Görüş Bildir
Haberler
Rize'ye Gidip Görmeniz Gereken 8 Yer

Rize'ye Gidip Görmeniz Gereken 8 Yer

selin aysin
26.11.2014 - 12:28 Son Güncelleme: 01.12.2014 - 17:25

Rize'ye gidip görmeniz gereken yerler

1) Şimdi öncelikle akşam git kale de bi çay iç manzarası güzeldir, çayı da.

2) Şehirin içerisinde ziraat diye bir bahçe var. Botanikten hoşlanıyorsan gidebilirsin.

3) Çayelinde (şehre 20 km) lale lokantasına git. kavurması ve kuru fasulyesi muhteşemdir. hayır hüsreve gitme gerek yok lale lokantası daha güzel.

4) Zilkale'yi muhakkak gör. hemşin ile çamlı hemşin arasındadır. şehre uzaklığı yaklaşık 50 km dir 

5) Ayder değil de fırtına vadisi görülmeye değer.

6) Hani o kadar vaktin var mı ayrıca hava güzel olur mu bilmiyorum ama fırtına vadisinin üzerindeki palovit ve elevit yaylaları var. bu yaylalardan yaklaşık bir saatlik yürüme mesafesinde bir göl var. işte orada huzur neymiş görürsün.

7) Anzer yaylası da iyi bir seçenek. ama açık söylüyorum bu mevsimde yaylalarda götün donar.

8) Şehrin içinde yemek yemek istersen Bekiroğlu lokantasına git. Kime sorsan gösterir. Sormasan da bulursun. Pidesinden yemeden dönme. Hele bir de şanslı isen kalmışsa sabah kahvaltısını da orada yapabilirsen çok şanslısın :)  (kavurmasın da nasıl bir lezzet var bilmiyorum ama sabah 5 te gittiğimizde kalmadı abi bitti demişlerdi )

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayder

1. Ayder

Rize'nin incisi Ayder'i görmeden ölmeyin desek yeridir. Eşsiz manzarası öğlen 4 gibi inen sisle birlikte biz nerdeyiz sorularını sıkça duyabileceğiniz Ayder Yayla'sında mutlaka gidin ve hatta 3-4 gün Yayla Evlerinde kalın ve köy hayatını yaşayın zaten ister istemez bağımlısı olacaksınız.

2. Andon

2. Andon

Andon'da ki suyun şifalı olduğunu doğal soda veya zemzem suyu olduğunu söyleyenler bile var. Ne kadarı doğru bilemeyiz tabi ama o taşların arasında buz gibi suda yürümenin çok eğlenceli olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Küçük bir yer olduğu için de sadece öğlen yemeğini yemek için bile gidebilirsiniz.

3. Fırtına Deresi

3. Fırtına Deresi

Fırtına Deresi üzerinde birçok taş köprü var. Bu köprüler en az 100 yıllık. Gidip o köprülerin üzerinde durmak ortasından bir fotoğraf çekmek bile geçmişe gidip gelmek gibi. Hele bir de Rafting yapmayı sevenlerdenseniz Fırtına Deresinden Rafting hayatınızda yaşadığınız en güzel deneyimlerden biri olacaktır. Bu fırsat insanın ayağına bir kez gelir sakın kaçırmayın derim :)

4. Rize Kalesi

4. Rize Kalesi

Bütün şehri ayağınızın altına aldığınız kale. 360 derece seyir terası desek yeridir. Kalenin üstündeki çay bahçelerinde dinlenip bu enfes manzaraya karşı çayınızı içebilirsiniz.

5. Zil Kale

5. Zil Kale

Trabzon İmparatorluğu döneminde ya bizzat Komnenoslar ya da İmparatorluğa bağlı yerli Lordlar tarafından yapıldıklarını tahmin edilmekte. Bıjışkyan (1871) “Kayalığın üzerinde bulunan ve Zilkale denilen eski bir kalenin içinde insana şaşkınlık veren kemerli binalar ve büyük bir kule vardır. Kalenin alt ucu, tepelerin üzerinde başka kalelere ve eski bir kilise kalıntıları bulunan Fırtına Deresi’ne kadar uzanır” demiş. 

Rize'de her yerin yemyeşil olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. O yüzden fazla oksijenden başınız ağrıyabilir. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dağmaran

6. Dağmaran

Bir tarafı Kaçkar, Verçenik, Ovit Dağları, Handüzü ve Çağrankaya Yaylası ile, diğer tarafı ise Rize Şehir Merkezi ve Karadeniz’e kuş bakışı hakim bir tepe üzerine kurulmuştur. TesiS Rize Merkezden 4 km yukarıdadır. Gecesi ve gündüz ayrı güzellikleri seyre daldığınız Dağmaran'ın yemekleri de enfes ! 

7. Kaçkar Dağları Milli Park

7. Kaçkar Dağları Milli Park

Eğer ki doğayı seviyorsanız yeşilin her tonunu burada görür daha önce gelip görmediğinize pişman olabilirsiniz.

8. Anzer Yaylası

8. Anzer Yaylası

Anzer yaylası  Rize'nin İkizdere ilçesinin 35 km güney batısında kalan bir yayladır. Anzer Balı çok meşhurdur bilen bilir eğer alabilirseniz o baldan da alıp öyle dönün de şehirler de nasıl ballarla kandırıldığınızı anlayın :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar gidin görün Rize'yi çok güzel sahilleri de var evet ama zaten İstanbul'da yaşayanlar için çok az yeşillik var iken yeşilin tadını çıkarın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
90
51
23
20
19
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iremirem

bence Rizeye gidip bu yerleri görünce oraya yerleşip geri dönmemek lazım..

Hüseyin USLU

https://www.gezilesiyer.com/rizede-gezip-gorulecek-yerler.html