Görüş Bildir
Haberler
Kalbiniz Cız Bız Edecek: Ankara'nın Birbirinden Lezzetli 12 Efsane Köfte Mekanı

Kalbiniz Cız Bız Edecek: Ankara'nın Birbirinden Lezzetli 12 Efsane Köfte Mekanı

Köfte sevmeyen insan neredeyse yoktur. Çocukların bile en sevdiği yiyecek olan köftenin gerçek müdavimleri, yakın-uzak fark etmeden bu lezzetin peşine düşer. Memleket olarak neredeyse her ilde meşhur köftecilerimiz var, bu anlamda çok şanslıyız. Biz size şimdilik Ankara'da bulunan birbirinden efsane olmuş köftecileri sunuyoruz:

1. Üstünel Köftecisi

1. Üstünel Köftecisi

Köfte ile birlikte masanın ortasına konulan bir dolu yeşillik ile diğer işletmelere öncülük etmiş olan lezzetli köfteci. Kimi zaman kapısında yer bulabilmek için uzun kuyruklar görebilirsiniz.

Adres: Doğanbey Mahallesi, Tuna Caddesi, No 86, Altındağ

Telefon: (0312) 324 26 24

2. Köfteci Şahin Usta

2. Köfteci Şahin Usta

Rumeli köftesini Romanyalı Recep Usta'dan öğrenen Şahin Usta'nın açtığı mekan. Yıllar içerisinde kendisinden ustalık öğrenip 1978 yılında köftecilik yapmaya başlamış. Şu an İskitler'de bulunan dükkan köfte severlere hizmet vermeye devam ediyor.

Adres: Demir Caddesi 66/B Ulus

Telefon: (0312) 309 58 26

3. Beştepe Köfte & Döner

3. Beştepe Köfte & Döner

Buraya gidip köfte mi yoksa döner mi yiyeceğinizi şaşırırsanız panik yapmayın! Hepsi birbirinden lezzetli olan bu yiyeceklerden İnegöl köfteyi listemize aldık. İsteyen için kaşarlı köfte de var; kararsızlar da karışık söyleyebilir. Özellikle gelen ikramlar karşısında kendinizden geçerek köftenizi yiyebilmeniz çok mümkün.

Adres: Alparslan Türkeş Caddesi No:13 Beştepe

Telefon: (0312) 222 7034

4. Şençam Köftecisi

4. Şençam Köftecisi

Kosovalı bir ailenin 1971 yılında kurduğu bu köfteci Ankaralılar için bir efsanedir. Özellikle yolu Atatürk Orman Çiftliği'ne düşenler, buradan ekmek arası köfte yemeden ayrılmazdı. Şu an birçok AVM'de şubesi olsa da bizim için Çiftlik Şençam Köftecisi'nin yeri ayrıdır.

Adres: Atatürk Orman Çiftliği No:11/C-D

Telefon: 0312 211 10 00

5. Köfteci İdris

5. Köfteci İdris

'Emniyet'in arkasındaki köfteci' dediğimiz zaman çok daha iyi anlaşılacaktır. Köfteci İdris, uzun yıllardır kulaktan kulağa yürüyen şöhretiyle hizmet veren bir köfteci. Küçük bir karavanda sattığı köftelerin müdavimi oldukça fazla.

Adres: Hipodrum Cad, Ankara Emniyet Müdürlüğü Arkası, Yenimahalle 

Telefon: 0554 473 93 73 

6. Köfteci Süleyman Ustanın Yeri

6. Köfteci Süleyman Ustanın Yeri

Yıllardır Maltepe Pazarı civarında hizmet veren Süleyman Usta, artık Anıttepe'de köfte yapıyor. Burası da reklamı olmadan kulaktan kulağa şöhreti duyulan bir mekan. 30 yıldan fazladır bu işi yapan Süleyman Usta, hoş sohbeti ile de gidenlerin gönlünü fethetmiş durumda.

Adres: Hedef Sokak No:7/A Anıttepe

Telefon: (0312)  230 36 30

7. Köfteci Yusuf'un Yeri

7. Köfteci Yusuf'un Yeri

Çankaya'da hizmet veren Köfteci Yusuf, gidenlerin bir kere daha gittiği bir mekan. Ara sokakta yer alması köftede iddialı olmadığı anlamına gelmiyor. Bir de tavuk şişi, en az köftesi kadar isim yapmış durumda.

Adres: Sancak Mah. Ali Haydar Feroğlu Sk., Çankaya

Telefon: (0312) 439 66 29

8. Köfteci Hacı

8. Köfteci Hacı

1964'den beri köfte yapan Köfteci Hacı, şu an Ostim'de hizmet veriyor. Üstelik sadece köftesi değil, kuzu şiş, böbrek ve yürek gibi ızgaralar da var. Öğlen yer bulmak biraz zor olsa da köfte keşifçilerinin kesinlikle gitmesi gereken bir yer.

Adres: Özevler, İvedik Cd. No:546, Yenimahalle

Telefon: (0312) 395 5152

9. Yeni Bursa İnegöl Köftecisi

9. Yeni Bursa İnegöl Köftecisi

Yıllardır Ankara'da İnegöl köfte denilince akla ilk gelen yerlerden biridir burası. Hatta çoğu zaman 'Mithatpaşa'daki köfteci' diye adres tarif edilir. Değişmeyen lezzeti ve hizmet kalitesi, köfte hastalarının yıllardır yolunun buradan geçmesini sağlıyor.

Adres: Mithatpaşa Cad. No:39/A Kızılay

Telefon: (0312) 432 29 11

10. Bursa İnegöl Köftecisi

10. Bursa İnegöl Köftecisi

İnegöl köftesinin o lezzetli tadını burada bulmak çok mümkün. Üstelik yanında gelen biber turşusu ve piyaz, insanın yemek yerken aldığı zevki katlıyor. Bir de köfteniz bittikten sonra mutlaka ama mutlaka sütlü kadayıf yiyin. Böyle güzel bir tatlı olamaz!

Adres: Cinnah Caddesi, No 82, Çankaya

Telefon: 0312 442 69 61

11. Kebapçı Emin Usta

11. Kebapçı Emin Usta

Ankara Kalesi'nden bir lezzet daha! Emin Usta'nın köftesi o kadar meşhur ki, kebapların arasından sıyrılmış bir ünü var. Bunun yanı sıra bir gece önce sütte bekletilen kuru fasulye ve cuma günleri çıkan Ankara Tava da buranın alameti farikalarından bir tanesi.

Adres: Kale Mahallesi, Koyunpazarı Yokuşu, No 48, Altındağ

Telefon: (0312) 310 27 12

12. Meşhur Köfteci Doktor

12. Meşhur Köfteci Doktor

Sakarya Caddesi'nden geçenlerin Doktor'u tanımaması neredeyse imkansıza yakın. Burada köfte ekmek yemek, karın doyurmak dışında bir ritüel sayılır. Dükkanın içinde her gittiğinizde Zeki Müren çalması ise asla tesadüf değil. Hatta öyle ki, birçok dizinin en can alıcı sahnelerine de ev sahipliği yapmışlığı var.

Adres: Sakarya Cad. Örnek Pasajı No:13 D:13 Kızılay

Telefon: (0312) 431 6300

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
58
29
13
12
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Ankarada en iyi kofteciler akşam açilir adresleri vardir ama dukkanlari yoktur saygilar efenim...

aynen öyle..burda yazanlar hayli tırt sakın gitmeyin :D

Scheisse

Reklamda gelinen son nokta!

KOVALA NEJDET

idris'ten yedim çok ahım şahım değil abartıyorlar bence, ankara'da gerçek köfte yemek istiyorsanız üşenmeyip kızılcahamam'a gideceksiniz, hamamına gir iyice ... Devamını Gör

Connor

Özlettin be, Kovala... =D