Görüş Bildir
Haberler
Bozdağ: 'Kıdem Tazminatı Fonu Hayata Geçirilecek'

Bozdağ: 'Kıdem Tazminatı Fonu Hayata Geçirilecek'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümetin kıdem tazminatı fonunu hayata geçireceğini açıkladı. Bozdağ, 'Hükümet olarak biz diyoruz ki, fon kuralım. Fonda parası yatsın. Yarın işyerinden ayrıldı, gitsin hesabından parasını çeksin. Ne mahkemeye gitsin ne avukata gitsin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Bozdağ, toplantıda İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile sohbet etti

İstanbul Sanayi Odası'nın Tepebaşı'ndaki yönetim binasında düzenlenen Aylık Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sanayicilerin sorunlarını dinledi, yönelttikleri soruları yanıtladı. Bozdağ, hükümetin Kıdem Tazminatı Fonu'nu hayata geçireceğini söyledi.

İş Mahkemeleri'nin sürekli çalışanlar lehinde karar vermesinden şikayetçi olan bir sanayiciye yanıt veren Bozdağ, iş mahkemelerinde meslekten olmayan hakimlerin görevlendirilmesine ilişkin bir taslak üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bozdağ, Hakimler, verdikleri kararlarda, kabul ötesinde hak ve hakkaniyet neyse onun gereğini yapmalıdır. Şu anda bizim yasalarımız bu konuda işçi lehine veyahut da işveren aleyhine yorum yapma konusunda ne hakime ne de başka birine yetki vermemektedir. Sadece hakkı tespit edip, sahibine teslim etmesi konusunda düzenlemeler vardır dedi.

'Sendikaları anlamıyorum'

'Sendikaları anlamıyorum'

Kıdem ve İhbar Tazminatı konusunda yöneltilen bir soruya da Bakan Bozdağ, sorunun büyük bir sorun olduğunu savunarak, 'Sadece işveren için değil, işçiler için de büyük bir sorun. Burada ben Türkiye'deki sendikaların kıdem tazminatı fonuna neden karşı çıktıklarını hâlâ anlamış değilim. İşçinin menfaatine yüzde bin, yüzde milyon olan bir düzene niye karşı çıkıyorlar anlamış değilim dedi.

İşçinin kıdem ya da ihbar tazminatı alamadığı zaman mahkemeye gittiğini hatırlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Aylarca yargılamalar sürüyor. Yargıtay dosyayı onaylıyor. Ondan sonra geliyor. Şirket ortada yok. Parayı tahsil edebiliyor mu Yok. Türkiye'de mahkeme yoluyla kıdem ve ihbar tazminatı tahsil oranı tamamıyla işçilerin aleyhinedir. Hükümet olarak biz diyoruz ki, fon kuralım. Fonda parası yatsın. Yarın işyerinden ayrıldı, gitsin hesabından parasını çeksin. Ne mahkemeye gitsin ne avukata gitsin. Ne işveren 'Ne olacak' diye kaygı duysun ne de işçi kaygı duysun. Böylesine, herkesin menfaatine olan bir düzen kurulmak isteniyor ama Türkiye'de sendikalar, 'Biz yeri göğü yıkarız' diye konuşabiliyorlar. Ben buradan işçi kardeşlerime diyorum ki, kıdem tazminatına karşı çıkan sendikalarınıza söyleyin, 'Benim yararıma olan şeye niye karşı çıkıyorsun' Bana sendikalar lütfen anlatsınlar. Hükümetin önerdiği kıdem tazminatı fonunun hangi önerisinin, hangi harfi, hangi virgülü işçinin aleyhinedir İşçinin lehine olan bir şeye sendika karşı çıkabiliyor.

Hükümetin ve işverenin kıdem tazminatı konusunu yeterince anlatamadığını söyleyen Adalet Bakanı Bozdağ, Yüzde 100 işçinin lehine olan bir şeyi hayata geçirmeyi maalesef başaramadık. İnşallah yeni dönemde hükümetimiz atması gereken adımı atacak, işçilerimizin de, işverenlerimizin de hukukunu koruyacak, kıdem tazminatı fonunu hayata geçirecektir dedi.

DHA, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

ben maaşlı çalışan biri olarak istemiyorum arkadaş bunu, iki gün sonra çıkar ben emeklilik hayali kurup 65 yaşına geldiğimde o fonlar yol oldu hastane oldu d... Devamını Gör

lemon B.

Deprem Vergisi duble yola, İşsizlik Fonu Ak Saray'a harcandı. şimdi kıdem fonu nereye gidecek merak ile bekliyoruz.

oliver

Ulan zaten brüt maaşla çalışan adamdan dünya kadar para kesiyorsunuz. şimdi bir de fon için mi keseceksiniz. Sonra nolacak? akp'nin seçim kampanyalarında kul... Devamını Gör

kardeşim bu ekstra bir kesinti getirmeyecek, aslında biz maaşlı çalışanların kıdemleri işveren tarafından ödenir, bu firmalar için kıdem yükü olarak hesaplan... Devamını Gör