Görüş Bildir
Haberler
Kaspersky Türkiye'nin Virüs Haritasını Çıkardı

Kaspersky Türkiye'nin Virüs Haritasını Çıkardı

Pchocasi
17.07.2014 - 14:43 Son Güncelleme: 17.07.2014 - 14:55

Kaspersky Türkiye'nin Virüs Haritasını Çıkardı

Siber tehlikeler ile dolu saldırılar bir yılda % 50 artarken, saldırılara alet olan sistemler yaklaşık olarak 11 milyona ulaştı. Kaspersky detayları haberimizde.

Budapeşte’de META ( Orta Doğu, Türkiye ve Afrika ) bölgesinde yer alan yıllık güvenlik raporunu yayınlayan Kaspersky ekibi, güncel siber tehditler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak bilgiler verdi. 2014′ün ilk çeyreğinde bilgisayarlar ve mobil cihazlarda kurulu Kaspersky Lab ürünleri tarafından, 15 milyonu aşkın siber saldırı ve kötü amaçlı yazılımlar etkisiz hale getirildi.

Bu verilere göre 2013′ün aynı döneminde bildirilen vakalar ile kıyaslandığında % 55 oranında bir artış görülüyor. Bu güvenlik oranı ise dünya genelindeki toplamın yüzde 1.3′ünü oluşturuyor.

SİBER TEHLİKELER 1 YILDA % 50 ARTIŞTA

İncelemeler dönemi boyunca Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 31.5′i web üzerinden gelen 8.7 milyon tehdit ile karşı karşıya kaldı. Web bağlantılı tehlikelerde, Türkiye bu rakamlarla dünya genelindeki derecelendirmede en çok saldırı alan ülkeler arasında 17. sırada kadar yükseldi.

Bu sonuç kullanıcıların yüzde 3′ünün bu türdeki tehditlerden etkilendiği Almanya’ya çok yakınken, sırasıyla yüzde 26.9, yüzde 15.8 ve yüzde 24.6 oranlarına sahip Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika ve Mısırdan daha fazla olacak.

Katılımcı bilgisayarların toplam 6.9 milyon yerel kötücül vaka tespit edildiği ve bölgesel araştırmalardan elde edilen verilere göre Türkiye’deki toplam kullanıcıların yüzde 44.2′sinin yerel kötü amaçlı yazılımlardan etkilendiği görünüyor. Bu yüzde ise Türkiye’yi genel sıralamada 25. sıraya kadar çekmeye yetiyor.

EN FAZLA AÇIK MEDIA PLAYERDE YER ALIYOR

2014′ün ilk çeyreklerinde Türkiye’de en çok faydalanılan zayıf noktalar arasında Media Player Classic ve Oracle Java’daki güvenlik açıkları oldu. Herhangi bir Kaspersky Lab müşterisinin açık tehdit ile saldırıya uğraması durumunda, şirket uzmanları sisteme girmeye çalışan kötü nesnelerin konumunu ve bu tehditlerin kaynağını araştırıyor.

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kötü amaçlı yazılımların neden olduğu zararlı vakaların oranı yüzde 0.81, Türkiye’yi dünya genelinde 13.sıraya taşıyor.

1 MİLYONDAN FAZLA FİNANSAL SALDIRI VAR

Kaspersky toplantısı sonrasında basın ile bir araya gelen Kaspersky Türkiye Müdür Sertan Selçuk, Türkiye’nin artık doğrudan merkez ofise bağlanarak firma genelinde özel bir önem kazandığının altını çizdi. Siber tehditlerin büyük bölümünün finansal amaçlı olduğunu belirten Selçuk, geçen yıl Türkiye’de 1 milyondan fazla finansal saldırının olduğunu, bununda önceki seneye göre % 166 fazla artış göstergesi olduğunu belirtti.

Kaspersky’nin banka ve finansal kuruluşlara yönelik çözümleri ile finansal saldırıların önüne geçilebileceğini belirten Selçuk, özellikle Türkiye gibi telefon ve tablet kullanımının yoğun olduğu bölgeler için sundukları Mobil Güvenlik Yönetimi’nin de şirketler için uygun olduğunu belirtti.

Kaspersky CyberStat adlı hizmetini de yakın zamanda devreye alacağını belirten şirket, cihazın zararlı yazılım etkisinde olup olmadığını öğrenmek isteyenler için ücretsiz olarak destek ve yardım hizmetini veriyorlar.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/kaspersky-tur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın