Görüş Bildir
Haberler
KKTC'de 'Geçmişle Hesaplaşalım' Diyen Vekile, Sosyal Medyadan Hakaret Yağdı

KKTC'de 'Geçmişle Hesaplaşalım' Diyen Vekile, Sosyal Medyadan Hakaret Yağdı

Caner
18.12.2014 - 20:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın ‘Geçmişle hesaplaşalım ‘ çağrısı yaparken ‘ adada sadece Türklerin değil Rumların da acı çektiğini ‘ ve ‘ Türklerin de Rumlara tecavüz ettiğini ‘ ima etmesi krize yol açtı.

Doğuş Derya’nın özür dilemesini isteyen milletvekilleri, sosyal medyada kampanya başlattı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya 15 Aralık’ta, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre’nin Kıbrıslı Rumlara ilişkin sözlerine tepki gösterip söz aldı.

Derya şunları söyledi: “ Bugün başta Zorlu Bey’in anlattığı resmi tarih, bu ülkeyi yöneten, ganimet sistemini paylaşan egemenlerin işine yaradı. Sürekli bir mağdur edebiyatıyla aslında bizden başka insanların da acı çektiği bize unutturulmaya çalışıldı. Evet biz Kıbrıslı Türkler çok acı çektik. Kayıplarımız var, göç ettik. Neden kayıplar ve doğumlar üzerinden gazetelere bu kadar çok ilan verilir? Ama bir tek biz değiliz. Rumlar var, Maronitler var, Ermeniler var. Evlerinden oldular, tecavüze uğradılar. O kadar çok Kıbrıslı Rum kadın vardı ki tecavüze uğrayan, kilise kürtajı serbest bıraktı.

Bu konuşmanın ardından bir kez daha kürsüye gelen Töre, Derya’yı ‘ Türk askerine tecavüzcü demek’ le suçladı ve özür dilemesini istedi.

Özür dilemeyi kabul etmeyen Derya’ysa, kendisine sosyal medya üzerinden cinsiyetçi ve tehdit içerikli mesaj atan ve aralarında eski tarım bakanı Kenan Akın’ın da olduğu birdizi isim hakkında dava açtı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/kktcde-gecmis...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0