havan topu seslerinin geldiğini söyledi.

ABD ordusu son bombardıman öncesi yaptığı açıklamada Kobani’deki hava bombardımanlarında IŞİD’in bir komuta kontrol merkezinin imha edildiğini belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) IŞİD’in Kobani’de yeni bir saldırı dalgası başlattığını ve kasabanın merkezi ile kuzeyine uzanan bölgeyi ele geçirdiğini duyurdu. SOHR’un açıklamasına göre IŞİD, Kobani’nin batısındaki birçok köyü de ele geçirdi.

'Ölen IŞİDcilerin çoğu yabancı'

Suriye’deki çatışmaları takip eden Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdürrahman, koalisyonun Suriye’deki IŞİD’e yönelik hava saldırılarında 553 kişinin öldüğünü söyledi. AFP’ye konuşan Abdürrahman, ölenlerden 464’ünün IŞİD üyesi, 57’sinin de El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nden olduğunu söyledi. 6 çocuk, 5 kadın olmak üzere 32 sivilin hava saldırılarında hayatını kaybettiğini belirten Abdürrahman, “Ölen IŞİD ve Nusra üyelerinin büyük çoğunluğu yabancı ülke vatandaşı” dedi.

  • AFP, AA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kob...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0