Görüş Bildir
Haberler
Kafeinsiz Yapamam Diyenler Toplansın! Hangi İçecekte Ne Kadar Kafein Var?

Kafeinsiz Yapamam Diyenler Toplansın! Hangi İçecekte Ne Kadar Kafein Var?

raskolnikov
05.04.2022 - 07:00

Gündelik hayatta içmeden duramadığımız, hoş sohbetlerin ve sofraların vazgeçilmezi olan içeceklerin pek çoğu kafein içeriyor. Peki hangi içecek ne kadar kafein içeriyor? Merakını gidermek isteyenler için Sağlık Cini'nin içeriğinden derlediğimiz yazımız sizlerle! Keyifli okumalar!

Filtre Kahve

Filtre Kahve

Sabahları uyanır uyanmaz mis kokulu bir filtre kahveye kim hayır diyebilir? Vazgeçilmezimiz olan filtre kahvenin bir bardağında 85 mg kafein bulunuyor...

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi

Kültür miraslarımızdan biri olan Türk kahvesi... Hem pişirme hem tadıyla diğer kahvelere meydan okuyan Türk kahvesinin bir fincanında 60 mg kafein var!

Nescafe

Nescafe

Onlarca çeşidi bulunan, hazırlaması da bir o kadar zahmetsiz bu kahveden bir kupa içerseniz tam 57 mg kafein tüketmiş oluyorsunuz...

Latte

Latte

Süslemeleriyle gönlümüzü, tadıyla damağımızı şenlendiren kahvelerin tablosu haline gelmiş lattenin bir kupasında 35 mg kafein bulunuyor...

Sıcak Çikolata

Sıcak Çikolata

Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi, lezzetiyle büyüleyen bir kupa sıcak çikolatada 4 mg kafein var.

Çay

Çay

Günün her saatine yakışan, bağımlısı da azımsanamayacak kadar çok olan çay... Kahve kadar olmasa da bir kupa çayda 32 mg kafein bulunuyor!

Soğuk Çay

Soğuk Çay

Sıcak yaz aylarında içimizi serinleten soğuk çay gibisi yok! Bir kutu soğuk çay tam 20 mg kafein içeriyor...

Asitli İçecekler

Asitli İçecekler

Sağlıksız olduğu su götürmez bir gerçek olsa da sık sık tüketilen asitli içeceklerde de kafein bulunuyor. Bir kutu asitli içecekte tam 39 mg kafein bulunuyor!

Bonus: Çikolata

Bonus: Çikolata

Tatlı denildiğinde ilk akla gelen çikolata sanıldığı kadar masum değil. Yarım paket bitter çikolatada 20 mg, sütlü çikolatada 6 mg kafein bulunuyor.

Bu içerikler de dikkatini çekebilir 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?