Görüş Bildir
Haberler
KCDP Kapatma Davasının İkinci Duruşması Görüldü: 'Babam, Annemin Aldığı Takım Elbiselerle İndirim Aldı'

KCDP Kapatma Davasının İkinci Duruşması Görüldü: 'Babam, Annemin Aldığı Takım Elbiselerle İndirim Aldı'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasının bugün görülen ikinci duruşmasında mahkeme, yakınlarını kaybeden ailelerin müdahillik taleplerinin reddine karar verdi. Duruşma, 11 Ocak 2023 tarihine ertelendi. Boşanmak istediği erkek tarafından öldürülen Muhterem Göçmen'in kızı Deren Melis Göçmen, davaya müdahil olmayı talep ederek, “Annemi 2013’te kaybettim. O günden bugüne kadar platform yanımızdan ayrılmadı. Annemi kaybettikten sonra ölmeyi istedim, internette ‘Kendimi nasıl öldürebilirim' diye aratırken bir gün 'Kadınları nasıl yaşatırız' diye aratmaya başladım. Benim babam, annemin aldığı takım elbiselerle indirim aldı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tanık listesindeki herkesin dinlenilmesini talep etti

Tanık listesindeki herkesin dinlenilmesini talep etti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Derneği'ne “ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” gerekçesiyle açılan kapatma davasının ikinci duruşması bugün yapıldı.

Duruşmada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin yöneticileri ve dernek avukatlarıyla çok sayıda gönüllü avukat hazır bulundu. Duruşmaya, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca izleyici olarak katıldı.

Dernek avukatları duruşmada, kapatma davasının hukuka aykırı olduğunu ve davanın düşürülmesi gerektiğini savundu. Avukatlar, davanın açılmasına neden olan ve dosyada delil sayılan polis fezlekelerinde yer alan suçlamaların, ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını söylediler. Avukatlar, mahkemeye sundukları tanık listesindeki herkesin dinlenilmesini talep etti.

'Bu platforma gelene kadar Türkiye’de kapatılması gereken çok dernek var'

'Bu platforma gelene kadar Türkiye’de kapatılması gereken çok dernek var'

Öldürülen kadınların aileleri de davaya müdahil olmayı talep etti. Muğla’da yakılarak katledilen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, şöyle konuştu:

“Yanımda kimse yokken bu platform vardı. Bu platforma gelene kadar Türkiye’de kapatılması gereken çok dernek var. Bunların kapatılacağı yerde, insanlığa faydalı, halka hizmet eden bu derneğin kapatılmak istenmesini anlamıyorum. Davaya müdahil olmak istiyorum.”

'Babam, annemin aldığı takım elbiselerle indirim aldı'

'Babam, annemin aldığı takım elbiselerle indirim aldı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Boşanmak istediği erkek tarafından öldürülen Muhterem Göçmen'in kızı Deren Melis Göçmen de, “Annemi 2013’te kaybettim. O günden bugüne kadar platform yanımızdan ayrılmadı. Annemi kaybettikten sonra ölmeyi istedim, internette ‘Kendimi nasıl öldürebilirim' diye aratırken bir gün 'Kadınları nasıl yaşatırız' diye aratmaya başladım. Benim babam, annemin aldığı takım elbiselerle indirim aldı. Bu ülkede güvende değiliz. Ama yalnız yürümeyeceğiz. Bu davaya ben de müdahil olmak istiyorum' dedi. 

Dernek avukatlarından Sevda Nur Bayram da tüm müdahillik taleplerinin kabul edilmesini ve tüm tanıkların dinlenilmesini talep ederek, bir sonraki duruşmada tüm dosya kapsamında savunma yapmaları için süre istedi. Mahkeme, yakınlarını kaybeden ailelerin müdahillik taleplerinin reddine karar verdi. Hakim, tanıkların dinlenilmesine ve tüm dosya geldikten sonra avukatların beyanda bulunulması için süre vererek duruşmayı 11 Ocak 2023 tarihine erteledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Great work

Takım elbise taktiri indirim sebebi değildir. Şu cahillere temel hukuk dersi versin artık biri.

Diğdem Çakır

Takım elbisen varsa indirimi alıyorsun saygıdan bunu kimse değil direkt savcı tanıdığım söyledi 😬