Görüş Bildir
Haberler
Kaliforniya’da Otonom Araçlara Yönelik Kurallar Oluşmaya Başladı

Kaliforniya’da Otonom Araçlara Yönelik Kurallar Oluşmaya Başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaliforniya’da sürücüsüz araçlara yönelik yönetmelikler yazılmaya başlandı. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Bölümü sürücüsüz araçların yollarda boy göstermelerinin ardından bu araçlar için yönetmeliklerin taslaklarını hazırlamaya başladı. Böylece üreticilerin bir adım ötesine geçerken, katı kurallar koyulduğu ve Google gibi araç üreticilerini tasarımlarını değiştirmeye zorlayabileceği yorumları yapıldı. Öyle ki, sürücüsüz araçların böyle bir gereksinimi olmamasına rağmen direksiyonda bir sürücünün olması, bu sürücünün üretici tarafından sürücüsüz araçların nasıl kullanılacağına dair eğitime tabi tutulması ve bunun karşılığında ehliyet verilmesi şart koşuldu.

Google en son aldığı kararla direksiyonu prototiplerden kaldırmıştı ve son testler tüm kontrolün araçta olmasının daha güvenli olduğuna işaret etmişti. Bu gelişmeler ışığında firmanın hazırlanan taslaktan memnun kalmayacağı aşikâr. Google sözcüsü Courtney Hohne The New York Times’a “Güvenlik bizim en büyük önceliğimiz ve başardığımızda önemli bir motivasyon kaynağımız.” şeklinde konuşmuştu. Konuşmasının devamında Hohne hazırlanan yönetmelik taslağından dolayı duydukları hayal kırıklığını vurguladı.

İnsan sürücüye ek olarak, getirilen taleplerden bir başkası da geliştirilen sürücüsüz araçların bağımsız organizasyonlarca testten geçirilmesi ve düzgün biçimde çalıştıklarının onaylanması oldu. Diğer bir istek de üreticilerin herhangi bir şekilde kullanıcılardan bilgi toplamaya yönelik özelliğini saklamaması/açıklaması. Şimdilik bu taleplerin taslak amacıyla hazırlandığını ve yürürlüğe girmesi için uzunca bir yol alması gerektiğini hatırlatalım.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/12/16/ca...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0