Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş, Gençlerbirliği Deplasmanından 3 Puanla Dönüyor

Beşiktaş, Gençlerbirliği Deplasmanından 3 Puanla Dönüyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig 17. hafta kapanış mücadelesinde Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 galip gelmeyi başardı.

İlk yarısı golsüz beraberlikle geçilen mücadelede iki ekip de gol pozisyonu bulmakta zorlandı. Ancak ikinci yarıda oyunun temposunu arttıran siyah beyazlılar, buldukları gollerle sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş'ta ikinci yarıda oyuna giren Kerim Frei, galibiyette önemli rol oynarken siyah beyazlıların gollerini 69. dakikada frikikten Demba Ba, 77. dakikada ise Olcay Şahan kaydetti.

Siyah beyazlılarda Pedro Franco mücadelenin 90. dakikasında gole giden rakibini düşürdüğü için direkt olarak kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 38'e yükseltirken Gençlerbirliği 22 puanda kaldı. Siyah beyazlılar gelecek hafta Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya gelirken Gençlerbirliği evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

İLK YARIDA NE SES VAR, NE GÖRÜNTÜ

Lige verilen aranın ardından ilk maçını zorlu Gençlerbirliği deplasmanda oynayan Beşiktaş, mücadeleye etkili bir başlangıç yapamadı. İki takım da ilk 45 dakika boyunca gol pozisyonuna giremezken siyah beyazlı futbolcular aradıkları boşluğu bir türlü bulamadı. Ev sahibi Gençlerbirliği kontra ataklarla rakip kalede tehlike yaratmak isterken Beşiktaş'ın çakılı savunması buna izin vermedi.

DEMBA BA SESSİZLİĞİ BOZDU

İkinci yarıda iki takım oyuncuları hücuma ağırlık verince daha tempolu ve göze hoş gelen bir futbol sergilenmeye başlandı. Müacdelenin 69. dakikasında ise Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Kerim Frei'ın düşürülmesiyle kazanılan frikikte topun başına geçen Demba Ba, kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan kalecinin kapattığı köşeye yerden şık bir vuruş yaptı. Kaleci Ramazan'ın çaresiz kaldığı vuruş sonrasında Beşiktaş zorlu deplasmanda 1-0 öne geçti.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIDA AÇILDI

Demba Ba'nın golüyle rahatlayan Beşiktaş, mücadelenin 77. dakikasında bu kez Olcay Şahan ile golü buldu ve skoru 2-0'a getirdi. Sağ kanattan geliştirilen atakta Serdar Kurtuluş ceza sahası içine ortasını açtı. Gençlerbirliği'nin iki savunma oyuncusu arasında topa iyi hareketlenen Olcay Şahan, altıpas üzerindeki dokunuşuyla kaleci Ramazan'ı mağlup etti ve durumu 2-0'a getirdi.

KERİM GİRDİ, İŞLER DEĞİŞTİ

Beşiktaş'ta ilk yarıda durgun futbolun ardından 63. dakikada oyuna giren Kerim Frei, takımı ateşleyen isim oldu. Genç futbolcu Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olurken Demba Ba'nın frikikten attığı golde takımına serbest vuruşu kazandıran isim olmuştu. İkinci golde ise sağ kanatta atağın başlangıcını yapan Kerim, takımının galibiyetinde etkili rol oynadı.

  • Sporx
Kaynak: http://www.sporx.com/genclerbirligi-2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0