Görüş Bildir
Haberler
Karadeniz Derbisinde Gülen 'Fırtına' Oldu

Karadeniz Derbisinde Gülen 'Fırtına' Oldu

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig'in 13. haftasında Rizespor'u konuk eden Trabzonspor, Sefa Yılmaz'ın iki golle yıldızlaştığı maçta rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Bordo mavililerde Yusuf Erdoğan ise iki asistle galibiyette önemli rol oynadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Rizespor'u konuk eden Trabzonspor, Sefa Yılmaz (2) ve Medjani'nin kaydettiği gollerle sahadan 3-2 galip ayrıldı. Rizespor'un golleri ise Deniz KAdah ve Kweuke'den geldi.

6. dakikada Eren Albayrak'ın soldan ortasında, ceza alanında Kweuke, etkili bir vuruş yapamayınca, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

11. dakikada Trabzonspor golü buldu. Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında iyi yükselen Belkalem topu Medjani'ye indirdi. Bu futbolcu da altı pas içinde kafayla topu filelere gönderdi: 1-0

Carl Medjani Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti - Eurosport

26. dakikada Holosko'nun ceza alanı dışından sert şutunda yere de çarpan top direğin hemen yanından auta gitti.

28. dakikada Çaykur Rizespor beraberliği sağladı. Eren Albayrak'ın soldan kullandığı serbest atışta, arka direkteki Viera'nın kafa vuruşunda top yan direkten döndü. Altı pas içerisinde Belkalem'in uzaklaştıramadığı topu bu kez Deniz Kadah yerden kaleye gönderdi. Yusuf Erdoğan'ın müdahale etmeye çalıştığı top çizgiyi geçince, karşılaşmanın hakemi, yardımcısının uyarısıyla gol kararı verdi: 1-1

Çaykur Rizesporlu futbolcuların gol sevinci - Eurosport

33. dakikada Holosko'nun pasında sağdan ceza alanına giren Kweuke, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta Fatih Öztürk topa sahip oldu.

34. dakika savunmanın arkasında topla buluşan Kweuke'nin ceza alanına girer girmez şutunda, top kaleci Fatih Öztürk'ten döndü.

39. dakikada Mehmet Ekici'nin yaklaşık 30 metreden sert şutunda kaleci Serkan Kırıntılı, sağ üst köşeye giden topu güçlükle kornere çeldi.

40. dakikada Constant'ın hatasıyla aldığı topla ceza alanına giren Holosko, kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu yanındaki Deniz Kadah'a pas vermeyip, aşırtma vuruşla topu filelere göndermek istedi ancak Fatih Öztürk yükselerek meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Çaykur Rizespor oldu. Beraberlik golünün verdiği morali ikinci devreye de yansıtan yeşil mavililer Kweuke ve Holosko ile net bir pozisyon yakalayan Rize temsilcisi bu fırsattan yararlanamadı.

Trabzonspor - Çaykur Rizespor 

58. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Erdoğan ceza sahası içine ortaladı. Arka direkte topa kafayı vuran Sefa Yılmaz topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor'u bir kez daha öne geçirdi. 2-1.

65. dakikada Bu kez sahneye Kweuke çıktı. Orta sahada kazanılan topla gönderilen derin pasa hareketlenen Kweuke, kaleci Fatih'le karşı karşıya kaldı ve yerden düzgün bir şutla topu ağlara gönderdi. Skora bir kez daha denge geldi.

75. dakikada sağ kanattan kullanılan taç atışının ardından topla buluşan Yusuf Erdoğan topla ceza alanı içine hareketlendi. Yusuf pasını penaltı noktasında bekleyen arkadaşı Sefa'ya çıkardı. Sefa Yılmaz ise topun gelişine yaptığı şık vuruşla Trabzonspor'u maçta üçüncü kez öne geçirdi.

Trabzonspor - Rizespor - Eurosport

Golün ardından risk alan Rizespor, oyun alanına Lua Lua 'yı sürdü ve beraberlik golünü aramaya başladı. İstediği baskıyı bir türlü kuramayan Rizespor beraberlik golünü bulamayınca karşılaşma Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla puanını 21'e yükselten Trabzonspor, ligde 5. sıraya yükselirken, 10 puanda kalan Rizespor haftayı 17. sırada tamamladı.

  • Eurosport
Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0