Görüş Bildir
Haberler
Kısa Filmden Uyarlandığını Muhtemelen Bilmediğiniz 18 Popüler Film

Kısa Filmden Uyarlandığını Muhtemelen Bilmediğiniz 18 Popüler Film

Gökhan A.
10.09.2016 - 09:20

Kapakta gördüğünüz Whiplash, Saw, Twelwe gibi pek çok sevilen filmlerin kısa filmlerden uyarlandığını çoğunuz belkide ilk defa duyuyor. Her sanat eserinin bir çıkış noktası olduğu gibi filmlerinde ilham aldığı yerler vardır. Kimi kitaptan uyarlanır kimi ise kısa hikayelerden. Bir de kısa film olarak dikkat çeken konuların uzun metraja uyarlanması olayı vardır ki her zaman gerçekleşen bir durum değildir. İşte kısa ve orta metraj filmlerden uyarlanan 18 popüler filmi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karabasan (2014) The Babadook

1. Karabasan (2014)  The Babadook

Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Uyarlandığı Kısa Film: Monster (2005)

2. Bottle Rocket (1996)

2. Bottle Rocket (1996)

Kaldığı akıl hastanesinden taburcu olan Anthony, hayatta ne yapacağını bilemez bir durumdadır ve kendisi gibi başıboş olan arkadaşı Dignan'a katılır. Ancak Dignan hayali dünyasında kurduğu suç şebekesinin lideridir ve arkadaşını da suç işlemeye iter. Komşuları Bob'un da yardımıyla üç sakar arkadaş bir suç işlerler. Artık kaçmak zorunda olan arkadaşlar bir otele gelirler ve orada Anthony, otelde çalışan Inez'e aşık olur.

Uyarlandığı Kısa Film: Bottle Rocket (1994)

3. Testere (2004) Saw

3. Testere (2004)  Saw

Whannell ve Elwes, birbirini tanımayan iki adamdır. Bir gün kendilerini pis bir banyonun duvarına zincirlenmiş olarak bulurlar. İkisi de bu berbat yere nasıl geldiklerini ve kendilerini nasıl bir bela beklediğini bilmemektedir.Ancak yerde yatan ve kafasının bir kısmı kopmuş adam, onlara niçin burada oldukları hakkında bir ipucu olabilir. Sonunda manyak bir adamın son kurbanları olduklarını anlayacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyarlandığı Kısa Film: Saw (2003)

4. Frankenweenie (2012)

4. Frankenweenie (2012)

Sevgili köpeği Sparky’yi aniden kaybedince, biricik dostunu tekrar hayata döndürmek için bilimden yardım alan Victor, ‘yeni’ Sparky’si gün yüzüne çıkınca, bu buluşunun öteki insanlar üzerindeki etkisini hesaplayamadığını fark eder. Şimdi çevresindeki herkes yeniden hayata dönme ihtimalinin peşinden koşar…

Uyarlandığı Kısa Film: Frankenweenie (1984)

5. Anne (2013) Mama

5. Anne (2013)  Mama

Victoria ve Lilly anne ve babası ormanın derinliklerinde öldürüldüğünde henüz çok küçük iki kız kardeştir. Vahşi doğada yapayalnız kalırlar ve 5 yıl boyunca nasıl hayatta kaldıklarını kimse çözemez. Kızların amcası Lucas kız arkadaşı Annabel ile kızları sahiplenirler ve mahkeme kararıyla evlerine alırlar. Fakat insanlıktan uzak büyümüş çocukların rehabilitasyon süreci de oldukça zor olacaktır. Çocukların uyumsuz davranışları ve evden kaçmalarının ardında travma ve stresten başka bir etken olduğunu fark eden Annabel, geceleri kızlara seslenen bir fısıltı olduğunu fark eder. Evdeki tek misafirler küçük çocuklar değildir, dudaklarından dökülen 'Mama' nereye gitseler arkalarında olan bir hayalettir..

Uyarlandığı Kısa Film: Mamá (2008)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şeytanın Ölüsü (1981) The Evil Dead

6. Şeytanın Ölüsü (1981)  The Evil Dead

Baş kahraman Ash, sevgilisi Linda ile birlikte, yanlarına başka bir çift (Scotty ve Shelly) ve arkadaşları Cheryl'i alarak, Tennessee ormanındaki bir kulübeye hafta sonu tatillerini geçirmeye giderler. Kulübenin mahzeninde ölülerin kitabı Necronomicon'u (Book of the Dead) ve bir ses bandı bulurlar. Kitaptaki büyülü sözleri içeren bu ses bandını çaldıklarında farkında olmadan intikam isteyen eski iblisleri uyandırırlar. Bir süre sonra içlerinden bazıları iblislerin etkisi altına gireceklerdir.

Uyarlandığı Kısa Film: Within the Woods (1978)

7. Yasak Bölge 9 (2009) District 9

7. Yasak Bölge 9 (2009)  District 9

Güney Afrika'nın bir bölgesine yerleşen uzaylılar çok geçmeden bir araştırma ekibi tarafından keşfedilip gözlem altına alınırlar. MNU isimli özel bir şirketin denetimi altında tutulan uzaylılar, District 9 isimli bir bölgeye konuşlandırılırlar. Bu şirketin yetkilileri uzaylıların teknolojisinin sırlarını öğrenip uygulamayı, böylece de muazzam paralar kazanma peşindedir. Bunun için gerekli olan şey ise uzaylı DNA'sıdır. MNU çalışanı Wikus van der Merwe esrarengiz bir virüs tarafından saldırıya uğrar ve uzaylılara benzemeye başlar. Şirket şimdi kendi çalışanının peşine düşecek, Merwe ise tek sığınabileceği yer olan District 9'a doğru yola çıkacaktır.

Uyarlandığı Kısa Film: Alive in Joburg

8. Whiplash (2014)

8. Whiplash (2014)

Gelecek vaat eden, genç bir davul öğrencisi olan Andrew, yaptığı şeyde en iyisi olmayı ister ve zorlu bir konservatuvar sınavına hazırlanır. Bu dönemde ünlü müzisyenlerden birinden ders almaya karar verir. Fakat başarısı kadar acımasızlığı ile de ün yapmış bir caz duayeni olan Terence Fletcher, Andrew'u kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan rahat bırakmayacaktır. Şimdi önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyarlandığı Kısa Film: Whiplash (2013)

9. 9 (2009)

9. 9 (2009)

Yakın bir gelecekte dünyadaki makineler isyan ederek insanlığa savaş açar. Toplumsal çalkantılarla insan nüfusu neredeyse silindikten sonra makinelerin çoğu kapanır. Dünyamız yıkılırken dokuz küçük, dikişli bez bebeğe can verilir. Hedefleri arta kalan canavar makinelerdir.

Uyarlandığı Kısa Film: 9 (2005)

10. Buraya Kadar (2013) This Is the End

10. Buraya Kadar (2013)  This Is the End

James Franco'nun evindeki partide Seth Rogen, Jay Baruchel ve diğer bir çok ünlü kıyamet günüyle karşı karşıya gelir. Ellerinde kısıtlı gıda kaynağı vardır ve dünya büyük bir kaosa sürüklenmektedir. Daha da kötüsü kaçınılmaz son yaklaştıkça herkesin içindeki hayvani hayatta kalma güdüsü daha çok açığa çıkacaktır!

Uyarlandığı Kısa Film: Jay and Seth Versus the Apocalypse (2007)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oyuncak Hikayesi (1995) Toy Story

11. Oyuncak Hikayesi (1995)  Toy Story

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

Uyarlandığı Kısa Film: Tin Toy (1988)

12. Zamana Güzellik Kat (2006) Cashback

12. Zamana Güzellik Kat (2006)  Cashback

Hep bir ressam olmayı isteyen Ben Willis, acı veren bir ayrılığın sonrasında uykusuzluk çekmeye başlar. Aklını başka şeylerle meşgul etmek ve boş zamanını değerlendirmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. Sekiz saatlik sıkıcı mesai ile baş etmek için, iş arkadaşlarının her biri 'zaman takası' adlı sanatta kendilerini geliştirmiştir. Bu markette en büyük düşman insanın saatidir ve ona ne kadar çok bakılırsa zaman o kadar yavaş akar. Saatlerin çabuk geçmesini sağlamak için Ben'in izlediği yol, zamanı durdurmaktır. Bu yolla çevresindeki birçok güzelliğin farkına varan Ben'in ilgisini, özellikle kasiyer Sharon çekecektir.

Uyarlandığı Kısa Film: Cashback.(2004)

13. Chappie (2015)

13. Chappie (2015)

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde geçen hikayenin başkarakteri Chappie isminde üstün zekaya sahip bir insan, hatta bir robot! Doğumu sırasında iki düzenbaz suçlu tarafından kaçırılan Chappie, tuhaf aile tarafından evlatlık edinilir. Doğumuyla birlikte kendine bahşedilen yeteneği ise hayatı boyunca başına türlü belalar açacak cinstendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyarlandığı Kısa Film: Tetra Vaal (2004)

14. Kısa Dönem 12 (2013) Short Term 12

14. Kısa Dönem 12 (2013)  Short Term 12

Grace ve Mason çifti “Risk sınırında” olarak tanımlanan gençlerin kaldığı bir merkezde, çalışmaktadırlar. Hem sevgilidirler, hem de iş arkadaşı. Grace işine tutkuyla bağlıdır ama aynı şey ilişkileri için o kadar da geçerli değil midir? Merkeze yeni gelen bir kız çocuğu ile duygusal bir bağ kuran Grace, geçmişe dair sorgulamalara da gidecektir…

Uyarlandığı Kısa Film: Short Term 12 (2008)

15. Pixels (2015)

15. Pixels (2015)

1980'li yılların unutulmaz figürleri Sam Brenner, Will Cooper, Ludlow Lamansoff ve Eddie 'Ateş Püskürten' Plant, atari salonlarında dünyayı binlerce kez kurtardılar ve şimdi dünyayı ilk kez gerçekten kurtarmak zorunda kalacaklar. Uzaylılar, atari oyunlarının video yayınlarını keşfedip bunları gerçek birer savaş ilanı zannederek video oyunları aracılığıyla Dünya'ya hücum ederler. ABD Başkanı Cooper'ın PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede ve Space Invaders'ın saldırılarını engellemek ve dünyayı kurtarmak için video oyunu kahramanlarından yardım istemek dışında bir şansı kalmamıştır. Teğmen Violet Van Patten ise onlara benzersiz silahlar temin ederek ekibe katılacaktır.

Uyarlandığı Kısa Film: Pixels (2010)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 12 Maymun (1995) Twelve Monkeys

16. 12 Maymun (1995)  Twelve Monkeys

Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur.

Uyarlandığı Kısa Film: La jetée (1962)

17. Bıçak Sırtı (1996) Sling Blade

17. Bıçak Sırtı (1996)  Sling Blade

Akıl hastanesinde ömür törpüleyen zavallı Karl'ın hikayesi... Ahlaken çürümüş bir kafa yapısına sahip Childers, başına gelen istenmedik bir surumu kanla çözmesi sonucunda hapis yerine kendini tımarhanede bulacaktır... Slingblade, karmaşık bir ahlaki ikilem içinde kalmış Karl Childers’in gizemli, ruhani ve kara mizah öyküsüdür. Çocukken çok dindar bir ailede büyüyen Karl, bir gün annesini kasabanın serserileri ile cinsel ilişki sırasında görür ve yaptıkları şeyin yanlış olduğunu düşünerek onları bıçaklayarak öldürür. Bu cinayet sebebiyle akıl hastanesine konur ve şimdi, 25 yıl sonra serbest kalarak tekrar topluma karışır. Köprünün üstünden artık çok sular akmıştır ve yeni duruma alışması kolay olmayacaktır...

Uyarlandığı Kısa Film: Some Folks Call It A Sling Blade (1994) PART 1

18. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana (1998) Lock, Stock and Two Smoking Barrels

18. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana (1998)  Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Eddy ve arkadaşları ellerindeki 100.000 poundu değerlendirmek için kumara yatırırlar. Aralarında en kurt oyuncu Eddy olduğu için arkadaşları masaya onu yollarlar. Fakat masada her şey çoktan ayarlanmıştır. Eddy oyunun sonunda Hatchet Harry'e yarım milyon pound borçlanır. Bu borcu bir hafta içerisinde ödemelidir yoksa Hatchet Harry'nin parmaklarını keseceğini biliyordur. Bu uğurda arkadaşlar parayı bulmak için bir dizi komik olaya karışırlar. Hatta bunlardan birinde Eddy'nin babasının antika tüfeği ile soygun yapmaya kalkarlar. Fakat hepsinde başarısızlığa uğrarlar. Fakat ellerindeki antika tüfeğin değerini bilmemektedirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyarlandığı Kısa Film: The Hard Case (1995)

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
25
16
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Tosun

sonunda güzel bir paylaşım

Hestia

Testerenin kısa filmini yine James Wan yapmış