Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu İnternet Medyası Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Kılıçdaroğlu İnternet Medyası Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Batuhan
30.12.2021 - 17:13 Son Güncelleme: 30.12.2021 - 19:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2021 yılının değerlendirmesi için yabancı medya kuruşlarının ve internet medyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Onedio Genel Yayın Yönetmeni Türkü Oktay da katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’da internet medyasının temsilcileri ve yabancı medya temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2021 yılının değerlendirmesini yaptı.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu hükümetin ekonomik politikalarını, İBB’ye teftiş başlatılmasını, parlamenter sistem çalışmalarını, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasını ve Suriyelilerin geri dönüşlerini değerlendirdi.

"Bahçeli'yi ciddiye almıyoruz"

"Bahçeli'yi ciddiye almıyoruz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma açılmasına yönelik açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu “Sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklama biz çok fazla ciddiye almıyoruz işin Türkçesi. Belediye başkanı görevden alınır yerine başkası seçilir mi? Bunu yapmak isteyenler akıllarını ekmek peynirle yemiş kişilerdir. Öyle bir garabet olur mu, olmaz. Onlar da biliyorlar zaten öyle bir garabet olmayacağını. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Bahçeli’nin devlet yönetimi ile de bir bağlantısı kalmamış. Çünkü işe alınacak kişilerle ilgili adli sicil kaydını savcılık veriyor. Adli sicil kaydını, herhangi bir sabıkası yoktur, kamu görevlisi olabilir diye adli sicil kaydını veren savcı eğer bir yanlışlık var ya da bir terör mensubu birisi var da adli sicil kaydı kaydı alınmışsa soruşturulacak kişi belgeyi veren kişidir. Geçmişte bizim belediyelerimize yönelik polis baskınları da çok oldu. Biz geçmişte polis baskınları olduğunda neler yapılacağına dair önlemleri güncelliyoruz. Bilgisayarları alıyorlarsa imajını alacaksınız, hangi belgeleri alıyorlarsa bunun tutanağını tutacaksınız. Bizi korkumuz yok. İBB’de önce yolsuzlukları saptayan müfettişlerin raporlarına el koydular. Yolsuzluklar konusunda bu kadar hassas olan İçişleri Bakanlığı o raporları ne yaptı, Bahçeli’ye de sormak lazım. Ne oldu o raporlar?' dedi.

Mülakatta torpil var

Mülakatta torpil var

Kılıçdaroğlu öğretmen atamalarında mülakat uygulamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Mülakatı kaldıracağımızı söyledik. Daha önceden de ifade etmiştik. Ama belli görevler için mülakat zorunlu olabilir. O zaman da kamera koymak zorundayız. Soruları kim soruyor, verilen yanıtlar ne bunları kayıt altına alacağız. Çünkü herhangi bir şekilde haksızlığa uğradığını iddia eden kişi yargıya başvurduğu zaman da kamera kayıtlarıyla beraber gönderilir. Dolayısıyla yargı haksızlık var mı yok mu sorunu çözer. O bir sefer ilke olarak mülakatı kaldırıyoruz yani KPSS’de 90 puanı almışsan ataması yapılacaksa ataması yapılacak. Ama belli meslekler için mülakat gerekebilir o zaman ne yapacaksınız kamera koyacaksınız, sınav heyeti gene var zaten orada. Onlar soru soracaklar o da yanıtını verecek. Geçmişte Danıştay mülakatlarda kamera konması konusunda bir karar aldı. Fakat sonra AK Parti bir kanun teklifi getirdi ve kamerayı kaldırdı. Kamera konulamaz dedi. Çünkü orada torpil işleyecekti. Ve torpil işlettiler” değerlendirmesini yaptı.

'İttifak adayı için bir araya gelmedik'

'İttifak adayı için bir araya gelmedik'

'Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu “Bu konuda bir araya gelmedik yani Millet İttifakı'nı oluşturan bileşenler, artı sonradan güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan Gelecek ve Deva Partisi’nin sayın genel başkanlarıyla da bu konu görüşülmüş değil. Dolayısıyla da cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşma oldu mu olmadı mı, sayın Abdullah Gül’ün adı geçti mi geçmedi mi, bir görüşme olmadı ki geçsin, herhangi bir görüşme olmadı bu konuda. Bunu ifade etmek isterim” dedi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
17
4
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bunlardan cacık olmaz

Öteye Giden

Hala Abdullah Gül niye konuşuluyor ısrarla ? Abdullah Gül'e oy vereceğime teyipe veririm daha iyi

frknfdnn

Kendi seçmenin bile cb adayı olmanı istemiyor hala ısrarla o koltukta oturmaya devam ediyorsun sal şu başkanlığı da partinin önü açılsın