Görüş Bildir
Haberler
Keşkül Tarifi: Tadına Doyum Olmayan Keşkül Nasıl Yapılır?

Keşkül Tarifi: Tadına Doyum Olmayan Keşkül Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
15.02.2022 - 09:30 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 14:01

Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biri olan keşkül tarifi, saray mutfağından yadigar bir tatlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Hafifliği ve sütlü badem kokusuyla karşı konulması zor olan keşkül tarifi, kıvamı ve tadıyla damaklarda yer bırakan bir tatlıdır. Akşam yemeğinin ardından güzel bir tatlı yemek isterseniz mutfağınızda bulunan malzemelerle dakikalar içinde keşkül tatlısını hazırlayabilirsiniz. İşte tüm püf noktaları ile keşkül tarifi: Tadına doyum olmayan keşkül nasıl yapılır?

Sütlü tatlılar günümüzde en çok tüketilen tatlılar olarak yerini korumaktadırlar. Bunlar arasında yiyenleri büyülediğinden keşkül tarifi, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşmış ve günümüze kadar damaklarda yer edinmiştir. Süt, badem tozu, pirinç unu ve nişasta gibi her evde bulunan malzemelerle hazırlanan keşkül tarifini adım adım haberimizde paylaştık. O halde keşkül yapmak isteyenler buyurun hemen tarifimize geçelim…

Keşkül İçin Gerekli Malzemeler

Keşkül İçin Gerekli Malzemeler

- 1 litre süt

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 su bardağı şeker

- 1 yemek kaşığı pirinç unu

- 1 çay bardağı badem tozu

- 1 çay bardağı Hindistan cevizi

- 1 paket vanilya

- 2 çorba kaşığı nişasta

Keşkül Yapmanın Püf Noktaları

Keşkül Yapmanın Püf Noktaları

Keşkülün en önemli püf noktası yapım aşamasında topaklanmanın önüne geçebilmek için tatlıyı sürekli olarak karıştırmak gerekir. Bu tatlıda bademe yer verebileceğiniz gibi bademsiz veya benzer bir şekilde fındık ekleyebilirsiniz. Evde pirinç unu yoksa 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası kullanarak da keşkülü pişirebilirsiniz.

Keşkül Nasıl Yapılır?

Keşkül Nasıl Yapılır?

1. Keşkül yapmak için yumurta sarısı, şeker, pirinç unu ve sütü tencereye alarak topaklanmasını önlemek için iyice çırpın.

2. Daha sonra vanilya, hindistan cevizi ve badem tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Tencereyi ocağa aldıktan sonra tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.

4. Keşkül için çıkardığınız kaselere pişen keşkülleri alabilirsiniz. Tatlılar oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır.  Üzerlerine kabuksuz çiğ badem ya da Antep fıstığı koyabilirsiniz. Soğuk soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın