Görüş Bildir
Haberler
Kira Ödemeyince Kızını İcraya Verdi: 'Babamın Gözünü Para Bürümüş'

Kira Ödemeyince Kızını İcraya Verdi: 'Babamın Gözünü Para Bürümüş'

Yasin Arslan
20.12.2018 - 19:04 Son Güncelleme: 21.12.2018 - 08:59

Antalya'da dairesinde oturan kızından kirayı alamadığını öne süren babanın başvurusu üzerine mahkeme, evin tahliye edilmesini kararlaştırdı. Tahliye kararının ardından konuşan Yasemin Güneş, 'Mağdurum, evi vermek istemiyorum. Babamın gözünü para pul bürüdü. Paraya doymuyor' dedi. Baba Mehmet Özen ise, 'Biz borç harç içindeyken hem evde bedava oturup hem de bize yardım etmemesine kızdım' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Özen, Kepez ilçesi Yeni Doğan Mahallesi'nde bulunan apartmandaki 4 dairesinden birini kızı Yasemin Güneş'e oturması için verdi. Bir süre sonra ikili arasında anlaşmazlık yaşanınca Özen, kızından kira alamadığı iddiasıyla icraya verip tahliye davası açtı.

Mahkeme dairenin tahliyesine karar verdi.

Mahkeme dairenin tahliyesine karar verdi.

Antalya 2. İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Yasemin Güneş ve eşi ile davacı Mehmet Özen'in avukatı katıldı. Yasemin Güneş, babasının isteği üzerine söz konusu dairede oturduklarını, alacaklarını isteyince babasının da kendilerinden kira istediğini ileri sürdü.

Mahkeme icra takibinin devamına, takip konusu asıl alacak 7 bin 200 liranın yüzde 20'sini oluşturan 1440 lira icra inkar tazminatının davalıdan alınarak davacıya verilmesine ve dairenin tahliyesine karar verdi.

'Kendi evimde kiracı durumuna düştüm' 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evde 2,5 yıl oturduktan sonra kardeşinin yönlendirmesiyle babasının kendisinden kira istediğini öne süren Güneş, '2,5 sene sonra 'Kendi evim' diye oturduğum evde, kiracı durumuna düştüm. Benden 2,5 ay boyunca bin lira kira istedi. Sürekli kapıma geldi, eşyalarımı aşağıya atmaya kalkıştı.' dedi.  Yaşananlar nedeniyle eşinin boşanma davası açtığını belirten Güneş, şöyle devam etti:

'Mağdurum, evi vermek istemiyorum, o ev benim. İşlerim iyi olduğu için ve araba aldığımdan dolayı bu duruma geldik. 'Sen çok para kazanıyorsun, kira vereceksin' demeye başladılar. Babamın gözünü para pul bürüdü. Paraya doymuyor.'

'Bedava oturup bize yardım etmemesine kızdım'

'Bedava oturup bize yardım etmemesine kızdım'

Gazetecilerin telefonla ulaştığı Mehmet Özen ise kızının alacaklarını isteyince kendisinin de kira istediği iddiasının gerçek olmadığı söyledi. Evi yaptırmak için bankadan 200 bin lira kredi çektiğini ve bunun 80 bin lira kadarının hala durduğunu anlatan Özen, “Evlerin vergi borçları birikti. Kızıma '500 lira sen ver, 500 lira da kardeşin versin yatırayım' dedim kabul etmedi. Biz borç harç içindeyken hem evde bedava oturup, hem de bize yardım etmemesine kızdım. Bu nedenle kira vermesini, vermiyorsa evi boşaltmasını istedim' dedi. 

Özen, ölümünün ardından daireyi satmaması şartıyla kızına miras bırakacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
45
21
16
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Adam haklı abi o evlatlığını yapmamışsa adam da Babalık yapmak zorunda değil.

Pasif Kullanıcı

Asıl adamı sömüren kişi sen olmayasın sakın

Can Sarı

tekmeyle kovarım tekmeyle... az ye de kendine ev al bide acitasyon yapıyor. yardim toplayalım istersen kocan eve dönsün diye