Görüş Bildir
Haberler
Katalonya'da Bu Sefer Sağcılar Sokağa Çıktı

Katalonya'da Bu Sefer Sağcılar Sokağa Çıktı

Katalonya'da Bu Sefer Sağcılar Sokağa Çıktı

Bağımsızlık referandumuna hazırlanan Katalonya’da bu sefer sağcılar sokağa çıktı. İspanya’dan ayrılmaya karşı çıkan binlerce kişi, Katalonya bayrağını yaktı.

(soL - Dış Haberler) İspanya’nın Katalonya Özerk Yönetimi 9 Kasım’daki bağımsızlık referandumuna hazırlanırken, Barcelona sokaklarını bu sefer sağcı gruplar doldurdu. İspanya’nın Ulusal Bayram’ında sokağa çıkan on binlerce İspanya yanlısı sağcı, düzenledikleri yürüyüşte Katalonya bayrağı yakarak birlik çağrısı yaptı. Polis rakamlarına göre, mitinge en az 40 bin kişi katıldı. Göstericiler, “Ben İspanyolum” sloganı atarak “her zaman birlikçilik” yazılı dövizler taşıdı.

Ruptly’e konuşan bir eylemci, “Katalonya’da bağımsızlık istemeyen çok fazla kişi var ama korkuyorlar” iddiasında bulundu.

Katalan Sivil Toplumu’nun çağrısıyla düzenlenen eylemdin ana sloganı “Herkes için İspanya” oldu. Katalonya’nın ayrılık yanlısı başbakanı Artur Mas’ın da hedefte olduğu eylemde, sık sık “Mas istifa!” sloganı atıldı.

Eylemin düzenleyicilerinden Ramon Bosch, “Bu bölünmenin ve çatışmanın sona ermesini istiyoruz” diyerek, Kataonya bağımsız olursa 7.5 milyon Katalanın “daha fakir ve daha önemsiz” olacağını savundu.

Madrid yönetimi, 9 Kasım’da yapılacak bağımsızlık referandumunun yasadılı olduğunu savunuyor ve askıya alınmasını istiyor. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, konuşmalarında kimsenin İspanya’dan ayrılmasına izin vermeyeceklerini ısrarla belirtiyor.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/kata...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0