Görüş Bildir
Haberler
Kitap Kurtlarına Duyurulur: 35. İstanbul Kitap Fuarı Kapılarını Araladı

etiket Kitap Kurtlarına Duyurulur: 35. İstanbul Kitap Fuarı Kapılarını Araladı

Ulaş
12.11.2016 - 14:50 Son Güncelleme: 13.11.2016 - 11:07

Kitapseverlerin merakla beklediği 35. İstanbul Kitap Fuarı'nın kapıları aralandı. Fuarın bu yıl ki ana teması 'Felsefe ve İnsan'. 12-20 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın onur yazarı ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen '35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı' ve '26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı' Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi katılacak

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi katılacak

Doğan Fuara bu yıl, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün süresecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

'Eleştirel okuma ve düşünme' üzerine atölye çalışmaları düzenlenecek

'Eleştirel okuma ve düşünme' üzerine atölye çalışmaları düzenlenecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ana temanın 'Felsefe ve İnsan' olduğu fuarda Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri düzenlenecek. Çocuklara yönelik 'Eğitim Hakkı', 'Farklılıklar', 'Eleştirel Okuma ve Düşünme' üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

Fuarın bu yılki onur konuğu Almanya yaklaşık 40 etkinlik gerçekşetirecek

Fuarın bu yılki onur konuğu Almanya yaklaşık 40 etkinlik gerçekşetirecek

İstanbul Kitap Fuarı'na onur konuğu ülke olan Almanya'dan 28 yayınevi katılıyor. Fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında yaklaşık 40 etkinlik gerçekleştirecekler.

İoanna Kuçuradi kimdir?

İoanna Kuçuradi kimdir?

4 Ekim 1936'da, İstanbul'da, bir Rum ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1954'te Zapyon Kız Lisesini, 1959'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. 1965'te doktora derecesini aldı. 1965-1968 arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde görev yaptı. 1970'te doçent, 1978'de de profesör oldu. Boston'da yapılan bir toplantı sonucu Dünya Felsefe Federasyonları Başkanlığı'na seçildi. Bu göreve seçilen ilk Türk ve ilk kadındır. 2001 yılında Dünya Felsefe Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasını sağladı.

1969'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kurdu ve 2003 yılında emekli oluncaya dek bölümün başkanlığını yaptı. 1997'den beri aynı üniversitenin İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin müdürü ve bu merkezin bünyesinde kurulan UNESCO kürsüsünün sahibidir. Ayrıca Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. 2015 yılında ODTÜ tarafından kendisine Senato Özel Ödülü verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
258
150
15
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Görkem Güven

Beylikdüzü istanbuldaymış vay be

Sümeyra Durmuş

gitmek isteyip de gidememek...

B777

Bugün gittim bi kısmını dolaştım. Yarın tekrar gidip bi kısmını daha dolaşcam. Ertesi gün bi daha gidip jübile yapmayı planlıyorum :) İçerideki ambiyans çok ... Devamını Gör