Görüş Bildir
Haberler
Katar Dünya Kupası Şefi: 'İnşaatlarda 400-500 Göçmen İşçi Öldü'

Katar Dünya Kupası Şefi: 'İnşaatlarda 400-500 Göçmen İşçi Öldü'

Katar Dünya Kupası Şefi Hassan Al-Thawadi, Katar'da gerçekleştirilen Dünya Kupası için yapılan inşaatlar sırasında ölen işçi sayısına ilişkin yaptığı açıklamalarda 'Projelerde yapılan çalışmalar sonucunda 400-500 göçmen işçi öldü' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AFP

Katar Dünya Kupası Şefi Hassan Al-Thawadi, Talk TV'de Piers Morgan'ın 'Sansürsüz' programına konuk oldu.

Katar'daki Dünya Kupası stadyumları ve diğer turnuva altyapılarının inşasında ölen işçilere ilişkin bilgi paylaşan Thawadi, 'Projelerde yapılan çalışmalar sonucunda tahminen 400-500 göçmen işçi öldü' ifadelerini kullandı.

Al Thawadi, 'Şantiyelerdeki sağlık ve güvenlik standartları her yıl, en azından bizim sorumlu olduğumuz Dünya Kupası şantiyelerinde giderek iyileşiyor. Almanya ve İsviçre işçi sendikası temsilcileri, Dünya Kupası stadyumlarında yapılan çalışma ve iyileştirmeleri takdir ettiler' iddiasında bulundu.

The Guardian: "10 yılda 6 bin 750 göçmen işçi öldü"

The Guardian: "10 yılda 6 bin 750 göçmen işçi öldü"

Geçtiğimiz 10 yıl içinde Katar, 2022'deki Dünya Kupasına hazırlık olarak eşi görülmemiş bir inşaat programı başlatmıştı.

2010’da organizasyonu aldıktan sonra başta stat olmak üzere birçok eksiği bulunan Katar, komşu ülkelerdeki (Hindistan, Nepal, Bangladeş, Pakistan Sri Lanka) ucuz iş gücüne başvurmuştu. The Guardian’ın haberine göre, 2010-2020 yılları arasında stat ve diğer yapıların inşaatlarında çalışan tam 6 bin 750 göçmen işçi yaşamını yitirmişti.

BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Bu Araplar o kadar kansız insanlar ki inşaatlarında kaç kişi ölmüş bilmiyorlar 400-500 kişi diyorlar, çok daha fazla da olabilir. Hatta çoğu cesedi çıkarmaya... Devamını Gör