Görüş Bildir
Haberler
Kısa Ama Etkili: Erken Bitse de Etkisi Geçmeyen En Güzel Diziler

Kısa Ama Etkili: Erken Bitse de Etkisi Geçmeyen En Güzel Diziler

30.09.2021 - 07:30 Son Güncelleme: 30.09.2021 - 15:15

Özellikle son dönemde o kadar kaliteli yapımlar çekiliyor ki, hepimiz birer dizi müptelasına dönüştük. Bu dönemde ''İzlemez olsaydım!'' ya da ''Abi adamlar çok iyi iş çıkarmış!'' dediğimiz onlarca farklı işle karşılaşsak da bazılarının ani finalleri ve beklenmedik sonları bize ciddi bir şok etkisi yaşattı. Bu listedeki yapımların neden bittiklerine bir türlü anlam veremesek de izlerken büyük bir keyif alacağınıza eminiz. Buyurun, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Hunters - IMDb: 7.2

14. Hunters - IMDb: 7.2

Hunters, yılların eskitemediği usta oyuncu Al Pacino'yu bol bol izleme fırsatı bulduğumuz bir dizi. Polisiye ve suç türünde ilerleyen Hunters, Naziler'i anlatan ve oldukça sürükleyici bir konuya sahip. Ama bu dizi de hak ettiği değeri bulamayıp erkenden final yapan bahtsız yapımlardan.

13. Constantine - IMDb: 7.5

13. Constantine - IMDb: 7.5

Listemizde fantastik bir diziye de yer vermek istedik! Constantine ekran ömrünün kısa sürmesiyle izleyicisini şaşırtan bir yapım olsa da izlerken oldukça eğleneceğinize eminiz. Biraz vampirlikten kimseye zarar gelmez, değil mi?

12. Sweet/Vicious - IMDb: 7.7

12. Sweet/Vicious - IMDb: 7.7

Sweet/Vicious, izlerken inanılmaz büyük bir keyif alacağınız dizilerden. Gençlik dizisi olarak nitelendirilebilecek Sweet/Vicious, bir grup üniversite öğrencisinin kendi ceza sistemlerini yaratmalarını ve bir ekip kurarak taciz olaylarıyla nasıl mücadele ettiklerini anlatıyor. Dizide kadın gücü teması fazla fazla işlenmiş durumda. Bölümler böylesine hızlı ve keyifli ilerlerken dizinin bir anda final yapmış olması sizi bir nebze hayal kırıklığına uğratıyor. Diziyi izlerken iyi vakit geçireceğinize eminiz.

11. Russian Doll - IMDb: 7.8

11. Russian Doll - IMDb: 7.8

Russian Doll, Netflix'in en eğlenceli dizilerinden biri. Başrolünde Natasha Lyonne'un yer aldığı tek sezonluk Russian Doll, bir oturuşta bitirilebilen ve ikinci sezonu mumla aranan bir dizi. Ağzından sigarasını bir an olsun eksik etmeyen başkarakterimiz, kendi doğum günündeyken bir anda ölüverir. İşler buraya kadar normal ilerlese de bir süre sonra bir döngü başlar. Sürekli ölen karakterimiz, sürekli aynı güne uyanır ve bu döngüyü kırması gerektiğini anlar. Eğer ''hem gülüp hem de efkarlanayım!'' diyorsanız, Russian Doll tam da size göre.

10. And Then There Were None - IMDb: 7.9

10. And Then There Were None - IMDb: 7.9

And Then There Were None, üç bölümden oluşan bir mini dizi. Usta yazar Agatha Christie'nin '10 Küçük Zenci' adlı romanından uyarlanan dizi, üç bölüm olmasına rağmen sizi gerim gerim geren yapımlardan biri. Birbirinden bağımsız 10 kişinin bir ada evine davet edilmesini ve sonrasında her bir karakterin tek tek ortadan kaybolmasını işleyen And Then There Were None, sizi fena halde içine çekiyor. Bu 10 kişinin ortak yönlerini öğrendiğinizde şaşkınlıktan küçük dilinizi yutuyorsunuz hatta! Böylesine sürükleyici bir dizi ''üç bölümü geçtim, 30 bölüm olsa izlerim!'' dedirtiyor insana.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Forever - IMDb: 8.3

9. Forever - IMDb: 8.3

Sherlock Holmes'i seviyorsanız eğer Forever dizisi tam da size göre demektir. Sherlock Holmes'in uzaktan kuzeni gibi bir başkarakterin suçları çözmesini konu edinen bu dizi, içerisinde bir parça fantastik öge de barındırmıyor değil. Ekran ömrünün oldukça kısa sürmesine gerçek anlamda şaşırdığımız bir dizi, Forever.

8. Unbelievable - IMDb: 8.4

8. Unbelievable - IMDb: 8.4

Unbelievable, 2019 yılında Netflix'te izleyici ile buluşan oldukça sarsıcı bir dizi. Tecavüze uğrayan ve bu nedenle şikayette bulunan genç bir kıza kimse inanmıyor. Ama iki kadın dedektif bu işin peşini bırakmıyor ve gerçeği öğrenmek için büyük mücadeleler veriyor. 2019 yılında büyük ses getiren bu dizi, bazı izleyiciler tarafından final bölümüyle tatmin etmediği gerekçesiyle eleştirilse de böylesine sürükleyici bir dizinin birkaç sezon olması konusunda sanıyoruz ki hepimiz hemfikiriz.

7. Mindhunter - IMDb: 8.6

7. Mindhunter - IMDb: 8.6

Mindhunter, listemizin en iddialı yapımlarından biri. David Fincher'ın yönetmenliğini yaptığı Mindhunter; bir suç ve gerilim dizisi. İki sezon süren bu dizi aslında üçüncü sezon planlanarak sezon finali yaptı. Ama sonrasında David Fincher'ın yaptığı açıklamalar dizinin hayranlarını kahretti resmen! Ünlü yönetmen, dizinin oldukça maliyetli olduğunu ve bu maliyetleri karşılarken zorluk yaşandığını dile getirerek üçüncü sezonun geleceği düşüncelerine son verdi. Mindhunter'ın konusuna gelecek olursak, birbirinden iyi üç dedektifin seri katillerin neden böylesine vahşi insanlara dönüştüğünü kavrama çabasını görüyoruz. Dizide gerçek seri katillerle yapılan röportajlar ve çok daha fazlası işleniyor. Eğer Mindhunter'ı henüz izlemediyseniz bir an önce izlemelisiniz, eminiz ki hiç pişman olmayacaksınız!

6. Queen's Gambit - IMDb: 8.6

6. Queen's Gambit - IMDb: 8.6

Queen's Gambit, şüphesiz ''ben satranç oynamam abi, sıkıcı iş!'' diyen birine bile satrancı sevdiren bir dizi. Çıktığı andan itibaren büyük bir hayran kitlesine sahip olan Queen's Gambit, nasıl oldu da böylesine kısa bir sürede final yaptı anlamış değiliz. Hatta dizinin hayranları kadar bu durumun yasını biz de bir süre tutmadık değil.

5. Bir Başkadır - IMDb: 8.6

5. Bir Başkadır - IMDb: 8.6

Bu listede bir Türk dizisine yer vermeseydik ayıp ederdik. Bir Başkadır, Netflix'in en kaliteli Türk yapımı dizilerinden biri. Öyle ki yurtdışında da büyük bir izleyici kitlesine hitap eden bu dizinin böylesine sarsıcı bir konuyu 1 sezonda bitirmesi, bizi derinden üzmüş olsa da oldukça kaliteli bir iş olduğunu söylemeden geçmeyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Fleabag - IMDb: 8.7

4. Fleabag - IMDb: 8.7

Fleabag, Amazon Prime'ın en çok sevilen dizilerinden biri. Phoebe Waller-Bridge'in yazdığı ve başrolünde yer aldığı dizi komedi türünde olsa da içerisinde derin bir efkar barındırdığını da söylemeden geçmeyelim. Fleabag, içinde birçok ters köşe barındıran iki sezonluk bir dizi. Her iki sezonda da ''Fleabag'' lakaplı baş karakterimizin yaşadıklarına tanıklık ediyoruz. Dizinin ikinci sezonunda Phoebe Waller-Bridge'e, Sherlock dizisinden bildiğimiz Andrew Scott eşlik ediyor. Dizinin ikinci sezonuyla final yapması ise hayranlarında büyük bir yıkım yaratıyor. Başka diziler yazarak yola devam eden Phoebe Waller-Bridge, üçüncü sezonun olmayacağı konusunda oldukça net açıklamalar yaptı. Ah be yetenekli ablamız, yazsaydın ne olurdu sanki!

3. Freaks And Geeks - IMDb: 8.7

3. Freaks And Geeks - IMDb: 8.7

Freaks and Geeks, 1990'lı yılların tadı damağımızda kalan sitcom dizilerinden biri. Başrollerinde James Franco'nun, Linda Cardellini'nin ve How I Met Your Mother dizisinden tanıdığımız Jason Segel'in yer aldığı Freaks And Geeks o yıllarda oldukça sevilmiş. Kendi benliklerini bulmaya çalışan bir grup ergen öğrencinin hikayesini anlatan Freaks and Geeks, Freak (Kaçık) olarak adlandırılan bir grubun yaşadıklarını anlatıyor. Kısa ömürlü bu diziyi izlerken büyük zevk alacağınıza eminiz.

2. When They See Us - IMDb: 8.9

2. When They See Us - IMDb: 8.9

When They See Us, son yılların en sarsıcı dram dizilerinden biri. Gerçek bir hayat hikayesine dayanan When They See Us, sadece tek sezonluk bir dizi olsa da izlerken izleyicisine tarif edilemez duygular yaşatıyor. Irkçılığın zirvede olduğu 1980'li yıllarda işlemedikleri bir suç yüzünden tutuklanan 5 genç, savunma yapmalarına fırsat verilmeden hapse gönderiliyor. When They See Us; listemizdeki diğer diziler gibi izlenmeye değer yapımlardan biri. Size şimdiden iyi seyirler diliyoruz!

1. Chernobyl - IMDb: 9.4

1. Chernobyl - IMDb: 9.4

Chernobly, 9.4'lük IMDb puanı ile gelmiş geçmiş en yüksek IMDb puanına sahip dizilerden biri olmayı başarıyor. HBO'nun adından en çok söz ettiren yapımlarından biri olan Chernobyl, ekranlara geldiği yıllarda büyük bir ses getirdi. İzlemediyseniz bile mutlaka adını duymuş olduğunuz bu dizi, tamamen gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Toplam beş bölümden oluşan ve mini dizi olarak anılan bu dizinin sevenleri her ne kadar ikinci sezonu beklese de, dizi ekran ömrünü tamamlamış vaziyette. Böyle sarsıcı bir dizinin final bölümünün neredeyse hiçbir izleyicisini tatmin edememesi büyük bir tartışma yarattı. Ama IMDb puanından da anlaşıldığı gibi dizi buna rağmen oldukça başarılı. Ukrayna'nın Çernobil şehrindeki termik santralin patlamasını ve sonrasında gelişen olayları konu edinen dizi, büyük bir maliyet gerektiren ve prodüksiyonuna oldukça zaman harcanan bir yapım olmuş. Bir oturuşta bitirebileceğiniz bu mini dizi, final yapmasıyla izleyicilerini üzmüş olsa da izlerken gözünüzü bile kırpamayacağınız bir olay örgüsüne sahip.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

anne with an e