Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Bundan İki Yıl Önce 'Önüne Yatmak' Deyimini Nasıl Açıklamıştı?

etiket Kılıçdaroğlu Bundan İki Yıl Önce 'Önüne Yatmak' Deyimini Nasıl Açıklamıştı?

ATKN
08.04.2016 - 12:35 Son Güncelleme: 08.04.2016 - 14:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik 5 Nisan'da partisinin Meclis'teki grup toplantısında söylediği 'Aileden sorumlu bakan da zaten birilerinin önüne yatmış' sözleriyle ilgili polemik sürerken, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerin anlamını 2 yıl önce CNN Türk'te Enver Aysever'in programında açıkladığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 yıl önce CNN Türk'te Enver Aysever'in programına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, dört eski bakan Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili 17-25 Aralık soruşturmalarının merkezindeki tapeler hakkında konuşurken, şu ifadeleri kullanıyor:

'Peki kardeşim, senin bakanına 700.000 TL’lik saati kim verdi? O belli, Rıza Sarraf. Kim bu adam? Bir İran vatandaşı değil mi? Aynı zamanda bir Türk vatandaşı. Dört bakanı teslim aldı mı? Aldı. Dört bakan rüşvet verdi mi? Verdi. Dört bakandan birisine soruyor, ‘MİT bizi takip mi ediyor’ diye soruyor. Ne diyor bir bakan? ‘Emin ol’ diyor, ‘hiçbir şey yok’ diyor, ‘Ben senin önüne yatarım’ diyor. ‘Sana en ufak bir şey gelmez.''

'Ben bakan koltuğunda oturduğum sürece senin kılına kimse dokunamaz. Türkçesi budur'

'Ben bakan koltuğunda oturduğum sürece senin kılına kimse dokunamaz. Türkçesi budur'

Daha sonra Enver Aysever’in 'O ne demek, argo bir söylem çünkü' demesi üzerine Kılıçdaroğlu da, 'Hayır efendim. Ben bakan koltuğunda oturduğum sürece senin kılına kimse dokunamaz. Türkçesi budur. Ben senin önüne yatarım. Bölgesel bir ağızdır bu, bunu söylüyor' yanıtını veriyor.

'Önüne yatma' polemiği | Ne olmuştu?

'Önüne yatma' polemiği | Ne olmuştu?
'Önüne yatma' polemiği | Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin ardından polemik sürüyor. Peki bu polemik nasıl başladı?

'Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’na yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin, 'Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'ndan Karaman'daki skandal ile ilgili Bakan Ramazanoğlu'na tepki

Partisinin 5 Nisan Salı günü grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na şu sözlerle seslenmişti:

'Öyle bir kültürün içinde sokuldu ki Türkiye, bakın Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafında olaylar neredeyse patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlık’tan bahsediyorlar. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz. Bu çocukları oraya nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Valisi konuşmuyor, Emniyeti konuşmuyor.

Aileden Sorumlu Bakan birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? 'Biz izin vermedik' diyorlar. İzin vermediniz de bunlar nasıl açıldı? Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden çocukları sapıklara teslim ediyorsun?'

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine AKP kanadı ve Başbakan Davutoğlu tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu ise sözlerinin arkasında olduğunu belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu siyasi sapıkları ne yapacağız?'

'Bu siyasi sapıkları ne yapacağız?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan da CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiş, 'Ana muhalefetin, üzerinden siyaset yapmaya çalıştığı cinsi sapık şu an cezaevinde ve yaptıklarının hesabını adalete veriyor. Peki bu siyasi sapıkları ne yapacağız? Kılıçdaroğlu için söylenen her söz israftır, fuzulidir, tıpkı kendisi gibi gereksizdir. Bu kişi, başında bulunduğu partinin de yüz karasıdır' ifadelerini kullanmıştı.

'Siyasi sapıklık, yeminini tutamayıp namusu ve şerefini çöp sepetine atandır'

'Siyasi sapıklık, yeminini tutamayıp namusu ve şerefini çöp sepetine atandır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu da, sözlerinin sözlükteki karşılığının, “Bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkânları kullanmak” olduğunu söylemiş ve kendisi için “siyasi sapık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da, “Hem siyasi, hem cinsel sapıklığın adresi” demişti.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman'dan destek

Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman, 'Kılıçdaroğlu yüzde 100 haklı' başlıklı köşe yazısında Kılıçdaroğlu'na destek vermiş, ardından yazıya sosyal medyada destek görmüş ve aynı zamanda tepki gelmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Ramazanoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Bakan Ramazanoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Son olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sözleriyle ilgili 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
55
32
19
9
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

tüh ya ampuller mağdura yatamadı...

funi avat

sonuç olarak değişen bişey varmı?

Furkan Koşdaş

Kılıçdaroğlunu çoğu zaman takdir edemesem de bu sefer yürü diyorum yürü ki artık soysuzlar artık bu olanlar günyüzüne tamamiyl çıksın ve koyun sürüleri şu sü... Devamını Gör

Ali Engin Biçer

ulan bunu kadın diye biri almış evlenmiş. tipe bak. kezzap içmiş kurbağa sıfatlı. doktor olmuş birde. daha kendi kafasından açıklama yapamıyor her söylediği ... Devamını Gör