Görüş Bildir
Haberler
Kandırıldık! Game of Thrones ile İlgili Dillerden Düşmeyen ve Yanlış Olduğu Kanıtlanan 10 Teori

Kandırıldık! Game of Thrones ile İlgili Dillerden Düşmeyen ve Yanlış Olduğu Kanıtlanan 10 Teori

Tüm dünyanın konuştuğu efsanevi dizi Game of Thrones’un ne yazık ki sonuna doğru yaklaşıyoruz. Bölümleri izledikçe dizi hakkında teoriler de izleyiciler arasında dolanmaya devam ediyor. Fakat teorilerin birçoğu doğruyu yansıtmıyor. Bu içeriğimizde dizinin ana karakterini, hayatı konusunda endişelenmememiz gereken beş karakteri ve eğer doğruysa birinci sezonda idam edilen kişinin Eddard Stark değil de kim olduğunu öğreniyoruz.

İçeriğin sonunda dikkatli izleyiciler tarafından gözlemlenen büyük bir SPOİLER var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Targaryenler ateşten korkmuyor.

1. Targaryenler ateşten korkmuyor.

Birinci sezonun en etkileyici sahnelerinden biri şüphesiz Daenerys’in, ölüm ateşi çemberine girmesi ve çıplak bir şekilde ejderhalarla geri dönmesi oldu. Birkaç sezon sonrasında ise Khaleesi’nin aynı taktiği, yanan bir tapınakta yaptığını gördük ve daha önce de izlediğimiz gibi ateşin ona zarar vermeyeceğini biliyorduk.

Fakat bu teori George Martin tarafından çürütülünce bir söylenti olmanın ötesine geçemedi. Kitabın yazarına göre ejderhaların annesinin ateş tarafından zarar görmemesi bir istisna ve büyülü bir olaydı. Bunun kanıtı da Khaleesi’nin abisi Viserys’in başından aşağı sıvı altının boşaltılması ve sonuncunda Viserys’in ölmesi oldu. Teoriyi çürüten bir diğer olay ise Rhaegar Targaryen’in trajik doğumunda aile üyelerinin kalede çıkan yangında ölmesi.

2. Targaryenlerin Yedi Krallık'a hükmetmesi...

2. Targaryenlerin Yedi Krallık'a hükmetmesi...

Seyircilerin Daenerys’in, Demir Taht’ın gerçek varisi olduğunu düşünmesi ise bir diğer teori. İzleyicilerin, Daenerys soyunun Yedi Krallığı yönettiği için bir sonraki varisin de o soydan geleceğini düşünmesi tam olarak doğru değil. İlk kral Aegon Targaryen için sadece 6 krallık diz çökerken Dorne bağımsız yaşamaya devam etti. Daenerys ve Maron Martell’in evliliği sonucu Dorne, iki asır sonrasında kendi rızasıyla Targaryen hükmünü kabul etti. Dorne hiçbir zaman işgal edilmemesiyle birlikte hala kendi gelenek ve kanunları var.

3. Sansa hamile!

3. Sansa hamile!

Ramsey ve Sansa’nın düğününün ardından Game of Thrones hayranları Sansa’nın Bolton tarafından hamile kalacağına emindi fakat oyuncu Sophie Turner’a göre bu söylentiler doğru değil. Sansa hamile olsaydı aradan geçen bunca zaman sonrasında karnının belli olması gerekiyordu. Bu açıdan düşünüldüğünde Sansa’nın sözlerine inanmamamız için hiçbir neden yok.

4. Melisandre, Stannis Baratheon'ı kontrol etti.

4. Melisandre, Stannis Baratheon'ı kontrol etti.

Kızıl Kadın Melisandre’nin Stannis Baratheon’ı kendine bağlayarak kukla gibi oynatmasını hepimiz bekliyorduk. Ancak Stannis Baratheon sadece Demir Taht’a geçebilmek için ona ihtiyaç duyuyordu. Büyücü kadın Stannis’in Azor Ahai olduğu konusunda emindi ve Melisandre kehaneti yerine getirmek için Stannis’e yardım etti fakat Kızıl Kadın, Stannis’in istekleri doğrultusunda yönetildiğinin farkına varamadı.

5. Arya öldü!

5. Arya öldü!

Dizinin izleyicileri olarak beklenmedik sonuçlara hepimiz alıştığımız için bazı seyirciler  Arya’nın Waif’i öldüremediğini ve Waif’in Arya’nın yüzünün altında saklandığını düşünüyor. Fakat Waif’in yüzünü Siyah Beyaz Saray’ın duvarında gördüğümüz için bu teori çürüyor. Jaqen H’ghar’ın Arya’nın yüzüne sahip olması pek mümkün gözükmüyor çünkü öyle bir durumda Jaqen H’ghar’ın Arya’nın anılarını bilmemesi gerekiyordu fakat Arya her şeyi hatırlıyor gibi duruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ned Stark yaşıyor.

6. Ned Stark yaşıyor.

Ned Stark’ın ölümünün ardından yıllar, sezonlar geçmiş olmasına rağmen içimizde hala geri dönecekmiş gibi bir umut var. Hatta bu konu hakkında da bir teori söz konusu. Teoriye göre Yüzsüz Adamlar (Faceless Men)’dan bazıları Ned Stark’ın yerine geçmiş olabilir ve Varys Ned Stark’ı kurtarması için yüzsüz adamlardan birini tutmuş olabilir. Yüzsüz Adamlar’ın dönüşeceği kişiyi öldürmek zorunda olduğunu üzülerek söylüyoruz. Bu da Ned Stark’ın yaşadığı konusundaki teoriyi çürütüyor.

7. Ak Gezenler tekrar canlandırılmış ölüler.

7. Ak Gezenler tekrar canlandırılmış ölüler.

Ak Gezen ordusunun yürüyen ölüleri yani Wight’ları yarattığını hepimiz biliyoruz. Aslında Ak Gezen ordusu zombilerden oluşmuyor. Kendileri büyülü yeteneklere sahip olan bir ırktan geliyor. Ak Gezenler, itaatkar askerler yaratmaya çalışan Ormanın Çocukları (Children of the Forest) tarafından yaratıldı, yani Ak Gezenler ölüp dirilen insanlardan değil. Fakat her şey Ormanın Çocukları’nın kontrolünden çıktı ve Gece Kralı (Night King), onlar için savaşan ve ölülerden oluşan bir ordu kurdu.

8. Bran Stark geleceği değiştirebilir.

8. Bran Stark geleceği değiştirebilir.

Çoğu izleyici Bran’in, insanlar ve Ak Gezenler arasındaki savaşta Gece Kralı (Night King)’nı öldürecek kişi olacağı konusunda büyük umutlar besliyordu. Ancak Üç Gözlü Kuzgun geçmişin yazıldığını ve mürekkebin kuruduğunu, yani değiştirilemeyeceğini söyledi. Yani Bran’in zamanda yolculuk yaparak yaptığı her şeyin geleceğe etkisi vardı. Bunun Hodor’un ölümünde nasıl yerine geldiğini gördük. Her kelebek etkisi Yedi Krallık’ın tarihine ve kaderine yazıldı. Her şey olması gerektiği gibi oluyor. Fakat bu, Bran’in final savaşında kilit karakter olmadığı anlamına gelmiyor.

9. Ayrıcalıklı beş karakter:

9. Ayrıcalıklı beş karakter:

Game of Thrones seyircilerinin bazıları, beş karakterin (Daenerys, Jon Snow, Tyrion, Arya ve Bran Stark) asla öldürülmeyeceğini düşünüyor. Fakat bu liste kitapta yer alıyor ve diziyle kitap arasında farklar oldukça fazla. Bu yüzden karakterlerin güvenliği pek de söz konusu değil.

10. Dizinin başrolü kim?

10. Dizinin başrolü kim?

Dizinin başrolünü kim hiç düşündünüz mü? Daenerys? Belki Jon Snow? Matematik uzmanlarının ilişkiler, bağlar ve karakterler üstünde yaptığı araştırmaya göre dizinin başrolü Tyrion Lannister ve bu konudaki en büyük kanıt ise George Martin’in en sevdiği karakterin Tyrion olması...

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Başrol nasıl ölecek?

BONUS: Başrol nasıl ölecek?

Senaristler kitapta ölmeyen beş karakter hakkında değişiklik yapabilir. Her şey Tyrion’ın Demir That’a kimin geçeceğini öğrenemediği bir son ile bitecek gibi.

 Dikkatli Game of Thrones seyircileri bir şablon hazırladı:

  • Ned Stark Gece Nöbeti (Night’s Watch)’nden birinin başını kesti ve aynı şekilde öldürüldü.

  • Olenna Tyrell, Joffrey Baratheon’ı zehirleyerek öldürdü ve kendisi de zehirlenerek öldü.

  • Ramsey, üvey annesi ve erkek kardeşini köpeklerine yem etti sonrasında kendi köpeklerine yem oldu.

  • Roose Bolton, Robb’u bir hançerle öldürdü ve bir hançer yüzünden öldü.

  • Walder Frey, Catelyn Stark’ın boğazının kesilmesi için emir verdi ve Walder’ın da boğazı kesildi.

  • Sand Snakes en sevdiği silahıyla öldürüldü.

  • Ygritte, Olly’nin ailesini ok kullanarak öldürdü ve bir okla öldürüldü.

  • Lysa Arryn Ay Kapıları (Moon Door) halkını idam ettirdi ve idam ettirdiği şekilde kendisi de öldü.

  • Tyrion Lannister babasını yayla öldürdü. Cersei Bronn’a yay verdi…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
25
19
6
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oguzcan93

Dizi kitapla paralel ilerlemeye devam etseydi o zaman belli bir mantık aranabilirdi.Ama artık Hollywood senaristlerinin dline kaldık.bu sezonu izlemeyeceğim.... Devamını Gör

Oğuz Turhan

"in biyik kiniti ise girgi mirtinin in sivdiği kiriktir ilmisi" matematikçiler bütün karakter etkileşimlerinin haritasını çıkarmışlar (diyalog vs) en çok et... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Teorilerde beynim yandi dolu icerik acilmis kime inanicaz artik .