Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'na ‘Bilal Erdoğan'a Hakaret’ten Hapis İstemi

Kılıçdaroğlu'na ‘Bilal Erdoğan'a Hakaret’ten Hapis İstemi

ATKN
11.10.2016 - 13:49

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Bilal Erdoğan'a 'Basın yoluyla alenen hakaret' ettiği iddiasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetini geri çekmesi sebebiyle 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan takipsizlik kararı verilirken, Bilal Erdoğan'a 'basın yoluyla alenen hakaret' ettiği iddiasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 5 Ağustos 2014'te Atatürk Havalimanı çıkışında basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Bilal Erdoğan hakkında ifadelerinin bulunduğu ve bu açıklama üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

'Eleştirilerin tamamı haklı ve yerinde'

'Eleştirilerin tamamı haklı ve yerinde'

Anadolu Ajansı'nın iddianameye ilişkin detayları paylaştığı haberine göre Kılıçdaroğlu'nun avukatınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla soruşturma dosyasına gönderilen yazılı beyanda, eleştirilerin tamamının haklı ve yerinde olduğu, açıklamanın ifade özgürlüğü kapsamında görülmesi zorunlu olduğundan müvekkili hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep ettiği belirtildi.

İddianamede, şüpheli Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'basın yoluyla alenen hakaret' suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Reuters'ın ulaştığı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 'Şeklen düzenlenmiş olabilir ama bu iddianame genel başkanımızın ceza alacağı anlamına gelmiyor' dedi ve aynı suçlamadan dolayı açılan manevi tazminat davasını kendilerinin kazandığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir defaya mahsus olmak üzere davalarını geri çekmişti.

Kılıçdaroğlu nasıl yanıt verdi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri, partisinin bugünkü grup toplantısında konuya değindi, '2800 yıllık iddianame düzenlemezseniz adam değilsiniz. Sanıyorlar ki korkup çekineceğiz. Kim açmış, Bilal oğlan açmış. Ben senin ne olduğunu biliyorum sevgili Bilal' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
62
27
18
8
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 5 Ağustos 2014'te yapılan bir konuşma için şimdi iddaname hazırlamışsa bakırkör ruh ve sinir hastalıkları yalakalık bölümüne... Devamını Gör

Remzi Boldon

Ühühühü babacım bana hakaret ettiler. Ne kadar zayıf ve omurgasızca bir hareket.

Berkay Kulak

Niye bilal ilah mı?