Görüş Bildir
Haberler
Kızına Cinsel İstismardan Yargılanan Babaya Beraat Kararı

Kızına Cinsel İstismardan Yargılanan Babaya Beraat Kararı

Emre Ordu
28.12.2018 - 23:12 Son Güncelleme: 29.12.2018 - 08:59

Bodrum'da, bir babanın şu an 9 yaşında olan kızına 3,5 yaşındayken cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan H.K. beraat etti. Mahkeme istinaf yolunu açık tuttu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuk gelişimi uzmanı ve butik işletmecisi, 2 çocuk annesi N.P. (35), eski eşi H.K. (44) hakkında, 2013 yılında, 3,5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla polis ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. N.P., ardından açtığı boşanma davasıyla H.K.'den boşandı. 

H.K. hakkında, öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili Bodrum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 3 yıl sonra dava açıldı. H.K.'nin 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 7'nci duruşması dün yapıldı.

"İftiraya uğradım"

"İftiraya uğradım"

Duruşmaya, sanık H.K.'nin avukatlarının esas hakkındaki savunmasını içeren dilekçenin okunup, dosyaya konulmasıyla başlandı. Sanık H.K.'nin, savcının mütalaasına karşı diyecekleri soruldu. Bunun üzerine H.K.'nin avukatı Mehmet Güner, yazılı savunmalarını tekrar ettiklerini belirtip, müvekkilinin beraatini istedi. Son sözü sorulan sanık H.K. ise 'O çocuklar benim çocuklarımdır. Doğduğu günden beri seviyorum. Çocuğumu görmeye gittiğimde, bana 15 kişi saldırdı. Yüzümde halen izi durmaktadır. Bana iftira atılmıştır. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum' diye konuştu. 

Tarafların son sözlerinin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, kararını açıklayıp, sanık H.K.'nin İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf yolu açık olmak üzere beraatine karar verdi.

"İddiayı ortaya atan teyzenin kronik hezeyan teşhisi var"

"İddiayı ortaya atan teyzenin kronik hezeyan teşhisi var"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adliye çıkışı açıklama yapan H.K., 'Bana en başından beri iftira atılmıştı. Hak yerini buldu' dedi. H.K.'nin yakınları da adaletin yerini bulduğunu savundu. Sanık avukatı Mehmet Güner de hakkaniyete uygun bir karar çıktığını ifade etti.

Cinsel taciz iddiasını teyze S.P.'nin ortaya attığını kaydeden avukat Güner, S.P'de kronik hezeyan olduğunu mahkemeye delil olarak sunduklarını söyledi. Güner, 'Bu davanın asıl senaryosunu oluşturan kronik hezeyan rahatsızlığı teşhisi bulunan ve bununla ilgili delili mahkemeye sunduğumuz S.P.'nin anlatımları üzerine kuruludur. Dolayısıyla bu rahatsızlığın belirlenmesiyle bu anlatılanlar mahkeme tarafından samimi ve inandırıcı bulunmadı. Başka iddialarının da aynı rahatsızlığının etkisiyle olumsuz şekilde sonuçlandığının belgelerini de sunduk. Dolayısıyla biz sağlıklı olmayan bir beyan ve belgeler üzerine açılan davanın bu şekilde adil sonuçlandığı kanaatindeyiz' ifadelerini kullandı.

"Sürecin en büyük mağduru çocuk"

"Sürecin en büyük mağduru çocuk"

Davayı izleyen Yanındayım Derneği Başkanı Buse Tekgül Gümüş ise mahkemeden adil karar çıktığını düşündüklerini ve bu süreçte en büyük mağduriyeti çocuğun yaşadığını savunarak, şunları söyledi:

'Yaşanan süreçte bizim ilgilendiğimiz tek şey, çocuk cinsel istismara uğradıysa bunun cezalandırılması veya bu bir iftiraysa çocuğun dava surecinde uğradığı psikolojik istismarın sonlandırılmasıydı. Yaşanan süreçte ne annenin ne de babanın tarafını tuttuk. Bunlar çok bıçaksırtı konular. Bizler sadece adaletli bir karar çıkmasını isteyebiliriz. Bugün verilen kararı da adil buluyoruz. Fakat kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek var ki bu süreçte bir çocuk mağdur oldu. 4 sene süren davada büyük bir psikolojik şiddet yaşandı aslında. Bundan sonra çocuğun sağlıklı bir ortamda büyümesi için de gereken tedbirlerin alınacağına inanıyoruz ve bu konunun takipçisi olacağız.'

"Bu davayı istinafa götüreceğiz"

"Bu davayı istinafa götüreceğiz"

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ise 'Savcının ceza verilmesi yönündeki mütalaasına rağmen hakimin kararı beraat yönünde oldu. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu yargılamadan çıkan sonuçlar erkek adalet üzerine oluyor. Ancak biz erkek adalet değil gerçek adalet arıyoruz. Biz bu davayı istinafa götüreceğiz. Biz bu süreci takip etmeye devam edeceğiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
35
19
10
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dertleryan

İşin acı tarafı şu: kadının iftira attığı %100 ispatlansa, adam tamamen somut delillerle masumiyetini belgelese bile toplumun gözündeki itibarı sarsıldı. Ben... Devamını Gör

Çetin Sangu

her şeyi eşitsizliğe dökmeyin laaa.

Yalaaaaan kızına taciz ne ya malmısınız amq baba öpüp koklar eller buna taciz diyen fesattır ve potansiyel pedofilidir.

Buse Gümüş

Yanındayım Dernegi olarak uyusturucu, pedofili ve cinsel suçlarla mücadele etmek için çalışıyoruz.Bu hassas davada da doğru bir karara varıldığına inanmak is... Devamını Gör