Görüş Bildir
Haberler
Kia, Sportspace konsepti ile yeni Optimayı tanıtıyor!

Kia, Sportspace konsepti ile yeni Optimayı tanıtıyor!

Ahmet Kulan
05.03.2015 - 15:39 Son Güncelleme: 05.03.2015 - 21:13

Kia, Sportspace konsepti ile yeni Optimayı tanıtıyor!

Kia'nın Frankfurt stüdyosunda tasarlanan 4 kişilik station wagon konsepti, Koreli otomobil firmasının yeni Optima tasarımının ipuçlarını veriyor.

Sportspace, buz küpü şeklinde dörtgen farları, ayırt edici üstü çıkıntılı kaputu ve şirketin yeni çıkan ''kaplan burnu'' ızgara tasarımını barındırıyor. Diğer station wagonlarla karşılaştırıldığında dikkat çeken D sütunları ile Kia arka tarafa bir ''latin'' esintisi katıyor.

Güç, ilk olarak Paris Otomobil Fuarı'nda vitrine konulan Kia T-hybrid 1.7 litrelik dizel-elektrikli hibrid motor türevinden geliyor. Shift-by-wire teknolojisi ile direksiyon üzerindeki kulaklarla vites değişiminin sağlandığı sistem uyarlanmış.

İçi ise ''ileriki projeler için mükemmel bir tasarım çalışması'' olarak tanımlanıyor. İçerisinde göze çarpan şeyler tek parçalı deri koltuklar, geniş konsollar, kameralı dikiz aynası ve şık, cilalı deri ve gümüş dokuma kaplaması.

Geniş dikdörtgen biçiminde dokunmatik ekran bilgi-eğlence, medya, navigasyon, e-posta, takvim ve sosyal medya uygulamalarıyla kontrol panelini renklendiriyor. Arka kol dayanakları yolcuların tabletlerini şarj edebilecekleri bölümlere sahip olduğu gibi bagaj zeminine, eşya hareketliliğine karşı krom boyalı rulmanlar yerleştirilmiş.

Kia'nın Avrupa baş tasarımcısı Gregory Guillaume, ''Bu araba, asla galeriye ulaşamayacak bir fuar arabası tipinde değil. Çok gerçekçi bir teklif gibi görünüyor.'' diyor.

Kaynak:

Kia, Sportspace konsepti ile yeni Optimayı tanıtıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın