Görüş Bildir
Haberler
Tavukgöğsü Nasıl Yapılır? Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi…

Tavukgöğsü Nasıl Yapılır? Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi…

Şebnem Sucu
25.11.2021 - 10:57

Tavukgöğsü tatlısı özellikle sütlü ve hafif tatlı arayışında olanlar için harika bir alternatiftir. Ufak değişimlerle gerçeğini aratmayacak yalancı tavukgöğsü malzeme listesinde şeker, un, vanilya ve süt gibi her evde bulunan malzemeler yer alıyor. Çat kapı misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz bu leziz tatlının yapım aşamalarına adım adım içeriğimizde yer verdik. İşte yalancı tavukgöğsü tarifi…

Orijinal tavukgöğsünü evde denemekten çekinenlerdenseniz gerçeğinden farksız lezzeti ile baş döndürücü yalancı tavukgöğsünü denemenizi öneririz. Sütlü tatlılara zaafınız var ise yalancı tavukgöğsü tarifi tam size uygun. Denemiş olduğunuz bu son derece pratik tavukgöğsü tatlısından sonra orijinalini yapmayı belki de hiç düşünmeyeceksiniz. Tavukgöğsü nasıl yapılır araştırılırken bizler yalancı tavukgöğsü tarifini hemen şimdi buraya bırakıyoruz.

Tavukgöğsü Malzemeleri

Tavukgöğsü Malzemeleri

Aşağıda bulunan tavukgöğsü malzemelerinden 6 kişilik bir tatlı çıkacaktır. İşte yalancı tavukgöğsü malzemeleri;

- 1 su bardağı elenmiş un

- 125 gram tereyağı

- 1 litre süt

- 1,5 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 1 tatlı kaşığı tarçın

Tavukgöğsü Nasıl Yapılır?

Tavukgöğsü Nasıl Yapılır?

- Tencerede 125 gram tereyağını eritin ve elediğiniz 1 su bardağı unu ekleyerek kavurmaya başlayın.

- Unun kokusu çıkmaya başladığında azar azar süt ilavesi yaparak çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırın. 1,5 su bardağı şekeri de ekledikten sonra koyu bir kıvam alana kadar muhallebiyi pişirin.

- Kaynayan tatlıya 1 paket vanilyayı ekleyin ve yaklaşık 7-8 dakika mikserin yüksek ayarında çırpın.

- Borcamı su ile ıslatın ve muhallebiyi sökerek soğuması için bekletin. Muhallebi oda ısısına ulaştığında buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlemesini bekleyin.

- Üzerine toz tarçın, Hindistan cevizi ya da toz fıstık serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası

Püf Noktası

Yalancı tavukgöğsü tatlısını hazırlarken unu elemeye dikkat edin. Muhallebiyi karıştırma aşamasında tahta kaşık yerine çırpıcı bir tel kullanmak tatlıda pürüz oluşumunun önüne geçer. Aynı zamanda bu tatlıyı yaparken un ve tereyağını yakmamaya özen gösteriniz. Hafife sararması yeterlidir. Zira tatlınızın tadı değişecektir. Son olarak muhallebiyi pişirirken kısık ateşte işlemi tamamlamalısınız.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın