Görüş Bildir
Haberler
Kızlar Toplanın! 25 Yaşına Gelmeden Her Kadının Öğrenmesi Gereken 25 Durumu Sizler İçin Açıklıyoruz

etiket Kızlar Toplanın! 25 Yaşına Gelmeden Her Kadının Öğrenmesi Gereken 25 Durumu Sizler İçin Açıklıyoruz

Çağla
04.09.2019 - 11:31

Hayatınızda her şeyi yoluna koyamamış olabilirsiniz ama belki bunlar size yardımcı olur...

Kaynak: https://thetab.com/2016/04/27/25-thin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zara'daki bedenler vücut ölçülerinizi tam olarak yansıtmaz.

Kabinde denerken vücudunuzun yarısının dolaşımını kesen bir pantolon için ağlamayın. Kilo falan almadınız. Karbonhidrattan uzak durup, spor salonunuzun size önerdiği her derse de yazılmanıza gerek yok. Hepimiz Zara'nın beden ayarlamalarını tam olarak beceremediğini biliyoruz. Sakin olun.

2. Yorulacaksınız.

Her ne kadar zinde olduğunuzu düşünseniz de, günlüğünüzü ne kadar düzenli olarak tutsanız da, bol bol papatya çayı içseniz de her zaman yorgun ve bitkin olacaksınız. Yapacak bir şey yok. Her şey yolundaymış gibi davrandığınız üniversitede değilseniz, şehirde koşturmuyor, metroda kaybolmuyor, iş peşinde koşmuyor olsanız bile... 20'li yaşlarınızın başında bunu yapmak için enerjiniz olacak. Enerjinizi o zaman kullanın.

3. Cildinize uygun bir fondöten kullanın.

Ergenken yüzünüzü kapatan kahkül, dev kaşlarınız ve çenenize sürdüğünüz fondöten işe yaradı. Hatta, bu sizin tarzınızdı. Ama 20'lerinizde bu artık kabul edilebilir bir şey değil. Arkadaşlarınıza danışarak, bu konuda birkaç tavsiye alın. En azından, her şey kötüye gidiyor gibi gözükse de, yüzünüzde 50 farklı renk tonu olmaz.

4. Bir şeylerle ilgilenin.

20'lerinizde inek olmak gayet normaldir. Kültürlü olmak havalıdır. Ezik gibi gözükecekmiş korkusuyla derse hazırlıklı gitmenin kötü olduğunu düşünmeyin. Bir şeylerle ilgilenmek aslında gerçekten ilginçtir. Yabancı bir dil öğrenin, kitap okuyun, seyahat edin.

5. Bazı kızlarda ne ararsanız vardır. Bunu artık aşın.

Sabahları yoga yapmak için uyanan, pahalı çantalar kullanan, ünlü yerlere tatil yapmaya giden o meşhur kızı saatlerce Instagram'dan takip ediyor olabilirsiniz. Onun yüzünün kontürlerine dalıp dalıp gitmeyin çünkü bir anlamı yok. Fotoğraflarda her ne kadar mükemmel çıksa da, siz de en az onun kadar mükemmelsiniz. Bazen bunu unutuyor olabilirsiniz ama öylesiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkes sizden hoşlanmıyor olabilir. Bunu artık aşın.

Bir süre inkar edeceksiniz. Çünkü iyi birisiniz ve başka birinin sizi sevmemesi garip geliyor. Ama bunu kafaya takmaya değmez. 20'li yaşlarınıza geldiğinizde, herkesin anlayışlı olacağını düşünmek anlamsızlaşabiliyor. Popüler olmaktan ziyade gerçek arkadaşlarınızı tanımakta fayda var. Değer verdiğiniz insanlara vakit ayırın.

7. Hangi içkinin kayışınızı kopardığını öğrenin.

Sınırlarımı zorlayan içkinin vodka olduğunu anlamak benim için çok uzun sürdü. Kokteyller de birkaç saniyede sarhoş ediyor. Cinde sıkıntı yok. Şarap fena değil ama çok iyi bir fikir olduğu da söylenemez. Prosecco daima mükemmeldir ama her zaman mantıklı değildir. Romdan bahsetmeyelim bile. Sınırlarınızı bilin.

8. Çamaşırlarınızı yıkamayı iyi öğrenin.

İşi gücü olan insanlar olsak bile hala aile evine giderken bavulu kirli çamaşırlarla tıka basa doldurup, ailemizin bunlarla ilgileneceğini düşünüyoruz. Zaten büyük ihtimalle de yaparlar çünkü şarap, kusmuk, kan ve fondöten lekelerini nasıl çıkaracaklarını biliyorlar. Ancak bunları sizin de bilmeniz gerekiyor. İğrenç bir şey ama gerekli de.

9. Eski sevgilinizi unutamadığınız gerçeğini kabullenin. Sorun değil.

Bazı insanlar 20 yaşındayken hayatının aşkıyla tanışıp, uzun tatillere çıkar, ailesine aşık olur ve 25 yaşında nişanlanır. Bazı insanlar ise birileriyle takılır, o kişiden nefret ettiğini fark eder ve her ne kadar aşık olmasalar da sarhoş olunca o kişiye mesaj atar.

O kişiyi hala unutamadığınızı arkadaşlarınız az çok anlıyordur. Bunu kabullenin. Bunu yaptığınız anda, kafanızda dönen şeyler ile uğraşabilirsiniz.

10. Kızartma ve makarna dışında yemekler hazırlamayı öğrenin.

Evet bu iki yemeğin güzelliğini tartışmaya gerek bile yok ama sonsuza kadar da bunlarla beslenemezsiniz değil mi? Bir noktada evinizde akşam yemeği hazırlamanız gerekecek. Piliç dolması yapmayı veya kuşkonmazın haşlanma süresini öğrenmenin zamanı geldi. Uzun lafın kısası, bir şeyler öğrenin. Cildiniz daha iyi gözükür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlaçlarınızı almayı ihmal etmeyin.

Yani artık bunun için telefon uygulamaları bile var. Müthiş bir eyeliner çekemiyor veya her sabah saçınızı taramıyor olabilirsiniz ama en azından bunu yapın.

12. Hüzünlü şarkılarınız için çalma listesi oluşturun.

2008'deki hüzünlü Taylor Swift şarkıları ve bir zamanlar sizden çok hoşlanan çocuğu hatırlatan Bon Iver şarkılarıyla bir liste oluşturun. Bazı geceleri sürekli çikolata yiyen bir klişe olabilirsniz ama bazen bunu kabullenmek gerekir. Durduk yere sızlanmak bir suç değil.

13. Sizin imzanız olacak bir parfüm seçin ve sadece onu kullanın.

İnsanların güzel kokularıyla hatırlanacağına inanan birisiyim. Büyük ihtimalle parfüme o kadar para vermek mantıklı gelmiyordur ama bunu da bir yatırım olarak düşünün.

14. Dramaya kapılmayın.

Birçok arkadaşınız sevgilileriyle küsecek, barışacak sonra tekrar küsecek ve barışacak... Gözyaşları olacak, kutlamalar olacak, gece dışarı çıktığınızda bu konular dönecek. Ve bir süre sonra göreceksiniz ki bu kafanıza taktığınız şeyler 5 yıl sonra umrunuzda olmayacak. 

Arkadaşlarınızla buluşun ve kokteyllerinizi içerken gerekiyorsa ağlayın. Ama unutmayın ki büyük ihtimalle bu bir kriz anı değil. Uzun vadede her şey yoluna girecektir. Eğer bundan emin değilseniz bile, birilerinden yardım isteyin. Bunda yanlış bir şey yok.

15. İyi bir sütyen alın ve bedeninizi bilin.

Kiranızın bir haftasına bedel olabilir ama emin olun iyi bir sütyen gerekiyor. Hayatta bazı şeylerden ödün verebilirsiniz ama kötü sütyen satın almak bunlardan biri olmamalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yogayı gerçekten keyif alıyorsanız yapın.

Karmanızı geliştirmek, temiz ve tam bir hayat arayışına girmek güzel. Ama bunu sırf Instagram hesabınız güzel gözüksün diye yapıyorsanız yapmayın..

17. Ama yine de seveceğiniz bir spor bulun.

Gerçekten keyif alacağınız bir spor dalıyla uğraşmak iyi bir fikir. Sizi sadece fit tutmakla kalmaz aynı zamanda modunuza da iyi gelir. Ama takıntı haline getirmeyin. Çünkü o da sağlıklı olmaz. Denge kurmak önemli.

18. Dikiş yapmayı öğrenin.

Bir düğmeyi dikmeyi öğrenin. Çok basit gözüküyor ama oldukça önemli.

19. Bazı insanlar size ilgi duymuyor olabilir. Kabullenin.

Sizden gerçekten hoşlandığını düşünmek istiyor olabilirsiniz. Mesajlarınıza cevap veriyordur. Bir partide öpüşmüşsünüzdür. Hatta birkaç kez birlikte olmuş bile olabilirsiniz. Ama baktınız ki daha fazlası için uğraşmıyor, bu size ilgi duymadığı anlamına geliyordur. Sizden gerçekten hoşlanan bir insan size 'Acaba?' dedirtmez. Siz hayatınıza kaldığı yerden devam edin. Bir süre kalbiniz kırık olacak ama uzun vadede en iyisi bu.

20. Çalışın, çalışın, çalışın...

20'li yaşlarınızda günler uzundur ve erken başlar. Neden mi? Çünkü azim ve tutkuyla dolusunuzdur. Şimdi bu enerjiyi iyi şeylere dönüştürme vakti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Çarşaflarınızı daha sık değiştirin.

Evet üniversitedeyken dönemde bir kere değiştiriyor olabilirsiniz. Ama bu artık kabul edilemez. Yatağınızda olan çarşaf dışında yedekte de temiz çarşaf bulundurun.

22. Gece 3'ten sonra, büyük ihtimalle, iyi bir şey olmaz.

Belki de aklınızda 'Bu partinin bitmesini istemiyorum. Belki biz partilemeye devam edebiliriz? Evet biz partileyelim!' düşüncesi vardır. Evet, partiye devam edebilirsiniz, içki ve sigara da içebilirsiniz. Yetişkin insansınız sonuçta, kimse sizi durduramaz. Hem zevkli bir şey de zaten. Ama ertesi gün baş ağrısıyla uyanacak, büyük ihtimalle sonradan pişman olacağınız seçimler yapmış olacak, hatta 'Keşke unutabilsem.' diyeceğiniz mesajlar da atmış olacaksınız. Belki yapmazsınız ama büyük ihtimalle de yapacaksınız.

23. Ayaklarınızın canına okumayacak topuklu ayakkabılar seçin.

Kıyafet zorunluluğu oldukça zor. Bu işi kolaylaştırmanın bir yolu da rahat ayakkabılar kullanmak. Özellikle ten rengiyseler ve her şeyle uyumlularsa. Düğünde de giyersiniz, mülakatlarınızda da...

24. Oy verin, oy verin, oy verin...

Sizler oy kullanabilesiniz diye bazı kadınlar kendilerini atların önüne attı ve hatta bazıları açlık grevi yaptı. O yüzden lütfen oyunuzu kullanın. Politik gözükmek için desteklediğiniz kişinin fotoğrafını pencerenize asmanıza gerek yok.

25. Bir gün annenize dönüşeceğiniz gerçeğini kabullenin.

66.media.tumblr.com

Hayatınızın bir noktasında bunun olmasına izin vermeyeceğinize dair yemin ettiniz ama hayatta bazı şeylerin kontrolü sizin elinizde değil. Bir arkadaşınıza nasihat verirken kafanızda annenizin sesi dolanıyordur. Yemeğe birini davet ettiğinizde, onun küçük dokunuşlarını eklemeye çalışıyorsunuzdur. Birçok açıdan annenizle farklı olabilirsiniz ama eninde sonunda annenizin farklı bir versiyonu olacağınız gerçeği var. Ve bu da önemli değil, çünkü o harika birisi. Sadece farkına varmanız uzun sürdü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
122
59
22
17
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rsm Mrs

İpek Ongun bu listeyi beğendi. Çoğu maddesi yurtdışında yaşayan kadınlar için geçerli. Hatta onlar bile güler.

Arzu Dinç

Gitgide anneme benzediğim gerçeğini kabul ettim zaten

fang_rl1

Saat üçten sonra iyi bir şey olmaz. How i met your mother