Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Egemen Olduğu Hangi Topluluktansın?

Kadınların Egemen Olduğu Hangi Topluluktansın?

Galina Grigoryevna
25.09.2018 - 18:35 Son Güncelleme: 11.12.2018 - 12:19

Tarihte var olmuş topluluklar içerisine baktığımızda, kadınların egemen olduğu toplulukları da görüyoruz. Bu topluluklar tamamen gerçek ve kadınların egemenliği altında. Bakalım bu topluluklardan hangisisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kadınlar olarak dünyanın yönetimi ele geçirilse ilk olarak ne yapılır?

2. Kadın sloganlarından hangisi daha gaza getirici?

2. Kadın sloganlarından hangisi daha gaza getirici?

3. Dünyanın yönetimini kadınlar ele geçirse ve sırf kadınlardan oluşan bir askeri topluluk oluşsaydı, senin görevin ne olurdu?

4. Kadınlar yan yana geldiklerinde yapacakları ilk şey ne olurdu?

5. Bu duvar yazısı hakkında ne düşünüyorsun?

5. Bu duvar yazısı hakkında ne düşünüyorsun?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dünyaya eşitlik geleceğine inanıyor musun?

6. Dünyaya eşitlik geleceğine inanıyor musun?

7. Çocuğuna anlatacağın ilk öğreti ne olurdu?

7. Çocuğuna anlatacağın ilk öğreti ne olurdu?

8. Son olarak, kadınların bir arada hareket edememesinin nedeni nedir sence?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Mosuo!

Çin'in güneyindeki Mosuo'da güç kadınların elinde! Sen Mosuo toplumuna aitsin... Kadınların elinde güç bulundurduğu, bilinen en meşhur kadın egemenliğindeki topluluktansın. Kadınlar birlikte olacakları erkekleri kendileri seçerler, tıpkı senin gibi. Senin de içinde bir Mosuo'lu var. Sabah uyandığında tanımıyormuş gibi davranmak senin kanında var. Sen Mosuoluların kraliçesi olmalısın. Çünkü sen kesinlikle Mosuolusun!

Minangkabau!

Minangkabau!

Sen tam bir Minangkabau'sun! Soyun tamamen anneden kıza geçtiği ve erkekleri gelin ettikleri bir kabile. Kadın imparatorluğu da diyebileceğimiz bu toplum tam olarak senin yaşaman gereken bir yer. Evin gerçek reisinin kim olduğunu erkeklere gösterebileceğin bu toplulukta sana da bir yer ayırdılar. Sen ve senin gibiler için erkek egemenliğe direnen bu toplumu yaşatmanın ve el üstünde tutmanın zamanı. Sen bu topraklarda mahsur kalmış bir Minangkabau'sun.

Bribri!

Bribri!

Burası tam anlamıyla senin topluluğun! Kosta Rika'da yaşayan bu küçük halk, kadın egemenliğiyle yönetiliyor ve miras olsun aile reisliği olsun kadınlardan geçiyor. Tam senlik bir toplum olmasının yanı sıra bu halka önderlik edebilecek kapasitede olman da gözlerimizi yaşarttı. Sen tam bir Bribri halkına aitsin. Kendi aileni kendin seçiyor ve onların sorumluluklarını alıyorsun. Koca mı? Amaan boş ver...

Tuaregler!

Tuaregler!

'Benim bedenim benim kararım' diyorsan bu kabile tam sana göre! Tuaregler'e ait bir yapın var. Bu toplulukta peçe takan taraf erkekler! Tuaregler'in topluluğunda kadın evlenmek istediği adama şiir yazdırır. İşte bu tam senin yapacağın bir hareket. Evlenmeye karar vereceğin erkeğe 'Peki neden seninle evlenmeliyim tatlım?' sorusunu sorarsın sen. Tamamen bir Tuaregler'densin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
110
72
43
24
15
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BirGenç

Cinsiyet eşitliği diyorsunuz. Cinsiyetçilik yapıyorsunuz. Örneğin “ Erkekler ....” ve tırnak törpüleme , dedikodu yapma vs.

Gunelhassnva

tauregler😂