Görüş Bildir
Haberler
Kedinin Evde Bütün Gün Tek Başına Sıkılmaması İçin Yapabileceğin 10 Şey

Kedinin Evde Bütün Gün Tek Başına Sıkılmaması İçin Yapabileceğin 10 Şey

Radlands
28.09.2023 - 18:14

Kimi zamanlar evde olamıyoruz veya evdeyken de işlerimiz olduğu için kedimizle yeterince ilgilenemiyoruz. Böyle zamanlar için kedinin sıkıldığından endişeleniyorsan sana birkaç önerimiz var!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Pencerenin önünde oturması için alan yaratın.

Bir kedinin en çok keyif aldığı ve vakit geçirdiği şeylerin başında camdan dışarıyı izlemek geliyor. Bu yüzden sen evde yokken pencereden dışarıyı doyasıya izleyebilmesi için pencere önünde ona konforlu bir alan yaratabilirsin.

2. Tırmalama direği alın.

Tırmalama direklerine kediler genellikle çok ilgi duyarlar. Bunun altında onların içgüdüsel davranış biçimleri yatıyor. Tırmalayarak uzuunca vakit geçirebilirler.

3. Doğru oyuncakları bulun.

Nasıl ki her çocuk her oyuncakla oynamaktan keyif almıyorsa kedi ve köpeklerde de durum böyledir. Kedinin en fazla hangi tür oyuncaklarla oynamaktan hoşlandığını kendin keşfetmen lazım.

4. En sevdiği oyuncakları zaman zaman saklayın.

Sana çok işe yarayacak bir taktik verelim... Kedinin en sevdiği oyuncağı tespit et ve bir süreliğine onu göremeyeceği bir yere kaldır. Sonrasında evden çıkman gerektiğinde o oyuncağı ona ver. Saatlerce oyuncakla oynayacağına şüphen olmasın!

5. Catnip kullanın.

Kadi nanesi kediler üzerinde garip bir şekilde keyiflendirici etkiye sahip. Kedine catnip verdikten sonra oyuncaklarıyla daha fazla ilgili bir şekilde oynadığını göreceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kedi otu verin.

Hazır yeşillerden giderken kedi otunu da listeye ekleyelim. Kedi otu, kedinin midesini rahatlatır ve aynı zamanda da keyifle çiğnediği için oyalanmasını sağlar.

7. Yapboz mama kaplarını kullanın.

Mamalara ulaşmak en büyük hedefleri olduğu için yapboz mama kaplarını kullanmak gün içinde bir saatliğine de olsa oyalanmalarını sağlar. Mamayı çıkarmak için uğraşırlar, yorulur dinlenirler, sonra tekrar denerler...

8. Tırmanacağı bir şeyler alın.

Kedilerin en sevdiği şeylerden bir başkası da tırmanmak. İçgüdüsel olarak da yaptıkları bu keyifli aktivite için kedine ev içi tırmanma oyuncakları alabilirsin.

9. En sevdiği oyuncakları evin çeşitli köşelerine saklayın.

Oyuncakları gizlediğinde kedinin onları bulabilmesi için mamalarla ona yol çizebilir ve oyunu daha da iştahla oynamasını sağlayabilirsin!

10. Ve son olarak... Eğer hazırsanız evdeki kedi nüfusunu artırın.

Kedin evde tek başına sıkılıyorsa ve artık oyuncaklar da ona yetmiyorsa belki de bir arkadaşa ihtiyacı vardır, ne dersin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
4
3
2
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın