Görüş Bildir
Haberler
Kiralık Ev Arayanların Sıklıkla Karşılaştığı 10 Soru

Kiralık Ev Arayanların Sıklıkla Karşılaştığı 10 Soru

Sevgi Çiler
15.07.2014 - 09:34 Son Güncelleme: 16.07.2014 - 11:42

Uzun süredir aradığınız evi sonunda buldunuz! Şimdi sıra geldi o evi kapmaya. Ev sahibini uygun kiracı olduğunuz konusunda nasıl mı ikna edeceksiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kimle Kalacaksın?

1. Kimle Kalacaksın?

Eğer ailenizle kaldığınız yalanını atabilecek durumda değilseniz, size şiddetli tavsiyemiz evlenmek üzere olduğunuzu söylemeniz olacak. Her ev sahibi evli ve sorunsuz bir çift hayaliyle yaşar.

2. Mesleğin ne?

2. Mesleğin ne?

Eğer düzenli ve toplumun bağrına basıp kabul ettiği bir işiniz yoksa, onu siz yaratın! Öğretmen, doktor, bankacı her zaman kabul gören mesleklerden. Ev sahibinin arananlar kriterine girmek için kendinize güzel bir meslek yakıştırın.

3. Evcil Hayvan Besliyor musun?

3. Evcil Hayvan Besliyor musun?

Tabii ki de hayır! Evcil hayvan düşmanı olan birçok ev sahibinin sizinle daha ilk tanıştığı anda sorduğu bu soruyu da atlattınız mı biraz rahatlayabilirsiniz. Minik kediniz gönül rahatlığıyla evinizde takılabilir.

4. Gürültü Filan Yapmak Yok di mi?

4. Gürültü Filan Yapmak Yok di mi?

Ev sahibinizin müzik grubunuzdan haberi olmasa iyi olur. Prova alacağınız odaya biraz yalıtım yapsanız? Siyah süngerler filan?

5. Öyle Çok Misafir İstemem Bak

5. Öyle Çok Misafir İstemem Bak

Oturacak bir ev bulmak için çırpındığımız şu günlerde ev sahipleri evimize giren çıkana dahi karışır hale geldiler. Şimdilik bu uyarıyı sineye çekip, pek sosyal olmadığınızı evinize de sadece bir iki arkadaşınızın gelip gittiğini söylemekten ne çıkar. Bu ileride çılgın partiler vermeyeceğiniz anlamına gelmiyor tabii ki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ev Eşyalarında Tek Bir Çizik Görmeyeceğim!

6. Ev Eşyalarında Tek Bir Çizik Görmeyeceğim!

El yakan mobilya alışverişi yerine eşyalı evde oturmayı seçtiyseniz, ev sahbinin ikazları ve dürtüklemelerinden kurtulmanız biraz zor olacak gibi. O takdire şayan(!) dekorasyona sahip olan eve aman ha bir zarar gelmesin. İğneli lafları duymazdan gelip, evdeki hiçbir eşyaya zarar gelmeyeceği konusunda müstakbel ev sahibinizi ikna etmelisiniz. Sonra gelsin çılgın partiler, tavanda ayak izleri!

7. Kira Bir Gün Bile Gecikmeyecek

7. Kira Bir Gün Bile Gecikmeyecek

Ev sahibinden gelen bir sempatik kural daha! Sizin borçlarınız ve geç yatan maaşlarınızla hiçbir şekilde ilgilenmeyen ev sahibi, kiranın tam zamanında yatacak olmasının teminatını almak isteyecek. 'Ya gecikirse?' soruları kafanızda uçuşsa dahi, tüm soğukkanlılığınızla bir 'evet' daha bekliyoruz sizden. O ev sahibi, o kiranın tam zamanında yatacağına inanmalı!

8. Nerelisin?

8. Nerelisin?

Geldik memleketlim meselesine. Baktınız ki ev sahibi sizi zorlamaya devam ediyor. Bu aşamada iş biraz sizin yeteneğinize kalıyor. Mutlaka gelecektir bir 'nerelisin?' sorusu, o soruyu şayet ilk siz sorarsanız bir adım öndesiniz demektir. Ev sahibinizin nereli olduğuna göre siz de onunla memleketli olmaya ne dersiniz? Yoksa önyargılara göğüs gerip kendi kütüğünüzü açıklamayı mı tercih edersiniz?

9. Kefil Bulabilecek misin?

9. Kefil Bulabilecek misin?

Kendinizden emin bir ses tonuyla 'evet' demelisiniz. Genellikle konuşmanın sonunda sorulan bu soru sizi sınama yöntemlerinden biridir. 'Tabii ki kefl bulabilirim' diyerek bu adımı da geçtiğinizi göstermelisiniz. (not: elbet bir arkadaşınız kefil olma konusunda yardımcı olacaktır, ne hiçbiri istemiyor mu!)

10. Ne Kadar Kalacaksın?

10. Ne Kadar Kalacaksın?

Sizi uygun kiracı kategorisine nihayet sokabilen ev sahibinin sıradaki korkusu evde ne derece uzunlukta ikamet edeceğinizdir. Elbette sizden bunun sözünü almayacak. Ancak kendisini endişelendirmeye ne gerek var? Yıllarca burada yaşamak istediğinizi, üç neslinizin bu evde devam edeceğini söyleyin gitsin..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uzumaki naruto

genellikle bekar erkeklere ev vermezler