Görüş Bildir
Haberler
Kafa Yakmaya Devam! 140 ve Üzeri IQ'luların Tek Seferde Anladığı 10 Film

Kafa Yakmaya Devam! 140 ve Üzeri IQ'luların Tek Seferde Anladığı 10 Film

Romantik komedi, aksiyon, ağlatmalı dram filmleri izleyenler dışında; filmi izlerken karakterlerle birlikte bulmaca çözer gibi gizemi çözmeye çalışanlardansınız bu filmler tam size göre. Konusu ve kurgusu itibariyle daha izlerken aklınızda soru işaretleri oluşturan, sizi dipsiz beyin fırtınalarına gark eden; sinema tarihinin bu daldaki en başarılı filmlerini tek bir içerikte topladık!

Zihniyle barışık olanların, IQ'su 140'ın üzerinde olanların tek seferde anlayabileceği türden filmler!

Not: Sıralama IMDb puanına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Butterfly Effect / Kelebek Etkisi (2004)

IMDb: 7.7

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hemde çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine!

9. Ex Machina (2015)

1.bp.blogspot.com

IMDb: 7.8

Caleb, dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde çalışan bir yazılımcıdır. Günün birinde şirket içi bir yarışmayı kazanır. Ödül olarak ise şirketin herkesten uzak, dağlarda yalnız yaşayan CEO'su Nathan'ın orman içindeki evine bir hafta misafir olacaktır. Ancak Caleb'in bilmediği bir şey daha vardır: Bu misafirlik sırasında dünyanın ilk tamamlanmış yapay zekalı robotu olan Ava ile ilişki kurma deneyine katılması gerekecektir.

8. Being John Malkovich / John Malkovich Olmak (1999)

IMDb: 7.8

Kuklacı Craig bir gün atölyesinde çalışırken Amerika'nın en ünlü aktörlerinden John Malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. Craig bu buluşu iş arkadaşı Maxine'i etkilemek için bir araç olarak kullanmak ister. Bu buluş sayesinde kişi John Malkovich'in beynine gidebiliyor... Fakat zamanla işler karışıyor ve ortaya karışık bir komedi filmi ortaya çıkıyor...

7. The Imitation Game / Enigma (2014)

IMDb: 8.0

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır.  Bu yüzden Alan Turing ekibe katılır. Turing dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır.

6. Truman Show (1998)

i.imgur.com

IMDb: 8.1

Truman çok güzel bir adada yaşamaktadır... Fakat bu ada, Truman dışında her şeyin sahte olduğu bir ortamdır ve doğduğu günden itibaren devamlı olarak seyirciler tarafından izlenmiştir. Truman, bunun hiç farkında olmaz, ta ki öldüğünü sandığı babasını görene dek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Into The Wild / Özgürlük Yolu (2007)

38.media.tumblr.com

IMDb: 8.1

Okulunun gözde öğrencisi Christopher McCandless, 1990 yılında mezun olduktan sonra biriktirdiği 24.000 doları bir vakfa bağışlar ve hayatının seyahatine çıkmaya hazırlanır. Orta gelirli bir ailenin oğlu olan Christopher'ın en büyük amacı Alaska'ya giderek oradaki vahşi doğayla iç içe yaşayabilmektir. Christopher çıktığı yolda hayatını değiştirecek birbirinden ilginç karakterle karşılaşacaktır.

4. Donnie Darko / Karanlık Yolculuk (2001)

IMDb: 8.1

Dünyanın sonuna şu anda 28 gün 6 saat 42 dakika 12 saniye var... Gerçekten gelecek görülmüş müydü, yoksa bütün gizemli olaylar bir şizofrenik durumun sonucu muydu?

3. Indiana Jones (1981)

IMDB: 8.5

Arkeolog Indiana Jones'un akılalmaz maceralarını defalarca izlesek de sıkılmak mümkün değil. Bir akşam seriyi baştan sona yeniden izleyebilirsiniz.

2. Memento / Akıl Defteri (2000)

img.pandawhale.com

IMDb: 8.5

Leonard Shelby, pahalı takım elbiseler giyer, son model bir Jaguar kullanır; bunun yanında ucuz, tanınmamış motellerde konaklar ve ödemelerini hep nakit parayla gerçekleştirir. Başarılı bir iş adamı görüntüsündedir... Ancak Leonard'ın tek işi intikam almaktır; karısının ırzına geçip öldüren adamın peşindedir. Şüpheleri polis tarafından dikkate alınmayan Leonard'ın yaşamındaki tek mücadelesi, adalet arayışı üzerine kurulmuştur. Katili belirlemesinde ise büyük bir zorlukla karşı karşıyadır. Leonard'ın nadir görülen, tedavisi olmayan bir hafıza kaybı hastalığı vardır. 'Kaza' öncesi olayları tüm ayrıntılarına kadar hatırlayabilen Leonard, 15 dakika önce ne olduğunu, ne yaptığını, nereye gittiğini ve neden gittiğini bilememektedir.

1. The Matrix (1999)

media.giphy.com

IMDb: 8.7

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson, gecelerini 'Neo' adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra ordan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın