Görüş Bildir
Haberler
Kamera Önünde Olduğu Kadar Arkasında da Döktürmüş Oyuncuların Yönettiği En İyi 18 Film

Kamera Önünde Olduğu Kadar Arkasında da Döktürmüş Oyuncuların Yönettiği En İyi 18 Film

Gökhan A.
07.08.2017 - 17:16

Neredeyse hepsi oyunculuklarıyla hafızamıza kazılılar. Ama onlar sadece kamera önünde değil kamera arkasında da çok güzel yapımlara imza attılar. İşte bu tanıma uyan oyuncuların yönettiği en iyi filmleri sizler için bir araya getirdik. 

Not: Her yönetmenin en iyi olduğu düşündüğümüz bir filmi ele alındı.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Drew Barrymore - Patenci Kızlar (2009) | IMDb 6.9

18. Drew Barrymore - Patenci Kızlar (2009)  | IMDb  6.9

Whip It

http://www.imdb.com/title/tt1172233

Teksas’taki yaşam Bliss Cavendar’a iki seçenek sunmaktadır: Futbol ya da güzellik yarışması. Bu iki kategori, cinsel rollere göre paylaştırılmıştır. Bliss bu monotonluktan ve seçeneksizlikten hergün daha çok bunalmaktadır.

Eski güzellik kraliçesi olan annesi, Bliss’in de aynı yoldan gitmesini istemektedir. Daha sert ve erkeksi özelliklere sahip olan Bliss’in ise planları çok başkadır.

17. Tom Hanks - Hayal Şarkısı (1996) | IMDb 6.9

17. Tom Hanks - Hayal Şarkısı (1996)   | IMDb 6.9

That Thing You Do!

http://www.imdb.com/title/tt0117887

Genç bir satıcı, yerel bir yetenek yarışmasında sakat bir davulcunun yerine çalmayı kabul ettiğinde, bir anda dört yeni yıldız doğar. Siz daha Hayat Şarkısı diyemeden Play - Tone Plak Şirketi yöneticisi gruba kontrat imzalattırır ve onları hit şarkılarıyla müzik listelerinin tepesine yerleştirir...

16. Joel Edgerton - Geçmişten Gelen (2015) | IMDb 7.1

16. Joel Edgerton - Geçmişten Gelen (2015)  | IMDb  7.1

The Gift

http://www.imdb.com/title/tt4178092

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir.

15. Angelina Jolie - Boyun Eğmez (2014) | IMDb 7.2

15. Angelina Jolie - Boyun Eğmez (2014)  | IMDb 7.2

Unbroken

http://www.imdb.com/title/tt1809398

Louis Zamperini Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar. Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini Tokyo'daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır. Pasifik'te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar...

14. Sylvester Stallone - Rocky Balboa (2006) | IMDb 7.2

14. Sylvester Stallone - Rocky Balboa (2006) | IMDb  7.2

Rocky Balboa

http://www.imdb.com/title/tt0479143

Bundan otuz kadar uzun yıllar önce efsane bir boksör olan İtalyan Aygırı Rocky Balboa, onca kahramanlıktan sonra artık köşesine çekilmiştir çünkü artık yaşlanmıştır. Bir restoranda eski anılarını paylaşarak sürdürmektedir yaşamını. Ruhunda değişen hiçbir şey yoktur. Halen aynı savaşçıdır o ancak bedeni aynı durumda değildir. Öte yandan sevgili oğlu hep meşguldür. Bir gün bir bilgisayar simülasyon oyunu aracılığı ile Dixon ile karşı karşıya gelecektir. Dixon’ın menajeri gerçek bir maç talep eder. Son kez kendini göstermek isteyen Rocky için bir kez daha zafer zamanıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Ben Stiller - Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı (2013) | IMDb 7.3

13. Ben Stiller - Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı (2013)  | IMDb  7.3

The Secret Life of Walter Mitty

http://www.imdb.com/title/tt0359950

Fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca internetten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

12. George Clooney - İyi Geceler, İyi Şanslar (2005) | IMDb 7.5

12. George Clooney - İyi Geceler, İyi Şanslar (2005)  | IMDb  7.5

Good Night, and Good Luck.

http://www.imdb.com/title/tt0433383

Amerika’da televizyon gazeteciliğinin yeni yeni geliştiği 50’li yıllara uzanıyoruz. Edward R. Murrow döneminin hızlı araştırmacı gazetecilerinden birisi ve başını politikacılarla belaya sokmaktan hiç çekinmiyor. Ekibi ile birlikte komünistleri avlamak üzere tartışmalı bir politika yürüten Joseph McCarthy, gazetecinin inceleme konusu oluyor ve böylece ünlü McCarthy dönemi sonuna yaklaşıyor...

Edward R. Murrow, Amerikan tarihinin gizli kahramanlarından birisi. Son derece tehlikeli bir çağda, Soğuk Savaş yıllarında çalışmış ve hayatını gerçekleri söylemek üzerine temellendirmiş bir gazeteci.

11. Zach Braff - Eve Dönüş (2004) | IMDb 7.5

11. Zach Braff - Eve Dönüş (2004)   | IMDb 7.5

Garden State

http://www.imdb.com/title/tt0333766

Baba baskısı ile şekillenen hayatların yansımaları çok farklı şekillerde tezahür edebiliyor insan hayatında. Hele ki bunda kişinin annesinin vefatından yana bir pay biçiliyorsa çok derin etkileri olabiliyor. Andrew Largeman, televizyon kariyerinde tutunmaya çalışan bir aktördür. Psikiyatrist babası, yıllarca onun üzerinde baskı kurmuştur. Hatta tekerlekli sandalyeye mahkum olan annesinin durumuna onun sebep olduğuna Andrew’ı inandırmıştır.

Bir gün annesinin ölüm haberini alan Andrew, 9 yıldan sonra evine geri döner. Oldukça değişmiş olarak bulduğu kasabasına uyum sağlamaya çalışan Andrew, bu sırada Sam ile tanışır. Sam, Andrew’ın yıllardır kendini kapadığı kutudan çıkmasını sağlayacak ve uzun süredir göz ardı ettiği gerçeklerle yüzleşmesini sağlayacaktır. Her karşılaşma nihayetinde bir çıkış kapısı sunar insana.

10. Denzel Washington - Muhteşem Münazaracılar (2007) | IMDb 7.6

10. Denzel Washington - Muhteşem Münazaracılar (2007) | IMDb   7.6

The Great Debaters

http://www.imdb.com/title/tt0427309

Teksas'ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College'de profesör olan Melvin B. Tolson'un gerçek yaşam hikayesi...Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard'ın en güçlü rakibi olacaktır.

9. Sarah Polley - Ondan Uzakta (2006) | IMDb 7.6

9. Sarah Polley - Ondan Uzakta (2006)   | IMDb 7.6

Away from Her

http://www.imdb.com/title/tt0491747

Elli yıllık evli çift Fiona ve Grant emekliliklerinden sonra şehirden uzakta sakin bir eve taşınırlar. Bu huzurlu hayatın üzerine Fiona’ya Alzheimer hastalığı teşhise konulmasıyla birlikte gölge düşer. Karısına bakamayacak kadar yaşlı olan Grant, Fiona’nın ısrarıyla bir bakımevine yerleştirilir. Bir ay sonra karısını ziyarete giden yaşlı adam, Fiona’nın eskisinden çok farklı bir yaşam sürdüğünü; daha önce hiç tanık olmadığı bir Fiona’ya dönüştüğünü fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Ben Affleck - Hırsızlar Şehri (2010) | IMDb 7.6

8. Ben Affleck - Hırsızlar Şehri (2010)  | IMDb  7.6

The Town

http://www.imdb.com/title/tt0840361

Boston’da Charlestown adlı bir bölge, nesiller boyu çok sayıda hırsızlıklara sahne olmakla ünlüdür. Bu işi yapanlar da kendi aralarında aile gibi olmuşlardır. Örneğin Dough MacRay özellikle banka soygunları yapan grubun başında lider konumundadır. Görevi gereği yaşamının hiçbir yerinde insanlarla yakınlaşmamıştır çünkü birini kaybetme duygusu işine engel teşkil edecektir. Ancak hayat bazen koşulları zorlar. Son hırsızlık görevi esnasında misyon gereği banka müdiresi Claire Keesey’i rehin almak zorunda kalır. Ne var ki bu kadına beklenmedik bir biçimde bazı hisler beslemeye başlaması hırsızlar liderini alabora edecektir.

7. Tim Robbins - Ölüm Yolunda (1995) | IMDb 7.6

7. Tim Robbins - Ölüm Yolunda (1995) | IMDb   7.6

Dead Man Walking

http://www.imdb.com/title/tt0112818

Şevkatli bir rahibe (Susan Sarandon), ölüm sırasını bekleyen bir idam mahkumundan (Sean Penn) çaresizlikle yazılmış bir mektup alır. Mahkumun idam edilmesine kadar geçen süre boyunca rahibe, sadece mahkumla değil onun kurbanlarıyla da yakınlaşarak empati kurar.

En sonunda rahibe, idam mahkumuna duyduğu empati ile işlediği suçların ağırlığının kavrayışı arasındaki paradoksu yaşamak zorunda kalacaktır.

6. Robert Redford - Sıradan İnsanlar (1980) | IMDb 7.8

6. Robert Redford - Sıradan İnsanlar (1980)   | IMDb 7.8

Ordinary People

http://www.imdb.com/title/tt0081283

Jarrett ailesi oğullarının ölümü ve sonrasında kalan diğer oğulları Conrad'ın intihara teşebbüs etmesinden sonra normal hayatlarına dönmeye çalışan talihsiz bir ailedir. Conrad, herkesin gözdesi olan büyük kardeşi Buck'ın öldüğü kazaya tanık olmuş ve bu yüzden de bir süre hastanede tedavi altına alınmıştır. Döndüğünde ise kendisini ailesinden ve arkadaşlarından soyutlandığı bir dünyada bularak suçluluk psikolojisiyle başbaşa kalır. Bu süreçte tarapiye başlar. Anne Boreth her şeyin güzel olduğu zamanların özlemini çekerken baba Calvin aileyi bir arada tutmaya çalışacaktır.

5. Kevin Costner - Kurtlarla Dans (1990) | IMDb 8.0

5. Kevin Costner - Kurtlarla Dans (1990)  | IMDb  8.0

Dances with Wolves

http://www.imdb.com/title/tt0099348

John Dunbar Amerikan İç Savaşı'nın hakkı verilmiş kahramanlarından biridir. 1865 yılında batının unutulmuş ve terk edilmiş bir karakoluna atanır. Bu görev onun için oldukça heyecan vericidir. Görevi ise buraya getirilecek olan askerleri beklemektir. Dunbar, burada geçirdiği günlerin keyfini sürerken yeni tanıştığı Lakota Siularıyla yakınlaşmaya başlar. Gün geçtikçe sadece barışı düşünen bu Kızıderilileri daha da yakından tanıyarak onlarla arkadaş olur. Bir süre sonra artık onlardan biri olduğunu kabullenmeye başlayacaktır.

4. Sean Penn - Özgürlük Yolu (2007) | IMDb 8.1

4. Sean Penn - Özgürlük Yolu (2007)   | IMDb 8.1

Into the Wild

http://www.imdb.com/title/tt0758758

Into the Wild, bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk esnasında ve sonrasında Christopher, hayatını kökünden değiştirecek bazı kişilerle tanışarak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Clint Eastwood - Affedilmeyen (1992) | IMDb 8.2

3. Clint Eastwood - Affedilmeyen (1992)  | IMDb  8.2

Unforgiven

http://www.imdb.com/title/tt0105695

Little Bill Dagett, sadistik eğilimleri olan, tavizsiz ve diktatör bir şeriftir. Egemen olduğu küçük bir kasabayı yaşanmaz bir hale getirmektedir. Bir gün adaleti uygulamayı bütünüyle reddettiğinde, eski bir silahlı soyguncu olan Will Munny, artık sessiz kalamayacağını ortaya koyacaktır. İntikam Will, Will’in eski partneri ve genç bir adamın ellerinden gelecektir.

2. Mel Gibson - Cesur Yürek (1995) | IMDb 8.4

2. Mel Gibson - Cesur Yürek (1995)  | IMDb  8.4

Braveheart

http://www.imdb.com/title/tt0112573

Yaşanan büyük acılar sonrası yeniden memleketi olan İskoçya’ya dönen William Wallace’ın asıl amacı çiftçilik yaparak sakin bir hayat sürmektir. Çocukluk aşkıyla karşılaştığında bunun onu dipsiz bir uçuruma iteceğinin farkında değildir. Bir gün İngiliz askerleri, William’ın çocukluk aşkı olan Murron’a tecavüz etmeye çabalarlar. William, onu kurtarır; ancak bu Murron’un ölümüne ve bir dönemin değişimine sebebiyet verecektir.

1. Charles Chaplin - Modern Zamanlar (1936) | IMDb 8.5

1. Charles Chaplin - Modern Zamanlar (1936)  | IMDb  8.5

Modern Times

http://www.imdb.com/title/tt0027977

1929 yılında tüm dünyada baş gösteren global ekonomik krizi döneminin atmosferini tüm çıplaklığıyla yansıtan Charlie Chaplin filmi, döneminin sosyal ve ekonomik konumu üzerine gerçekçi yorumlar getirir. Bir fabrikada sıkı bir mesaiyle çalışan Şarlo’nun, bu tempoya ayak uyduramaması, beraberinde türlü yanlış anlaşılmalarla akıl sağlının yerinde olmadığına karar verilip hastaneye yatırılması gibi trajedileri konu alır. Hastaneden çıkan Şarlo, bu kez amaçsızca elinde salladığı kırmızı bayrak yüzünden komünist zannedilerek hapse atılır. Her haliyle kara komedi ve esaslı bir eleştiri niteliği taşıyan filmde Şarlo’nun hayatını değiştiren şey ise kimsesiz bir kızla yollarının kesişmesi olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
24
10
9
9
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Tom Hanks,Ben Affleck,Angelina Jolie,George Cloney,Sean Peann. Clint Eastwood Danzel Washington, filimleri de süper, bu oyuncuların,bayılırım.