Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Dünyada Erdoğan'a Karşı Kampanya Başlattı: #Womendigging

Kadınlar Dünyada Erdoğan'a Karşı Kampanya Başlattı: #Womendigging

Deniz Gök
26.11.2014 - 22:48 Son Güncelleme: 27.11.2014 - 10:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kadınla erkek eşit değildir. Kadınlara erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız, komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer” açıklamasına kadınlar Twitter’de açtıkları #womendigging etiketi ile yanıt veriyor.

Dünden beri #womendigging etiketi altında iş kıyafetleri ile, ellerinde kazma küreklerle çekilen fotoğraflarını paylaşan kadınlar Erdoğan’ın sözlerine tepkilerini dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün katıldığı KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınları erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız, komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer. Bizim dinimiz kadına bir makam vermiş, annelik makamı. Anneye bir makam daha vermiş. Cenneti ayakları altına sermiş. Babanın değil annenin ayakları altına koymuş.Anne başka bir şey. Ve makamların o ulaşılamazdır. Ama bunu anlayanlar olur anlamayanlar olur. Bunu feministlere anlatamazsın mesele, onlar anneliği kabul etmiyor.”

Erdoğan’ın bu sözleri dış basında geniş yer buldu. Ardından kadınlar tepkilerini twitterdan dile getirerek kampanya başlattı.

  • Kaynak: Zete
Kaynak: http://zete.com/kadinlar-dunyada-erdo...

Twitter’da yer alan mesajlardan bazıları şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
3
0
0
0