Görüş Bildir
Haberler
Kazanım Değerlendirme Sınavı Nedir? Kazanım Değerlendirme Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

Kazanım Değerlendirme Sınavı Nedir? Kazanım Değerlendirme Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

Öğrencilerin gündeminde Kazanım Değerlendirme Sınavı var. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflar için bugün kazanım değerlendirme sınavlarının başladığını duyurdu. Yaklaşık iki yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler için kayıpları tespit edip telafi eğitimi için yapılan Kazanım Değerlendirme Sınav cevap kağıtları da en erken 24 saat sonra dağıtılabilecek. İşte Kazanım Değerlendirme Sınavı ile ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde yaşadıkları kaybı telafi edilmesi için Kazanım Değerlendirme Sınavı’ları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mahmut Özer, ilk kez 7, 8, 11 ve 12'inci sınıf öğrencilerine yönelik kazanım değerlendirme uygulamasının yapılacağını, çalışmanın 81 ilde uygulanacağını dile getirdi.

KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI NE ZAMAN?

Bakan Özer, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

'Kazanım değerlendirme uygulamasını 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda eğitim gören toplam 4 milyon 565 bin 916 öğrencinin katılımıyla bugün başlatıyoruz. Öğrencilerimiz kendi okullarında bu uygulama programına alınacaklar. Kazanım değerlendirme uygulamasıyla öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını tespit edip telafi edecek şekilde programlarımızı yeniden güncelleyeceğiz. Eğitim öğretim yılı boyunca bu desteklerimizi sürekli çeşitlendirerek kapasitesini artıracağız.

Bu kapsamda, Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullardaki 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri bugün Türkçe, fen bilimleri ve matematik derslerinden oluşan kazanım değerlendirme uygulamasına alınacak. Liselerdeki 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik kazanım değerlendirme uygulaması ise 27 Ekim'de Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerine yönelik uygulanacak. Uygulamaya 7'nci sınıf düzeyinde 1 milyon 275 bin 865, 8'inci sınıf düzeyinde 1 milyon 233 bin 639, 11'inci sınıf düzeyinde 1 milyon 137 bin 762 ve 12'nci sınıf düzeyinde 918 bin 650 öğrenci olmak üzere toplam 4 milyon 565 bin 916 öğrenci katılacak.'

Kazanım Değerlendirme Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kazanım Değerlendirme Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kazanım Değerlendirme Sınavı sonuçları MEB tarafından açıklanacak. Ancak henüz sonuçların açıklanacağı tarih belli olmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın