Görüş Bildir
Haberler
Kekiğin Vücuda Yararları Nelerdir? Kekiğin Faydaları ve Zararları

Kekiğin Vücuda Yararları Nelerdir? Kekiğin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
16.03.2022 - 13:30

Çeşitli yemeklerde baharat olarak kullanılan kekik, besin değeri oldukça yüksek bir bitkidir. Aynı zamanda kekiğin suyunun, çayının ve yağının da sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunur. Antibakteriyel, antifungal özelliklerine sahip olduğundan dolayı birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinir. Düzenli tüketilen kekik regl ağrılarından kan basıncı yüksekliğine kadar pek çok sorunun giderilmesini sağlar. Kekiğin birçok türü bulunmaktadır. Ancak, en çok tüketilen kekik çeşidi, dağ kekiğidir. Peki kekiğin vücuda yararları nelerdir? İşte kekiğin faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçmişten günümüze kadar değerini koruyan bitkilerden biri de kekiktir. Genellikle kurak topraklarda yetişen kekik, çeşitli tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kekikler taze olarak toplanır, kurutulduktan sonra kullanılmaya başlanır. Hem lezzetinden hem de vitamin ve mineral yönünden sıklıkla tercih edilir. Yüksek miktarda antioksidan içerir. Ayrıca, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum yönünden de zengindir. A, C, E, K ve B vitaminleri grubunu içerisinde barındırır. Fakat kekik kişilerde ciddi durumlara yol açabilir. Kekiğin faydaları ve zararları ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Kekiğin Vücuda Yararları Nelerdir? Kekiğin Faydaları ve Zararları

Kekiğin Vücuda Yararları Nelerdir? Kekiğin Faydaları ve Zararları

Kekiğin baharatının, yağının ve çayının insan sağlığı üzerinde sayısız yararları bulunur. Kalp sağlının korunmasında oldukça önemlidir. Kolesterol seviyesini düşürür, yüksek tansiyonu dengeler. Düşük tansiyon hastaları için de faydalıdır. Kan basıncını dengeleyerek yorgunluk gibi semptomları en aza indirger. İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu nezle, grip gibi soğuk algınlıklarından korur. Kekik yağı, akyuvar hücrelerini hızlandırarak yaraları iyileştirir.

Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Hazımsızlık, gaz, şişkinlik gibi problemleri giderir. Düzenli tüketilen kekik, regl dönemlerinin hafif geçmesini sağlar. Aynı zamanda adet döngüsünü düzenler. Ağız, göz sağlını da korumada etkilidir. Kekik çayının öksürük kesici ve boğaz ağrılarını dindirici etkisi de bulunur. Cilt sağlığı içinde tüketilmesi önemli bitkilerden biridir. Egzama gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde oldukça yararlıdır. Ayrıca sivilce, cilt çatlaklarına da iyi geldiği bilinir. Kekik, vücuda enerji verir ve cinsel sağlının korunmasını sağlar.

Kekik kullanılırken dikkat edilmesi gereken bitkilerden biridir. Hamilelerin, emziren kişilerin ve yüksek tansiyon hastalarının doktor kontrolünde kullanması önerilir. Aşırı tüketilen kekik, kişide mide bulantısı ve ishale sebep olabilir. Alerjik bünyeye sahip olanlarda yan etkilere yol açabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın