Görüş Bildir
Haberler
Kerem Kınık Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Kerem Kınık Hakkında Merak Edilenler!

Kerem Kınık Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Kerem Kınık Hakkında Merak Edilenler!

Elif
12.05.2023 - 15:59

Uzun zamandır Türk Kızılay Başkanı olarak görev alan Kerem Kınık son birkaç aydır gündemden düşmeyen isimlerden biri. Kahramanmaraş merkezli depremden sonra dikkat çeken açıklamalarda bulunan ve birçok kişi tarafından eleştiri alan Kınık'ın istifa haberleri gündemi sarstı. Pek çok kişi Kerem Kınık'ın hayatıyla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? Kerem Kınık istifa mı etti, neden istifa etti? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kerem Kınık Kimdir?

Kerem Kınık Kimdir?

Kerem Kınık, 8 Temmuz 1970 yılında Malatya Hekimhan'da dünyaya geldi. Aslen Malatyalı olan Kınık, ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 

Ardından Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi'nde Affet Tıbbı alanında doktora çalışmasında bulundu. Ayrıca Somali Benadir Üniversitesi'nden fahri doktora unvanını aldı.

Kerem Kınık'ın Kariyeri

Kerem Kınık'ın Kariyeri

Kerem Kınık, 1993 yılından 1995'e kadar  Amasya İl Sağlık Müdürlüğünde sorumlu hekim olarak görev aldı. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğü'nde müdür yardımcılığına atandı. 1999 ve 2013 yılları arasında sağlık, bilgi teknolojisi sektörlerinde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmalarda kurucu ortaklık ile genel müdürlük yaptı.

2013 yılında doktora çalışmasını yaptığı Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi'ne rektör danışmanı olarak atandı. 2016 senesinden beri de Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ile acil yardım ve afet yönetimi başkanı olarak görev alıyor.

Kınık, gençlik yıllarından beri birçok organizasyonda insani yardım gönüllü olarak faaliyetlerde bulundu. Bir dönem Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak çeşitli ülkelerde görev aldı.

Kerem Kınık Ne Zaman Kızılay Başkanı Oldu?

Kerem Kınık Ne Zaman Kızılay Başkanı Oldu?

Kerem Kınık, 2016 yılında Kızılay başkanlığına seçildi. Kızılay başkanı olduğu dönemlerde bürokrasiden pek çok insanın yakınlarının Kızılay'da görev yapması tepki aldı. 

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminde Kızılay'ın depremden 3 gün sonra bölgeye gelmesi çok eleştirildi. Ayrıca  deprem döneminde Kızılay'ın çadırları Ahbap'a 46 milyon TL karşılığında satılması tepki alırken Kınık, bu satışlardan haberi olmadığını iddia etti.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın