Görüş Bildir
Haberler
Katlamalı Harca Geçici Durdurma

Katlamalı Harca Geçici Durdurma

ATKN
06.02.2015 - 11:37 Son Güncelleme: 06.02.2015 - 14:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversitelere 'Şubat Sonuna Kadar Bekleyin' Talimatı

YÖK’ün bu bahar dönemi okulu tam zamanında bitiremeyen öğrencilere ders ve tekrarlanan yıl üzerinden getirdiği katlamalı üniversite harç uygulaması şubat ayı sonuna kadar durduruldu.

YÖK’ün üniversitelere gönderdiği bir talimat yazısıyla, Bakanlar Kurulu’ndan yeni bir karar çıkana kadar üniversitelerin öğrencilerden harç almaması istendi.

Dün YÖK’ten bir açıklama yapılarak konunun Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüldüğü, başbakanın sorunun çözülmesi için çalışma başlatılmasını istediği belirtilmişti.

Ancak YÖK katlamalı harç sisteminin ancak mevzuat çerçevesinde kanun düzenlemesiyle kaldırılabileceğini duyurmuştu. Bugün edinilen bilgiye göre hükümetin kısa sürede yeni bir düzenlemeyle harç uygulamasını kaldırması bekleniyor.

Bu bahar döneminde bir anda ortaya çıkan ‘ Katlamalı Harç Sistemi’ nin öğrenciler için ceza niteliği taşıyan maddeleri bulunmaktaydı.

Çünkü üniversiteyi zamanında bitiremeyen öğrenciler sadece her fakülteye göre değişen katkı payı ödemekle kalmıyor, aynı zamanda veremedikleri her ders için de krediler üzerinden hesaplanmış yüzde 50 cezalı bir ücret ödeyecekleri anlamına geliyor.

Kaynak: Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0